چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

مسمومیت حاملگی و کاهش ضریب هوشی کودکان


ایرنا : تحقیقات نشان می‌دهد: پرفشاری خون و بروز پره‌اکلامپسی در مادران باردار می‌تواند منجر به کاهش ضریب هوشی و مهارت‌های فکری کودکان شود.


 محققان امریکایی با بررسی فشارخون موجود در پرونده پزشکی 398 زن باردار که در سال‌های 1944 – 1934 متولد شده بودند و ارزیابی توانایی‌ها و مهارت‌های فکر کردن در سن 20 سالگی و سپس در سنین 69 سالگی فرزندان آنها که همگی مرد بودند، دریافتند که یک مادر باردار با فشارخون بالا در دوران بارداری می‌تواند بر مهارت‌های تفکر فرزندش در طول زندگی و سنین مختلف تأثیر گذارد.

یافته‌های این تحقیق، با مشاهده نتایج آزمونهایی شامل مهارتهای زبانی، استدلال ریاضی و روابط بصری و مکانی حاکی از آن است مردانی که مادرانشان در طول دوران بارداری فشارخون بالا داشتند، از لحاظ توانایی‌های فکری نسبت به بقیه در این سنین امتیاز کمتری داشته و در طول دوران زندگی خود نیز کاهش بیشتری در امتیازات و نمرات آنها دیده می‌شد که در این یافته قوی‌ترین استدلال مربوط به ریاضی بود.

محققان با اشاره به نتایج این تحقیق می‌گویند: فشارخون بالا در حاملگی و بروز پره‌اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) حدود 10 درصد از تمام بارداری‌ها را پیچیده‌تر می‌کند و با تحت تأثیر قراردادن محیط کودک در رحم مادر می‌تواند توانایی‌های فکر کردن و ضریب هوشی کودک را حتی در سنین بالاتر کاهش دهد که سرچشمه آن همان دوران بارداری مادر است که در آن اکثریت ساختارها و توابع مغزی شکل می‌گیرد.

تشخیص پره‌اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی با فشارخون بالا و وجود پروتئین در ادرار است که می‌تواند خفیف، شدید با پیشرفتی ملایم یا سریع باشد و این اختلال در اغلب موارد بعد از هفته 37 حاملگی رخ می‌دهد.