شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
پوزیشن های صحیح شیردهی
بسیاری از خانمهایی که به تازگی مادر شدهاند، تصور میکنند که شیردهی کار خیلی سادهای است. اگرچه نوزاد به طور غریزی میداند چگونه شیر بنوشد، اما اغلب برای مادران جدید زمان میبرد تا شیر دادن را بیاموزند.
یکی از کلیدهای شیردهی موفق، یادگیری شیوههای درست آن است و اینجاست که پای حمایت تعدادی از کارشناسان، پزشکان و مادران با تجربه به میان میآید. همچنین میتوانید از سازمان بین المللی مختص شیردهی (La Leche League)، کمک بگیرید. با اندکی کمک، اکثر خانمها می توانند با موفقیت به نوزادشان شیر بدهند. بنابراین مثبت بیاندیشید و برای این که از شیردهی، تجربه ای خوشایند برای خود و کودکتان بسازید، نکات زیر را دنبال کنید.
قبل از تولد فرزندتان خودتان را آماده شیردهی کنید
قبل از تولد نوزادتان زمان خوبی است که تصمیم بگیرید که آیا میخواهید به او شیر خودتان را بدهید یا خیر. اگر میخواهید شیر خودتان را به او بدهید، پزشک و کارکنان بیمارستان را در جریان قرار دهید. آنها میتوانند در این خصوص اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهند.
از همان آغاز تولد شیردهی را شروع کنید
اگر میتوانید از همان ساعت اول تولد نوزادتان شیردهی را آغاز کنید. این فرصت خوبی برای تعیین الگوی شیردهی در زمان هوشیاری نوزادتان است. به نقل از آکادمی پزشکی اطفال آمریکا، احتمال موفقیت در مکیدن شیر در کودکانی که از همان ساعت اول بعد از تولد، شیر مادرشان را میمکند، بیشتر است.
هر دو ساعت یکبار شیر بدهید
هر بار کودکتان شما را از گرسنگی خود مطلع کرد، به او شیر بدهید، بطور کلی هر 1.5 تا 3 ساعت باید این کار را کنید. گریه آخرین علامت گرسنگی است، پس سعی کنید سایر علائم گرسنگی او را قبل از اینکه گریه کند، بیاموزید. برخی از علائم مشترک گرسنگی نوزاد: هوشیار به نظر میرسد، دستش را نزدیک دهانش میبرد، شروع به مکیدن مینماید، ناله میکند و دست و بازوهایش را منقبض میکند.
فعلاً از پستانک استفاده نکنید. دادن پستانک یا شیشه شیر به نوزاد میتواند مانع خوردن شیر شما گردد. بنابراین تا زمانی که عادت شیردهی او شکل نگرفته و منابع شیریتان خوب تامین نشده است، از پستانک استفاده نکنید (معمولاً ۳ تا ۴ هفته بعد از زایمان).
آسایش خود را فراهم کنید
با پیدا کردن مکانی ساکت برای شیردهی به خروج شیر از سینهتان کمک کنید. روی یک صندلی راحت بنشینید و سعی کنید به یک موسیقی آرامبخش گوش کنید.
برای شیردهی راحت ب نوزادتان یکی از حالت های زیر را انتخاب کنید.
آغوش
این وضعیت، رایجترین وضعیت در هفتههای اول بعد از تولد نوزاد است.
نحوهٔ در آغوش گرفتن کودک: کودک را به پهلو بخوابانید. او را روی پاهایتان قرار بدهید (با استفاده از بالش او را بالاتر بیاورید)، به گونهای که سرش روی ساعدتان قرار داشته باشد. اگر از سمت چپ به او شیر میدهید، نوزاد باید روی ساعد چپتان قرار بگیرد. با دست دیگرتان سینهتان را به شکل C (شست روی سینه و ۴ انگشت دیگر زیر سینه) نگه دارید یا به شکل U این کار را کنید (سینهتان را با انگشت اشاره و شست نگه دارید).
در آغوش گرفتن به شکل گهوارهای معکوس
بسیاری از مادران در هفتههای اول این وضعیت را ترجیح میدهند، زیرا در این حالت بیشترین کنترل را روی کودک دارند: نوزاد را به شیوهٔ قبلی اما به حالت معکوس، در آغوش بگیرید؛ یعنی اگر میخواهید با سینهٔ چپ به او شیر بدهید، او را روی دست راستتان قرار دهید و با دست چپ سینهتان را به شکل U نگه دارید.
مدل فوتبالی یا زیربغلی
اگر سزارین کردهاید، این حالت، حالت خوبی است. زیرا در این وضعیت کودک از زخم شما دور خواهد بود: نوزاد را روی بالشی در کنارتان قرار دهید، به گونهای که باسن او نزدیک آرنج شما و پاهایش زیر بازوهایتان باشد. سپس سینهتان را به شکل «C» نگه دارید.
حالت خوابیده به پهلو
حالت راحت هنگام شیردهی شبانه این است که به پهلو بخوابید. با نوزادتان به پهلو بخوابید به طوری که روبروی شما باشد. او را در بازوانتان به گونهای که پشت او در راستای ساعدتان باشد، بغل کنید. میتوانید زیر سر یا پشتتان، یک بالش قرار دهید تا راحتتر باشید. یک بالش هم پشت نوزادتان قرار دهید تا هنگام شیر خوردن به عقب غلت نخورد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست