یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

با این مواد غذایی باهوش شوید (1)


نی نی بان: در سال 1990 محققان دریافتند زمانی که بزرگسالان به موسیقی ولفگانگ آمادئوس موتزارت قرن 18 گوش می‌دهند، تست‌های هوش‌شان نتیجه بهتری خواهند داشت. مطالعات بسیاری روی غذاهایی که بتوانند مانند این موسیقی کارکرد ذهن را افزایش دهند، انجام شده است که ما در این جا تعدادی از آنها را برای شما آورده‌ایم.

 


با این مواد غذایی باهوش شوید (1)

 

ماهی‌های چرب (ماهی قزل آلا وحشی، ماهی خال مخالی، ساردین)

 

بیش از نیمی از توده مغز از چربی ساخته شده و بیش از 65٪ از این اسیدهای چرب متعلق به خانواده امگا است. این چربی‌ها برای تولید و رشد سلول‌های مغزی و حفظ سیالیت غشا سلولی حیاتی است و نقش بزرگی نیز در فعالیت نورون (یاخته‌های عصبی) دارند. ماهی سرشار از چربی مانند ماهی قزل آلا وحشی، تن ماهی تازه و ساردین حاوی چربی‌های امگا 3 است که به تقابل سلول‌های مغز شما کمک می‌کند. سعی کنید هفته‌ای حداقل دو وعده ماهی چرب مصرف کنید. توجه کنید: ماهی تازه حاوی امگا 3 است اما تن ماهی خیر. علاوه بر آن، ماهی حاوی فسفر و ید است، دو عنصر مهمی که برای مغز ضروری است.

 

لبنیات (شیر، پنیر، خامه)

 

محققان آمریکایی و استرالیایی روی هوش 972 نفر تحقیق کرده‌اند و به این نتیجه رسیدند افرادی که روزانه لبنیات مصرف می‌کنند نسبت به آنهایی که از خوردن ماست و پنیر خودداری می‌کنند، از حافظه و هوش بالاتری برخوردارند. لبنیات پر چرب نیز برای ما لازم است زیرا بیش از نیمی از مغز ما را چربی گرفته است. کمبود چربی‌ می‌تواند دلیل بسیاری از بیماری‌هایی مانند مولتیپل اسکلروزیس(بیماری شایع سیستم عصبی مرکزی) باشد. به علاوه پروتئین، کلسیم، ویتامین دی و منیزیمی که در لبنیات یافت می‌شود، نقش مهمی در فعالیت‌های مغز دارند.

 

جگر(مرغ، گوساله،گاو)

 

مغز حدود 20% از اکسیژن بدن را نیاز دارد. آهن باید اکسیژن را توسط هموگلوبین خود به مغز برساند. جگر یکی از موادی است که شامل آهن است و به علاوه یکی از مهمترین منابع ویتامین ب است. از اواسط سال 1990 مردم دریافتند که این ماده شامل ویتامین ب به خصوص ب1، ب6، ب9 و ب12 است که عملکرد شناختی و نتیجه تست‌های هوش را بهبود می‌بخشد.

 

گندم

 

گندم سرشار از فیبر و یکی از مواد اصلی رژیم‌های مدیترانه‌ای است. تحقیقات اخیر نشان داده که این ماده احتمالا خطر اختلال شناختی را کاهش می‌دهد. از آنجا که از خوردن این ماده به تنهایی خودداری می‌کنید، بهتر است آن را در کنار مواد غذایی دیگر سرو کنید تا بر ارزش غذایی خود نیز بیافزایید. این غذا می‌تواند استرس اکسیداتیو، التهاب و دیگر عوامل خطرناک مانند فشار خون بالا را کاهش دهد.

 

گوشت قرمز

 

طبق مقاله‌ای که در سال 2011 منتشر شد، زنانی که سطح آهن بدنشان متعادل است در امور ذهنی بهتر و سریع‌تر از افرادی که کمبود آهن دارند، عمل می‌کنند. آهن به انتقال اکسیژن از طریق بدن به مغز کمک می‌کند. کمبود آهن می تواند موجب مشکلاتی از قبیل کمبود انرژی، کاهش تمرکز و خستگی شود. گوشت کم چرب منبع بسیار خوبی از آهن است. آهن و روی موجود در آن از مواد معدنی مهم برای عملکرد شناختی مغز است. این عناصر در میتوز سلول‌های مغز و واکنش‌های سنتز دی ان ای شرکت می‌کنند.