پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

صرع در بارداری، تاثیر تشنج بر جنین


اکثر خانم های مبتلا به صرع می توانند دوران بارداری بدون حادثه ای داشته باشند و نوزادی کاملا سالم به دنیا بیاورند. با این حال برای بیماری صرع لازم است متخصص زنان و زایمان و متخصص مغز و اعصاب با یکدیگر همکاری کرده تا راهکاری صحیح برای کنترل تشنجات ارائه کنند.در صورتی که مبتلا به صرع هستید سعی کنید پیش از بارداری تشنجات خود را با پایین ترین مقدار ممکن از دارو کنترل کنید. مطالعات نشان می دهد زنانی که تشنجات شان با حداقل مقدار از یک دارو قبل از بارداری به خوبی کنترل می شود بهترین نتایج دوران بارداری را دارند. بنابراین حتماً پیش از بارداری با متخصص اعصاب خود مشورت کرده و تا زمانی که پزشک توصیه نکرده است مصرف داروهای خود را قطع نکنید. تمام داروهای مورد استفاده برای درمان تشنجات موجب خطر بروز برخی نقایص مادرزادی می شود.
مشکلاتی که می تواند بروز کند برحسب داروی خاص متفاوت است، ولی شامل بروز ناهنجاری هایی در صورت، شکاف در لب ( لب شکری)، شکاف در سقف دهان، نقایص قلبی مادرزادی و نقایص لوله عصبی می شود. به همین دلیل خانم هایی که داروهای تشنج مصرف می کنند لازم است برای ارزیابی آناتومی جنینی و اکوکاردیوگرام جنینی برای مشخص شدن ناهنجاری هایی در قلب جنین سونوگرافی انجام دهند.
خانم های مبتلا به اختلالات تشنجی باید سه ماه قبل از اقدام به بارداری مصرف فولیک اسید اضافی را شروع کنند، زیرا برخی از داروهای تشنج می تواند بر میزان فولیک اسید تاثیر بگذارد. داروهای خود را در طول دوران بارداری سر خود تنظیم نکنید. حملات تشنجی شما می تواند افزایش یابد که احتمالا برای جنین در حال رشد خطرناک تر از خود داروها است.