پنجشنبه, ۷ تیر, ۱۴۰۳ / 27 June, 2024
سرماخوردگی کودکان و تغذیه مناسب برای بهبود آن
نشریه دنیای زنان: ابتلا به بیماری از یک سو باعث بی اشتهایی و از سوی دیگر باعث افزایش نیاز بدن به انرژی می شود. کودک یا نوجوان دچار تب، علاوه بر استراحت، نیاز به مصرف مایعات فراوان مانند آب و آبمیوه به ویژه میوه های حاوی ویتامین های A و C دارد. هرچند بیشتر بیماری های کودکان و نوجوانان منشأ ویروسی دارد، ولی برخی موارد میکروبی بوده و نیاز به آنتی بیوتیک پیدا می کند. در برخی موارد نیز آنتی بیوتیک به طور نابجا مصرف می شود.
آنتی بیوتیک، میکروب ها را از بین می برد، ولی چون تفاوتی بین میکروب های مضر و مفید قائل نمی شود، باعث از بین رفتن بسیاری از میکروب های مفید بدن نیز می شود. تخریب میکروب های مفید باعث رشد میکروب های فرصت طلب و پیدایش عفونت های دیگر به ویژه انواع قارچی می شود. در بسیاری موارد پس از مصرف آنتی بیوتیک خوراکی، برفک که نوعی عفونت قارچی است در دهان ظاهر می شود. در برخی موارد عوارض مصرف آنتی بیوتیک تا مدت ها باقی می ماند؛ به عنوان مثال گاهی مصرف آنتی بیوتیک می تواند تا شش ماه بعد مانع از رشد باکتری های مفید روده شود.
میوه ها و سبزی های تازه حاوی ویتامین ها و آنزیم هایی هستند که مصرفشان باعث سرعت بخشیدن به روند بهبود بیماری ها می شود. حبوبات، سالاد و سوپ نیز در این امر موثرند.
مصرف ماست تازه زمانی که فرد آنتی بیوتیک مصرف می کند، به دلیل داشتن باسیل بیفیدوس می تواند برخی از میکروب های مفید مورد نیاز بدن را تأمین کند و از پیدایش برخی عوارض این داروها مقابله کنند.
چغندر حاوی اینولین است و به رشد باکتری های مفید کمک می کند، بنابراین مصرف آن در زمانی که فرد آنتی بیوتیک مصرف می کند مفید واقع می شود.
آناناس حاوی برومولن است که باعث افزایش تأثیر آنتی بیوتیک ها می شود و برای هضم مواد غذایی نیز مفید است. آناناس و آب آن اثرات بسیار مفیدی برای سرماخوردگی دارند چون علاوه بر سرشار بودن از ویتامین C، قادر به حل کردن و دفع خلط و ترشحات مخاطی نیز می باشند.
سیر و آویشن دارای خواص ضد میکروبی و ضدویروسی هستند. سیر حاوی ترکیبات مفیدی از قبیل آلیسین است. مصرف مداوم سیر می تواند در پیشگیری از سرماخوردگی مفید واقع گردد.
پیاز نیز دارای خواص مشابه سیر است و حاوی مواد ضدویروسی متعددی است. سیر، پیاز و جعفری خاصیت ضداحتقان دارند.
زنجبیل حاوی ترکیبات ضدویروس متعددی است. محققین توانسته اند چندین ماده شیمیایی در زنجبیل شناسایی کنند که دارای اثرات اختصاصی بر علیه فراوان ترین دسته ویروس های عامل سرماخوردگی یعنی رینو ویروس ها هستند. زنجبیل همچنین حاوی موادی چون Gingerols و Shogaols است که علاوه بر کاهش درد، تب و سرفه، اثر آرام بخش و خواب آور نیز دارند.
عسل برای تسکین سرفه موثر است.
مصرف مواد غذایی حاوی روی می تواند در سرکوب ویروس سرماخوردگی موثر واقع شود. گوشت قرمز، ماهی، ماکیان، جگر، لبنیات، غلات کامل، حبوبات و مغزها منابع خوب روی محسوب می شوند. سویا نیز منبع نسبتاً خوب روی است. به طور کلی برای کودک و نوجوان دچار سرماخوردگی، مصرف سوپ تقویت کننده دستگاه ایمنی که حاوی سبزیجات تازه، پیاز، سیر و مرغ باشد مفید است، این سوپ همچنین در حل و دفع ترشحات مخاطی نیز موثر واقع می شود.
در صورتی که کودک یا نوجوان دچار سرماخوردگی، برونشیت یا هر بیماری دیگری باشد که خلط تولید می کند، باید از مصرف مواد غذایی افزایش دهنده خلط مانند غذاهای سرخ شده، گوشت قرمز و شیرینی ها خودداری کند و مصرف موادی مانند لبنیات پرچرب و تخم مرغ را نیز محدود کند.
![](/imgs/no-img-200.png)
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات علیرضا زاکانی انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ایران قالیباف پزشکیان مناظره انتخاباتی مناظره
هواشناسی سیل سوادکوه تهران قتل فضای مجازی عید غدیر قوه قضاییه محیط زیست سازمان هواشناسی بارش باران شهرداری تهران
قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو دولت سیزدهم حقوق بازنشستگان دلار بازنشستگان نهضت ملی مسکن مسکن قیمت سکه خودرو طلا
جوکر احسان علیخانی تلویزیون سینمای ایران تئاتر رسانه ملی سینما شهید خدمت سریال فیلم دفاع مقدس
ماهواره پشه آئدس جراحی دانش بنیان
رژیم صهیونیستی روسیه بولیوی آمریکا لبنان غزه فلسطین جنگ غزه چین اوکراین ترکیه اتحادیه اروپا
پرسپولیس فوتبال استقلال یورو 2024 باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتبال ایران لیگ برتر جواد نکونام باشگاه استقلال جام ملت های اروپا لیگ برتر ایران خوان کارلوس گاریدو
هوش مصنوعی فیلترینگ نمایشگاه الکامپ همراه اول عیسی زارع پور وزیر ارتباطات ربات گوگل خودروهای وارداتی سامسونگ
دیابت سازمان غذا و دارو رژیم غذایی کاهش وزن سرطان زوال عقل ریزش مو سنگ کلیه