سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

آمنیوسنتز در بارداری، خطر سقط دارد؟


1- سقط  جنین
 اگر آمنیوسنتز در سه ماهه دوم بارداری (هفته 16 تا 22 حاملگی) انجام گیرد، احتمال سقط جنین بسیار کم است. اما اگر آمنیوسنتز قبل از هفته 15 بارداری انجام گیرد، احتمال سقط جنین زیاد می شود.
2- خونریزی از واژن
احتمال درد و انقباض رحم پس از انجام آمنیوسنتز وجود دارد. بعضی از زنان باردار نیز پس از انجام آمنیوسنتز، دچار خونریزی از ناحیه واژن می شوند. در این صورت حتما باید به پزشک خود اطلاع دهند.
3- جراحت جنین ناشی از سوزن آمنیوسنتز
در طی این آزمایش، ممکن است جنین با تکان دادن دست و پای خود جراحت کوچکی بردارد. اما گزارش ها حاکی از کم بودن شیوع این جراحت ها طی آزمایش آمنیوسنتز می باشد.
4- نشت مایع آمنیوتیک
در موارد نادری ممکن است مایع آمنیوتیک پس از انجام آزمایش نشت کند. اگر نشت آن برطرف شود، بارداری به طور طبیعی ادامه پیدا می کند و مشکل خاصی به وجود نمی آید. اما اگر نشت ادامه پیدا کند، ممکن است جنین در آینده، دچار مشکلات استخوانی شود.
5- حساسیت RH
اگر rh خون جنین مثبت باشد و rh مادر منفی باشد، پس از آمنیوسنتز ممکن است خون مادر پادتنی علیه خون جنین تولید کند. برای این منظور به این گروه از مادران، دارویی به نام ایمونوگلوبین rh داده می شود تا خون مادر علیه خون جنین پادتن تولید نکند.
6- عفونت
 به ندرت و در برخی موارد، عفونت رحم پس از آمنیوسنتز مشاهده شده است. همچنین عفونت هایی نظیر هپاتیت سی ، توکسوپلاسموز یا ایدز نیز ممکن است از طریق مادر به جنین منتقل شوند.