یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

مقوی کردن غذای نوزاد، چند پیشنهاد


منظور از مقوی کردن غذای بچه ها اين است که انرژی غذا بيشتر شود. بخصوص بچه هایی که دچار اختلال رشد شده اند بايد انرژی بيشتری به بدنشان برسد. برای اينکه انرژی غذا بيشتر شود بر اساس سن نوزاد در هر زمان می توان به غذای او موادی اضافه نمود.
چگونه غذای مصرفی بچه ها را مقوی کنیم؟ 
منظور از مغذی کردن، اضافه نمودن موادی است که علاوه بر انرژی، پروتئين، ويتامينها و املاح غذايی کودک را بيشتر مي کند.
 
مواد غذایی مقوی برای نوزادان
مواد غذايی و پروتئينی برای رشد کودک ضروری اند براي اينکه پروتئين غذای کودک بيشتر شود می توانيد:
حتي الامکان مقداری گوشت بصورت تکه ای يا چرخ کرده (مانند: گوشت مرغ، ماهي، گوسفند و گوساله) به غذا اضافه کنيد. قبل از اضافه کردن گوشت با پزشک نوزادتان مشورت کنید.
حبوبات مثل نخود، لوبيا، عدس، ماش منبع خوبی از پروتئين هستند. با شروع ۹ ماهگی برای تأمين پروتئين مورد نياز نوزاد حبوبات کاملاً پخته و له شده به سوپ نوزاد اضافه کنيد.
افزودن تخم مرغ به غذا می تواند پروتئين غذا را بيشتر کند. برای مثال: تخم مرغ آب پز را داخل پوره سيب زميني و يا سوپ کودک بعد از طبخ رنده کنيد ( در مورد نوزادان زير يکسال بايد فقط زرده تخم مرغ به کودک داده شود).
برای افزايش ويتامينها و املاح غذا از چه مواد غذايی می توان استفاده کرد؟
سبزيجات منابع غنی از ويتامينها هستند. استفاده از سبزيجات برگ سبز مثل اسفناج، جعفری، شوید و گشنيز و يا هر نوع سبزی ديگری که در دسترس است در داخل سوپ و ساير غذاهايي که به کودک داده مي شود ويتامينها و برخي از املاح مورد نياز براي رشد کودک مثل آهن را تأمين مي کند ( فراموش نکنيد در زير يکسال به کودک نبايد اسفناج داد).
سبزيجات زرد و نارنجي رنگ مثل:
کدو حلوايی، هويج و گوجه فرنگي داراي ويتامين A هستند و استفاده از اين سبزيجات در غذای نوزاد به تأمين ويتامين A مورد نياز برای رشد نوزاد کمک می کند.

برای نوزادان از 9 ماهگي تا 1 سالگی يك زرده كامل تخم مرغ، يك روز در ميان و از 2 سالگی به بعد براساس ميل كودك 6-5 تخم مرغ در هفته مجاز است.