چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
وسایل اتاق خواب کودک، از صفر تا 10 سالگی
مجله اینترنتی برترین ها: عوض کردن دکوراسیون اتاق کودک، کار پر خرج و پر هزینه ای است اما مسلما اتاق یک بچه ۲ ساله با اتاق یک بچه ۶ ساله تفاوت های زیادی دارد. شکل اتاق باید متناسب با سن و توانایی های بچه عوض شود. برای این که این تغییر دکوراسیون را به راحتی و با صرف کمترین هزینه انجام دهید، پیشنهادهای ما را بخوانید.
برای بچه های صفر تا ۲ سال
کودک این را دوست دارد:
کشف محیط اطراف
متمرکز شوید روی کف اتاق
فرزند شما در این سن این گونه است:
برای کشف محیط اطرافش هر کاری می کند. هر چیزی را که جلویش قرار دارد برمی دارد و حتی به دهانش می گذارد. مهم ترین چیز برای بچه های این سن این است که بتوانند به راحتی به اسباب بازی های خود دسترسی داشته باشند و بتوانند بدون نگرانی هر کاری با آن ها بکنند. فقط دیدن اسباب بازی ها کافی نیست. بچه ها باید با اسباب بازی های شان در تماس باشند و بتوانند با تمام حس ها آن ها را کاملا کشف کنند.
از این وسایل کمک بگیرید:
باید کف اتاق بچه را با اسباب بازی های بی خطر پر کنید؛ اسباب بازی هایی که گوشه های تیز نداشته باشند و اگر بچه آن ها را به دهان گذاشت برای او خطری نداشته باشد. مثلا یک سطل پر از آجرهای لگو برای بچه ها در این سن خطرناک است. چند سطل در اتاق داشته باشید و اسباب بازی ها را در آن بریزید و کف اتاق بگذارید.
این طوری هم جمع وجور کردن برای شما راحت تر است و هم بچه ها می توانند به راحتی به هر اسباب بازی که دوست دارند، دسترسی داشته باشند. در این مرحله باید بیشتر از هر جای دیگری از اتاق به چیدمان کف دقت کنید و همه چیز را در اختیار کودک تان بگذارید.
چیزهایی که باید بخرید:
چند سطل پارچه ای رنگی. هر کدام از این سطل ها حدود ۱۰ هزار تومان قیمت دارند و می توانید آن هارا از اسباب بازی فروشی ها یا بعضی از مغازه های فروش لوازم منزل بخرید.
اسباب بازی های چوبی رنگی:
این اسباب بازی ها بهترین وسیله بازی برای کودک شما هستند. دقت کنید، اسباب بازی هایی که می خرید گوشه تیز یا رنگ خطرناک نداشته باشند. بسته به مارک اسباب بازی باید برای خرید هر مجموعه از آن ها از ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان هزینه کنید.
برای بچه های ۲ تا ۴ سال
کودک این را دوست دارد:
تنها یک فعالیت خاص را انجام دهد
متمرکز شوید روی:
ساخت یک فضای بازی
فرزند شما در این سن این گونه است:
او شروع می کند به تمرکز برای مدت طولانی در یک زمان خاص. او با این تمرکزها و بازی های تنهایی، خودش را کشف کرده و وسایل پیرامونش را دقیق تر درک می کند.
فرزند شما ممکن است در این سن ۱۰ دقیقه در خودش فرو برود یا با یک اسباب بازی خاص مشغول باشد بدون این که به اطراف توجه کند. این زمان ها هرچقدر هم که کوتاه باشند، می توانند باعث رشد فکری و ذهنی کودک شما شوند و شما باید این فرصت را برای آن ها ایجاد کنید.
از این وسایل کمک بگیرید:
یک میز و صندلی بچگانه در اتاق کودک قرار دهید. این میز و صندلی جایی برای تفریح و خلاقیت فرزند شما خواهد بود. به عبارت دیگر این میز جایی خواهد بود برای این که کودک به کتاب هایش نگاه کند یا به راحتی با اسباب بازی هایش بازی کند. این میز تمرکز کودک شما روی وسیله ای که با آن مشغول است را بالا می برد.
همین طور که کودک شما بزرگ تر می شود و به کارهای هنری علاقه بیشتری نشان می دهد، این میز برای او جایی خواهد شد که بتواند به راحتی وسایلش را پهن کند و با آن ها مشغول شود.
اندازه صندلی را به گونه ای انتخاب کنید که برای نشستن کودک راحت باشد و برای زمانی که بزرگ تر و در نتیجه سنگین تر می شود به اندازه کافی محکم باشد. این صندلی باید به شما امکان دهد فرزندتان را در حال بازی در آغوش بگیرید یا کنارش بنشینید و در خواندن کتاب ها یا بازی با او همراه شوید.
چیزهایی که باید بخرید:
یک میز کوتاه: این میزها را با هر قیمتی می توانید گیر بیاورید. حتی می توانید خودتان آن را بسازید، اما اگر بخواهید یک میز خوب، امن و محکم بخرید باید حدود ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان برای آن هزینه کنید.
چهارپایه: چهارپایه صندلی خوبی برای این نوع بازی است و خیلی ارزان تمام خواهد شد. برای خرید هر کدام از آن ها حدود ۱۰ هزار تومان بودجه نیاز دارید.
صندلی: اگر کودک شما طولانی مدت روی چهارپایه می نشیند ممکن است خسته شود. در این صورت بهتر است برای او صندلی بخرید. قیمت این صندلی ها حدود ۲۰ هزار تومان است.
برای بچه های ۴ تا ۷ سال
کودک این را دوست دارد:
خواندن و نگاه کردن به کتاب
متمرکز شوید روی:
یک گوشه راحت
فرزند شما در این سن این گونه است:
با این که کودک در این سن هنوز خواندن را بلد نیست اما به کتاب واکنش مثبت نشان می دهد. در کتاب کلی چیز ناشناخته هست که کودک دوست دارد آن ها را کشف کند؛ از تصاویر بگیرید تا نوشته هایی که نمی تواند آن ها را بخواند. مهم ترین ویژگی کتاب این است که کودک با تعریف داستان های آن برای پدر و مادر، توانایی گفتاری خود را بالا می برد.
کتاب های شعر و داستان دایره لغات کودک شما را هم بالا می برد. وجود یک مکان مناسب در اتاق که کودک بتواند در آن به همراه شما کتاب بخواند و بتوانید در مورد آن با هم حرف بزنید کسب این توانایی را راحت تر می کند.
از این وسایل کمک بگیرید:
یک مبل راحتی یا هپی چیر یک گوشه اتاق بگذارید. حتما از گوشه اتاق استفاده کنید تا دنج بودن فضا تمرکز فرزندتان را بالا ببرد. این مبل باید به اندازه کافی هیجان انگیز و راحت باشد و در عید حال اندازه آن طوری باشد که شما به راحتی بتوانید کنار آن بنشینید و همراه با کودک تان کتاب بخوانید.
مبل را جایی کنار قفسه کتاب های کودک بگذارید تا او با نشستن روی مبل بتواند کتاب هایش را ببیند. اگر کودک شما به سنی رسیده که بتواند خودش کتاب بخواند می توانید یک چراغ مطالعه هم کنار مبل قرار دهید.
چیزهایی که باید بخرید:
مبل راحتی: بهتر است یکی از مبل های راحتی هال منزل تان را به اتاق کودک بیاورید و هزینه اضافی متحمل نشوید. اما اگر این کار امکان پذیر نیست می توانید با حداکثر ۱۰۰هزار تومان یک مبل راحت برای اتاق کودک تان بخرید. بهتر است یک رنگ شاد انتخاب کنید.
هپی چیر: خوبی این صندلی ها این است که به خاطر شکل متفاوت و بامزه آن ها، بچه ها با آن ها خیلی راحت ارتباط برقرار می کنند و از نشستن روی آن لذت می برند. رنگ های متفاوتی از آن در بازار وجود دارد. هر کدام از این صندلی ها بین ۶۰ تا ۸۰ هزار تومان قیمت دارد.
چراغ مطالعه: یک چراغ با نور مناسب بین ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان قیمت دارد.
قفسه کتاب: اگر اتاق کودک شما به اندازه کافی بزرگ است می توانید یک دکور برای او بخرید که هم کتاب هایش را در آن بگذارید هم اسباب بازی هایش را. قیمت این دکورها ۸۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است اما اگر جا ندارید می توانید قفسه دیواری بخرید. این قفسه ها قیمت خیلی کمتری دارند. ۲۰ تا ۵۰ هزار تومان باید برای آن بپردازید.
برای بچه های ۷ تا ۱۰سال
کودک این را دوست دارد:
استقلال بیشتر
متمرکز شوید روی:
کمدها
فرزند شما در این سن اینگونه است:
کودکان این سنی از این که وظیفه ای به عهده داشته باشند یا در زندگی چیزی مخفی و خصوصی برای خودشان داشته باشند لذت می برند. مهم است که در این سن به بچه ها اجازه انتخاب بدهید. چه اجازه انتخاب لباس ها و اسباب بازی ها و چه اجازه انتخاب در چیدمان اتاق یا کمدی که وسایل خصوصی اش را در آن بگذارد.
از این وسایل کمک بگیرید:
بدون این که برای خودتان دردسر درست کنید به فرزندتان اطمینان بدهید که مستقل است. به او این امکان را بدهید که با بازی کمدش را مرتب کند. مثلا به او بگویید لباس های مدرسه را روی چوب لباسی های قرمز یا لباس های راحتی را روی چوب لباسی های زرد بچیند. در واقع به او امکان دهید خودش انتخاب کند ولی شما او را راهنمایی کنید.
او می تواند هر چقدر که می خواهد مهمان داشته باشد، اما باید وظیفه مرتب کردن خانه بعد از مهمانی را به خود او بسپارید. اتاق کودک شما باید طوری باشد که خودش بتواند به راحتی آن را بچیند و بعد از بازی آن طور که دوست دارد مرتب کند. پس باید جای زیادی برای انباشته کردن وسایل در کمد او ایجاد کنید.
چیزهایی که باید بخرید:
چوب لباسی های رنگی برای کمد: هر بسته از این چوب لباسی ها که حدود ۸ چوب لباسی دارد بین ۵ تا ۱۰ هزار تومان قیمت دارد. ارزانترش هم در بازار پیدا می شود.
جاجورابی: اینجا جورابی ها به در کمد آویزان می شوند و چیزهای زیادی غیراز جوراب در آن جا می گیرد. هر کدام از آن ها بسته به اندازه بین ۵ تا ۲۰ هزار تومان قیمت دارند.
جعبه های پلاستیکی: فرزند شما می تواند در این جعبه ها کفش یا اسباب بازی های خرده ریزش را بگذارد. هر کدام از آنها حدود ۵ هزار تومان قیمت دارند؛ البته می توانید از جعبه های خالی کفش هم برای این کار استفاده کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست