شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

تغذیه بعد از زایمان، چی بخوریم؟


بعد از زایمان چه بخوریم؟
رژیم غذایی خانمی که وضع حمل کرده است، نقش تعیین کننده ای را در سلامت او و نوزاد بازی می کند، در دوران بارداری مادر علاوه بر تامین نیازهای بدن خود باید نیازهای جنین را هم برطرف می کرد.
 این ضرورت بعد از تولد نوزاد از بین نمی رود و مادر به علت شیر دهی موظف است با همان حساسیت مواد غذایی لازم برای خود و نوزاد را مصرف کند. قبل و بعد از زایمان همه دسته های غذایی باید در رژیم فرد گنجانده شود. لبنیات، پروتئین، نان و غلات، میوه و سبزیجات باید هر روز و مستمر مصرف شوند.
 با توجه به این که مادر در دوران شیر دهی به سر می برد ، بهتر است حتی کمی بیش از قبل لبنیات ( به خصوص شیر ) بخورد. ضمن این که واضح و آشکار است که مصرف غذا های مضری هم چون فست فود ها ممنوع است.
کاچی به از همه چی؟
در خانواده های ایرانی پختن کاچی برای زائو به یک سنت تبدیل شده. تا آن جا که اگر مادران جوان امروزی تمایلی به خوردن کاچی نداشته باشند ، اطرافیان خوردنش را مثل یک دارو تجویز می کنند و با اصرار آن را به خوردشان می دهند اما حقیقت این است که غذاهای چرب برای کسی که تازه وضع حمل کرده ، خوب نیست و تنها فایده اش اضافه وزن برای مادر است ، چون کاچی غذای پر کالری و بسیار چربی است و با توجه به کم تحرکی مادر در هفته اول ، در بدن ذخیره می شود.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.