چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

اهمیت آمادگی روانی بر قصد بارداری


خانم‌ها باید از نظر جسمی و روانی خود را برای مادر شدن آماده کنند. تحقیقات نشان داده که رابطه مادر و فرزندی از همان دوران جنینی شکل می‌گیرد و اگر مادری به هر دلیلی در دوران بارداری از بارداری خود ناراضی باشد و پیوند عاطفی لازم را با او برقرار نکند در آینده او و فرزندش با مشکلات بسیاری روبرو می‌شود.
دکتر حمید یوسفی، روانپزشک، بر لزوم کسب آمادگی روانی پیش از بارداری تاکید کرد و گفت: «خانم‌ها باید از نظر جسمی و روانی خود را برای مادر شدن آماده کنند. آمادگی بدن خانم‌ها از نظر جسمی یعنی بررسی پزشکی او و انجام آزمایش‌های لازم برای ارزیابی سلامت تا در صورت لزوم درمان‌های لازم انجام شود، سپس برای باردار شدن برنامه‌ریزی کند. در ضمن اگر خانمی دچار بیماری روانی از قبیل افسردگی، اپیلپسی، اختلال دوقطبی و سایر موارد است، حتما باید آنها را درمان کند و سپس تحت‌نظر پزشک معالجش تصمیم به بارداری بگیرد.»

اهمیت آمادگی روانی بر قصد بارداری

وی اولین مرحله در آمادگی روانی خانم‌ها برای بارداری را موضوع دلبستگی او به فرزند و پذیرش مادر شدن عنوان کرد و توضیح داد: «تحقیقات نشان داده که رابطه مادر و فرزندی از همان دوران جنینی شکل می‌گیرد و اگر مادری به هر دلیلی در دوران بارداری از بارداری خود ناراضی باشد و پیوند عاطفی لازم را با او برقرار نکند در آینده او و فرزندش با مشکلات بسیاری روبرو می‌شود.»
این روان‌پزشک در پایان به خانم‌ها توصیه کرد: «تا زمانی که توانایی دلبستگی به فرزند را در خود ندیده‌اند، اقدام به بارداری نکنند. مادر باید این نطفه که با سرعت بسیار اعجاب‌آور در حال رشد و تبدیل شدن به یک انسان است را بتواند با تمام وجود دوست داشته باشد و از این پدیده فیزیولوژی لذت ببرد.»
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.