یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا
سوزش معده در بارداری، درمان مناسب
سوزش سردل یک مشکل شایع زنان باردار است. زیرا در آن زمان سرعت رشد جنین افزایش یافته است و رحم بزرگتر شده که بر روده و معده فشار وارد میکند و میتواند اسید معده را به سمت مری حرکت دهد.
سوزش سردل یک مشکل شایع زنان باردار در سه ماهه سوم بارداری است. زیرا در آن زمان سرعت رشد جنین افزایش یافته است و رحم بزرگتر شده که بر روده و معده فشار وارد میکند و میتواند اسید معده را به سمت مری حرکت دهد. همچنین به علت افزایش هورمون پروژسترون در بدن خانم باردار، عمل هضم کندتر انجام میشود و باعث شل شدن عضله حلقوی میان معده و مری میشود.
این عضله حلقوی میان معده و مری در حالت عادی از حرکت اسید معده به سمت بالا جلوگیری میکند. در این حالت، خانم باردار سوزشی در پایین قفسه سینه، گلو، عقب دهان و یا حتی در معده احساس میکند. این وضعیت با بالا آوردن مایعات ترش در دهان و گاهی اوقات با آروغ زدن همراه است. ممکن است مقداری ماده تلخ بالا آید که در انتهای گلو احساس میشود. این مشکل ممکن است تا زمان تولد نوزاد، با مادر همراه باشد و بعد از زایمان برطرف خواهد شد.
در دوران بارداری درصورت سوزش سر دل، توصیههای زیر را رعایت نمایید:
- کلیه لبنیات مصرفی، کم چرب باشد.
- غذاها را کاملا بجوید و به آهستگی میل نمایید.
- کلیه غذاها تا حد امکان آب پز، بخارپز یا کبابی باشد.
- شام حداقل 3 تا 4 ساعت قبل از خواب مصرف شود.
- از کشیدن سیگار به ویژه بلافاصه پس از غذا پرهیز شود.
- غذاهای خود را در حجم کم و تعداد دفعات بیشتر مصرف نمایید.
- از مصرف نوشابههای گازدار، چای پر رنگ، قهوه، شکلات، کاکائو، سیر، پیاز و جویدن آدامس پرهیز نمایید.
- از پوشیدن لباسهای تنگ به ویژه بعد از مصرف غذا که میتواند سبب تشدید سوزش سر دل شود پرهیز نمایید.
- مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه کافی باشد تا از یبوست که میتواند به تشدید سوزش سر دل کمک نماید جلوگیری شود.
- از مصرف چربی گوشتها، پوست مرغ و ماهی، سسهای سفید، کره، خامه، شیرینیهای خامهای، غذاهای چرب و غذاهای سرخ شده در روغن پرهیز نمایید.
- در حین غذا خوردن فقط به مقداری که احساس نیاز مینمایید آب و سایر مایعات مصرف نمایید و از نوشیدن زیاد مایعات در حین غذا خوردن پرهیز نمایید. مایعات مورد نیاز خود را میتوانید در فاصله دو وعده غذایی مصرف نمایید.
- بعد از مصرف غذا حداقل تا 3-2 ساعت از دراز کشیدن پرهیز نماییم. در هنگام خوابیدن نیز سر باید نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار گیرد. از خم و راست شدن زیاد به ویژه بعد از مصرف غذا پرهیز نمایید. از نشستن در حالت خمیده نیز خودداری کنید.- از مصرف زیاد آبمیوههای ترش از قبیل آب مرکبات، غذاهای اسیدی (همانند سرکه و آبلیمو)، مواد غذایی پر ادویه (از جمله فلفل) و همچنین نعناع تا حد امکان پرهیز نمایید. همچنین از مصرف هر ماده غذایی که بیمار به تجربه دریافته است سبب تشدید رفلاکس او میگردد پرهیز کنید.
سوزش سردل یک مشکل شایع زنان باردار در سه ماهه سوم بارداری است. زیرا در آن زمان سرعت رشد جنین افزایش یافته است و رحم بزرگتر شده که بر روده و معده فشار وارد میکند و میتواند اسید معده را به سمت مری حرکت دهد. همچنین به علت افزایش هورمون پروژسترون در بدن خانم باردار، عمل هضم کندتر انجام میشود و باعث شل شدن عضله حلقوی میان معده و مری میشود.
این عضله حلقوی میان معده و مری در حالت عادی از حرکت اسید معده به سمت بالا جلوگیری میکند. در این حالت، خانم باردار سوزشی در پایین قفسه سینه، گلو، عقب دهان و یا حتی در معده احساس میکند. این وضعیت با بالا آوردن مایعات ترش در دهان و گاهی اوقات با آروغ زدن همراه است. ممکن است مقداری ماده تلخ بالا آید که در انتهای گلو احساس میشود. این مشکل ممکن است تا زمان تولد نوزاد، با مادر همراه باشد و بعد از زایمان برطرف خواهد شد.
در دوران بارداری درصورت سوزش سر دل، توصیههای زیر را رعایت نمایید:
- کلیه لبنیات مصرفی، کم چرب باشد.
- غذاها را کاملا بجوید و به آهستگی میل نمایید.
- کلیه غذاها تا حد امکان آب پز، بخارپز یا کبابی باشد.
- شام حداقل 3 تا 4 ساعت قبل از خواب مصرف شود.
- از کشیدن سیگار به ویژه بلافاصه پس از غذا پرهیز شود.
- غذاهای خود را در حجم کم و تعداد دفعات بیشتر مصرف نمایید.
- از مصرف نوشابههای گازدار، چای پر رنگ، قهوه، شکلات، کاکائو، سیر، پیاز و جویدن آدامس پرهیز نمایید.
- از پوشیدن لباسهای تنگ به ویژه بعد از مصرف غذا که میتواند سبب تشدید سوزش سر دل شود پرهیز نمایید.
- مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه کافی باشد تا از یبوست که میتواند به تشدید سوزش سر دل کمک نماید جلوگیری شود.
- از مصرف چربی گوشتها، پوست مرغ و ماهی، سسهای سفید، کره، خامه، شیرینیهای خامهای، غذاهای چرب و غذاهای سرخ شده در روغن پرهیز نمایید.
- در حین غذا خوردن فقط به مقداری که احساس نیاز مینمایید آب و سایر مایعات مصرف نمایید و از نوشیدن زیاد مایعات در حین غذا خوردن پرهیز نمایید. مایعات مورد نیاز خود را میتوانید در فاصله دو وعده غذایی مصرف نمایید.
- بعد از مصرف غذا حداقل تا 3-2 ساعت از دراز کشیدن پرهیز نماییم. در هنگام خوابیدن نیز سر باید نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار گیرد. از خم و راست شدن زیاد به ویژه بعد از مصرف غذا پرهیز نمایید. از نشستن در حالت خمیده نیز خودداری کنید.- از مصرف زیاد آبمیوههای ترش از قبیل آب مرکبات، غذاهای اسیدی (همانند سرکه و آبلیمو)، مواد غذایی پر ادویه (از جمله فلفل) و همچنین نعناع تا حد امکان پرهیز نمایید. همچنین از مصرف هر ماده غذایی که بیمار به تجربه دریافته است سبب تشدید رفلاکس او میگردد پرهیز کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست