چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

توکسوپلاسموز در بارداری، چگونه مبتلا می شویم؟


توکسوپلاسموز عفونتی است که از طریق انگلی به وجود می آید که در گوشت خام و مدفوع گربه زندگی می کند. در صورتی که انگل وارد جریان خون شخصی شود ممکن است علایمی مشابه آنفولانزا یا در برخی موارد به هیچ گونه علایمی منجر نشود.
انتقال عفونت توکسوپلاسموز به جنین
اگر یک زن باردار آلوده شود، احتمال انتقال عفونت به جنین و عوارض احتمالی که می تواند داشته باشد تا حد زیادی به زمانی که مبتلا شده است بستگی می یابد. اگر در طول سه ماهه اول مبتلا شده باشد احتمال آلوده شدن جنین کمتر از 2 درصد است. اگر ابتلا در ماه های بعدی بارداری باشد، احتمال آلوده شدن کودک بیشتر ولی عوارض عفونت خفیف تر است. عفونت توکسوپلاسموز اولیه، در جنین می تواند موجب بروز ناهنجاری های سیستم اعصاب مرکزی و بینایی شود.
نکته:
اگر در گذشته به این عفونت مبتلا شده باشید و بنابراین پادتن هایی در خون شما وجود داشته باشد به احتمال خیلی زیاد مجدد به این عفونت مبتلا نمی شوید.
 
درمان توکسوپلاسموز
در صورتی که بعد از باردار شدن مبتلا شده اید پزشک برای کاهش احتمال آلودگی جنین آنتی بیوتیک های مخصوصی برای شما تجویز می کند. سپس در سه ماهه دوم پزشک برای تشخیص آلوده شدن جنین یک آزمایش آمنیوسنتز انجام می دهد. در آن صورت مصرف آنتی بیوتیک های بیشتری برای مابقی دوران بارداری ضروری است.
پیشگیری از توکسوپلاسموز
هیچ واکسنی برای پیشگیری از توکسوپلاسموز وجود ندارد. بهترین راه برای جلوگیری از بیماری به حداقل رساندن مصرف گوشت خام یا نیم پز است. همچنین از مدفوع گربه اجتناب کنید. اگر گربه ای بیرون از خانه دارید برای عوض کردن ظرف مدفوع او از شخص دیگری درخواست کنید. البته احتمال آلودگی گربه های خانگی ای که هرگز بیرون نرفته و در تماس با انواع موش ها نبوده باشند به انگل بسیار ضعیف است. همچنین اگر در باغچه ای کار می کنید که ممکن است گربه های همسایه در آن بازی کنند از دستکش استفاده کنید.