چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
استفراغ جهشی در نوزادان
شاید در این روزها استفراغ مکرر نوزادتان ذهن شما را مشغول کرده باشد، ولی جای نگرانی نیست.احتمالاً او دارد سعی میکند غذا خوردن را یاد بگیرد. و تنها او نیست که بالا میآورد؛ تقریباً ۴۰ درصد از نوزادان به طور مرتب بالا میآورند.بیشترین موارد در سنین ۴ ماهگی رخ میدهد. وقتی که نوزاد شیر مادر یا شیر خشک میمکد، مقداری هوا به همراه مایع وارد میشود، هنگامی که این هوا میخواهد خارج شود، مقداری از مایع به همراه آن بالا میآید.
تغذیهٔ کودکان بسته به جثهٔ آنها متفاوت است و بعضی از آنها واقعاً به غذا خوردن علاقه دارند، بنابراین برخی مواقع بیش از حد معمول غذا وارد معده آنها میشود و به تبع آن میبایست این غذای اضافی از معده آنها خارج گردد. در این زمان با توجه به اینکه سیستم گوارشی نوزاد هنوز کاملاً تکمیل نشده است، ماهیچههای قسمت انتهایی مری نوزاد شما، که نحوهٔ ورود و خروج غذا را کنترل میکند، به سرعت بالا میآید. پس جای تعجب نیست که کودک شما این همه لباس کثیف میکند.
آیا از دست من کاری بر میآید؟
شما میتوانید از نکات زیر برای کمک به نوزاد شیر خوارهٔ خود بهرهمند شوید. هنگام شیر دادن به نوزاد، او را در موقعیت ایستاده و عمودی قرار دهید. شیر دادن به نوزاد زمانی که در موقعیت قوز کرده میباشد (مثلاً در آغوش ما حلقه زده یا هنگامی که در ماشین نشستهاید)، صحیح نیست؛ زیرا مسیر مستقیم و مناسبی را برای ورود شیر به شکم او ایجاد نمیکند.با آرامش به نوزاد شیر دهید. سر و صدا و مسائل دیگری را که موجب ناآرامی نوزاد شما میشود، به حداقل رسانده، نگذارید که کودک شما قبل از شیر خوردن خیلی گرسنه باشد. چنانچه او در حین شیردهی مضطرب یا ناآرام باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که هوا را از طریق دهان وارد کند.
اگر نوزاد شما شیر خشک یا شیر مادر را از طریق شیشه شیر میخورد، حواستان باشد که سوراخ دهانه پستانک خیلی کوچک نباشد، زیرا موجب خستگی نوزاد و وارد کردن هوای بیشتر به داخل شکمش میشود و از طرف دیگر، چنانچه سوراخ پستانک بیش از حد بزرگ باشد، چون مایع خیلی سریع از آن خارج میشود. ممکن است موجب قلپ قلپ خوردن و تهوع او شود.عد از هر بار شیردهی کاری کنید که نوزاد آروغ بزند، در حقیقت اگر نوزاد شما در حین شیردهی وقفهای طبیعی داشت، از این فرصت استفاده کنید تا قبل از دریافت شیر بیشتر، آروغ بزند، با این روش چنانچه هوایی وجود داشت، قبل از اینکه شیر بیشتری روی آن را بپوشاند، خارج میشود (فراموش نکنید که قبل از این کار پارچهٔ نرمی را روی شانه خود قرار دهید). اگر در این چند دقیقه نوزاد آروغ نزد، نگران نباشید نوزاد شما احتماًلا نیازی به این کار ندارد.
فشار شکم او را کم کنید. مطمئن شوید که لباسها و پوشک بچه بیش از حد محکم نباشند و در حین آروغ زدن شکم او را روی شانه خود فشار ندهید. سعی کنید بعد از شیردهی سوار ماشین نشوید، چون دراز کشیدن روی صندلی ماشین احتمالاً موجب فشار آوردن روی معده نوزاد میشود.بعد از شیردهی زیاد به نوزاد فشار نیاورید و سعی کنید که به مدت نیم ساعت یا بیشتر او را در موقعیت ایستاده قرار دهید، از این طریق او از طرفین سنگینی خواهد داشت. میتوانید او را در آغوشتان راست نگه دارید، همینطور میتوانید او را در یک وسیله نگهدارندهٔ بچه بگذارید و یا اگر به قدر کافی بزرگ شده او را کنار خودتان در بین چند بالش به صورت راست قرار بدهید.
بیش از حد به او غذا ندهید. اگر نوزاد شما قدری بعد از هر بار شیردهی بالا آورد، یعنی بیش از حد غذا خورده است شما باید میزان شیر خشک را نسبت به قبل کمتر و یا زمان شیردهی را کمتر کنید و ببینید که آیا از این کار شما راضی است.چنانچه نوزاد شما در حین خواب بالا آورد، بالش بلندتری زیر سرش قرار دهید. خوابیدن با بالش برای کودک خطرناک است اما شما میتوانید مقداری فوم زیر یک سر تشک او قرار دهید و یا سر تخت او را با رعایت ایمنی روی یک چیزی سخت قرار بدهید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست