شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

فاصله بین دو بارداری!


نی نی بان، گروه ترجمه: فاصله بین فرزند اول و دوم بستگی به احساس شما و همسرتان و میزان آمادگی برای داشتن کودکی دیگر دارد. همچنین اگر شما در اواخر سی سالگی باشید ممکن است باروری شما تحت تاثیر قرار گیرد و بخواهید هر چه زودتر بارداری دوم را امتحان کنید. تحقیقات نشان داده کودکانی که به فاصله 6 ماه بعد از بارداری قبلی به دنیا می آیند در معرض خطر بالاتری برای تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد  قرار دارند. 

3 سال مناسب است
فاصله بين 2 بارداري براي حفظ سلامت مادر و كودك دست كم بايد به 3 سال برسد. بارداري‌هاي متوالي كه در آن‌ها اين فاصله زماني رعايت نمي‌شود نه تنها براي مادر بلكه براي كودك هم دردسرساز مي‌شوند. احتمال ابتلا به عوارضي مانند كم‌خوني، مشكلات شيردهي، از دست دادن ذخاير بدن مثل كلسيم و ريز مغذي‌ها از جمله مشكلاتي هستند كه اغلب سلامت مادراني كه بدون توجه به اين فاصله زماني بارداري دوم‌شان را تجربه مي‌كنند، هدف قرار مي‌دهند. بدن براي بازگشت به حالت طبيعي به طور طبيعي به 3 سال زمان نياز دارد.


فاصله بین دو بارداری!

کم خون می شوید
در صورتی که فاصله بین دو بارداری کم باشد این احتمال وجود دارد که مادر دچار کم خونی شود. این بیماری به صورت مخفی در مادر ایجاد میشود و زمانی بروز میکند که مادر برای دومین بار باردار است. این کم خونی باعث افزایش میزان خونریزی قبل، بعد و حین زایمان میشود. به همین دلیل احتمال مرگ و میر مادران باردار مبتلا به کم خونی 5 تا 10 برابر بیشتر از زنان دیگر است. در نوزاداني كه از مادران مبتلا به کم خونی متولد مي‌شوند احتمال بروز فقر آهن كه منجر به اختلال در تكامل حركتي و رفتاري مي‌شود و حتي قدرت يادگيري آن‌ها را كاهش مي‌دهد، به مراتب بيشتر از ديگران است.  

نوع زایمان مهم نیست
شايد بعضي از خانم‌ها فکر کنند چون زايمان قبلي آن‌ها به صورت طبيعي بوده رعايت زمان 3 سال تا بارداري بعدي براي آن‌ها لازم نيست و اين زمان فقط براي خانم‌هايي است که زايمان به صورت سزارين را انجام داده‌اند. اما اين يك تصور كاملا غلط است چرا كه نوع زايمان، تفاوتي در ميزان فاصله بين دو بارداري متوالي ندارد. در حقيقت اين فرآيند بارداري است كه در اين روند مهم است نه نوع زايمان.  وقتي پاي جايگزيني ذخاير بدن مادر، مسئله کم‌خوني و شيردهي در ميان است، طبيعي است كه جبران آن‌ها ربطي به نوع زايمان ندارد.

از آن ور نیفتید
فقط فاصله كم بين بارداري‌ها نيست كه مي‌تواند سلامت مادر و كودك را به خطر بيندازد. فاصله بيش از اندازه بين دو زايمان هم گاهي مي‌تواند همانقدر دردسرساز شود كه زمان كم  بين دو بارداري. اگر فاصله بین دو بارداری بيشتر از 5 سال شود عوارض بين دو بارداري و متعاقب آن زايمان هم بيشتر مي‌شود. اغلب مادراني كه فاصله بارداري آن‌ها به 5 سال و نيم مي‌رسد، نسبت به مادراني كه فاصله بارداري آن‌ها كمتر از 5 سال است با مشكلات بيشتري مواجه مي‌شوند. يكي از شايع‌ترين اين مشكلات مسموميت دوران بارداري است. افزايش فشارخون در دوران بارداري، دفع پروتئين از طريق ادرار و تورم بيش از حد دست‌ها و حتي پاها از نشانه‌هاي مسموميت در دوران بارداري هستند كه احتمال بروز آن‌ها در خانم‌هايي كه فاصله بين دو بارداري آن‌ها بيشتر از 5 سال است، بيشتر از ديگران است.