پنجشنبه, ۲۹ شهریور, ۱۴۰۳ / 19 September, 2024
مجله ویستا

اسباب بازی مناسب کودکان، موقع انتخاب به چه نکاتی دقت کنیم؟


مجله شهرزاد: بازی کردن بخش مهمی از زندگی نوزادان و کودکان را در برمی‌گیرد و اسباب‌بازی‌ها مهم‌ترین وسایل بازی به حساب می‌آیند. خرید این وسایل دوست داشتنی هم وظیفه‌ای است که بزرگ‌تر‌ها بر عهده دارند و شاید انتخاب بهترین و مناسب‌ترین اسباب‌بازی یکی از حساس‌ترین انتخاب‌ها در فرآیند رشد و تربیت کودک باشد، البته این کار آسان نیست و سرعت رشد نوزادان و کودکان و تغییراتی که فرآیند بزرگ شدن برای‌شان به همراه دارد، اهمیت انتخاب صحیح اسباب‌بازی را بیشتر می‌کند.

 


اسباب بازی مناسب کودکان، موقع انتخاب به چه نکاتی دقت کنیم؟

 

بازی‌ها و اسباب‌بازی‌ها در ۶ سال اول زندگی کودک هرمی را می‌سازند که «پی شخصیت کودک» است و هر چه کودک در این سال‌ها بهتر و خلاقانه‌تر و متناسب با نیاز‌هایش بازی کند این پی قوی‌تر و محکم‌تر شده و شکل بهتر و کارآمدتری به شخصیت کودک می‌دهد.

 

پس شما به عنوان والدین وظیفه سنگینی در انتخاب صحیح اسباب‌بازی‌های متناسب با سن کودک‌تان دارید و از این راه می‌توانید علاوه بر خلق لحظات شاد و سرگرم‌کننده و تجربه‌ای خوش‌آیند و آموزنده، به رشد و تقویت مهارت‌ها و ویژگی‌های شخصیتی او کمک کنید. برای انتخاب یک اسباب‌بازی مناسب قبل از هر چیز باید کودک‌تان را بشناسید و ببینید در چه مرحله‌ای از روند رشد قرار دارد، تاکنون چه مهارت‌هایی کسب کرده و چه مهارت‌هایی از نظر فیزیکی، چه ذهنی و چه اجتماعی باید کسب کند و بعد با توجه به این ویژگی‌ها می‌توانید اسباب‌بازی‌های مناسبی برای کودک‌تان انتخاب کنید، اسباب‌بازی‌هایی که با مهارت‌های کودک هم‌خوانی داشته باشد و کمکی به رشد و تقویت این مهارت‌ها کند.

 

 

بازی‌های حرکتی

 

اگر کودک شما رکاب زدن را با سه چرخه یاد گرفته حالا زمان مناسبی است که برایش یک دوچرخه واقعی بخرید، اسکو‌تر و اسکیت برد هم انتخاب‌های خوبی هستند. با این اسباب‌بازی‌ها کودک هم خوش می‌گذراند و هم انرژی اضافی‌اش را مصرف می‌کند.

 

اسب‌های ننویی که شکل واقعی دارند هم مورد توجه کودکان این سن قرار می‌گیرد. از آنجا که در این سن تمایل کودک به سمت بازی‌های دسته جمعی کشیده می‌شود و می‌تواند قوانین ساده را درک کند بولینگ را هم می‌توانید در لیست خرید‌های‌تان قرار دهید. در این بازی با پرتاب توپ به سمت بولینگ‌ها انرژی منفی کودک تخلیه می‌شود و با پیروزی در ریختن بولینگ‌ها شادی، هیجان و اعتماد به نفس او افزایش می‌یابد.

 

 

اسباب‌بازی‌های ساختنی

 

انواع جورچین و چوب‌چین‌ها با تکه‌های زیاد و مکعب‌های کوچک و بزرگ هنوز هم برای کودک جذاب و مفیدند و او می‌تواند با ترکیب مکعب‌ها شکل‌هایی بسازد که گاهی واقعا حیرت‌انگیز هستند. لگو گزینه دیگری است که فکر، دست‌ها و دید کودک را مشغول می‌کند و نتیجه‌ای شگفت‌انگیز به دنبال دارد، کودکان ۵ ساله گاهی با لگو چیزهایی می‌سازند که هم خلاقیت، هم زیبایی و هم ساعت‌ها سرگرمی را با هم یک جا دارد.

 

تخته‌های میخ و چکش از دیگر اسباب‌بازی‌های مناسب این سن است. این تخته‌ها اشکال هندسی آماده‌ای دارند که کودک با کنار هم قرار دادن و ترکیب آن‌ها و کوبیدن چکش روی‌شان می‌تواند شکلی جدید خلق کند، این بازی برای کودکان ۳ تا ۵ ساله که درک واقعی از اجسام اطراف دارند و به خوبی اشکال را می‌شناسند هم سرگرم کننده است و هم خلاقانه. قایقی که کودک از کنار هم قرار دادن یک مثلث و بیضی می‌سازد برایش یک دنیا ارزش دارد و مطمئنا شما هم از این‌که ببینید او خلاقیت و توان ساخت و سازش را با هم به کار گرفته از خرید این اسباب‌بازی خشنود خواهید شد.

 

 

اسباب‌بازی‌های خلاق

 

عروسک‌ها و وسایلی شبیه وسایل شما در ابعاد کوچک‌تر می‌توانند قوه تخیل کودک را در این سن بیش از پیش تقویت کنند. هیچ تعجب نکنید اگر دختر ۵ ساله شما مانند یک مادر دلسوز عروسکش را‌ تر و خشک می‌کند یا پسر ۴ ساله‌تان با پیچ گوشتی کوچکش به جان اسباب‌بازی‌هایش افتاده تا آن‌ها را تعمیر کند. کودک در این سن به بازی‌های نمایشی علاقه خاصی نشان می‌دهد. پس در خرید عروسک‌های دستی (puppet) تردید نکنید.

 

کودک شما با دست گرفتن این عروسک‌ها علاوه بر تقویت قوه تخیل برای خلق نمایش، آرزو‌ها، هیجانات و امیال خود را از زبان عروسک بیان کرده و با نگاه کردن از دریچه چشم عروسک دید تازه‌ای نسبت به دنیای اطراف و اتفاقاتش پیدا می‌کند.