دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا
شستشوی دندان با نمک؟
استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به هیچ عنوان نمک نمیتواند جایگزین خمیر دندان شود.
ایمان پریسایی در خصوص استفاده از نمک در مسواک زدن، عنوان کرد: این یک باور قدیمی و نادرست است و به هیچ عنوان نمک نمیتواند جایگزین خمیر دندان شود زیرا در داخل خمیر دندان مواد بسیار مؤثری مانند فلوراید، خوشبوکننده و ... برای پیشگیری از پوسیدگی است که هیچکدام در نمک وجود ندارد و اصلا استفاده از آن خوب نیست.
وی افزود: مشکلاتی که برای افراد در حیطه دهان و دندان پیش میآید، برای ساختار دندانها و برای بافت نگهدارنده دندانها(لثه) بوده، همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان شامل استفاده از مسواک، نخ دندان و استفاده از دهانشویههای ضد میکروبی است.
وی عنوان کرد: مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کمک میکند که پلاک میکروبی برداشته شود و سلامت دهان و دندان حفظ شود، این پلاک میکروبی عامل اصلی ایجاد پوسیدگی دندانی و ایجاد بیماریهای پریودنتال است که موجب التهاب لثه میشود و زمانی که این پلاک میکروبی برداشته نشود به تدریج پوسیدگی پیشرفت میکند و موجب میشود دندانها از بین بروند حتی دچار درگیری عصب شوند و درد، التهاب و عفونت رخ دهد.
استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مسواک زدن باید مؤثر باشد و تمام قسمتهای دندان تمیز شود، خاطرنشان کرد: به طور متوسط پیشنهاد میکنیم که حداقل این کار پنج دقیقه طول بکشد، استفاده از مسواک و نخ دندان میکروب دهان را کاهش میدهد و سبب میشود دهان نسبت به حالتی که فرد بهداشت را رعایت نمیکند بوی مطبوعی بگیرد. پریسایی در خصوص اینکه مسواک زدن چقدر پوسیدگی را عقب میاندازد، تصریح کرد: کشورهای توسعهیافته که در اروپا، سوئد و ... هستند خیلی پوسیدگی دندان در آنها کاهش یافته و حتی افرادی هستند که اصلا پوسیدگی دندانی ندارند زیرا پوسیدگی بیماریای است که فاکتورهای متعددی در آن دخیل بوده که یک فاکتور آن رعایت بهداشت دهان و دندان است و رعایت اصول تغذیهای، تکرر در خوردن، رژیم غذایی و نوع مواد غذایی مورد استفاده نیز در آن مؤثر هستند.
وی عنوان کرد: اگر فرد بهداشت دهان و دندان را رعایت کند به میزان زیادی موجب کاهش پوسیدگی دهان و دندان میشود، همچنین در رژیم غذایی که افراد مصرف میکنند پوسیدگیزایی کمتری وجود داشته باشد و بعضی از غذاها مانند برنج و ... که حاوی نشاسته هستند و به مقداری زیادی در داخل دهان و روی دندانها قرار میگیرند و اگر تمیز نشود موجب پوسیدگی بیشتری میشود، اما اگر میوههایی مانند انار، شاتوت، سبزیها و مغزهایی مانند گردو و بادام در رژیم غذایی بیشتر باشد موجب میشود پوسیدگی کمتری ایجاد شود و دهان و بافت نگهدارنده دندان سالم باشد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
ایمان پریسایی در خصوص استفاده از نمک در مسواک زدن، عنوان کرد: این یک باور قدیمی و نادرست است و به هیچ عنوان نمک نمیتواند جایگزین خمیر دندان شود زیرا در داخل خمیر دندان مواد بسیار مؤثری مانند فلوراید، خوشبوکننده و ... برای پیشگیری از پوسیدگی است که هیچکدام در نمک وجود ندارد و اصلا استفاده از آن خوب نیست.
وی افزود: مشکلاتی که برای افراد در حیطه دهان و دندان پیش میآید، برای ساختار دندانها و برای بافت نگهدارنده دندانها(لثه) بوده، همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان شامل استفاده از مسواک، نخ دندان و استفاده از دهانشویههای ضد میکروبی است.
وی عنوان کرد: مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کمک میکند که پلاک میکروبی برداشته شود و سلامت دهان و دندان حفظ شود، این پلاک میکروبی عامل اصلی ایجاد پوسیدگی دندانی و ایجاد بیماریهای پریودنتال است که موجب التهاب لثه میشود و زمانی که این پلاک میکروبی برداشته نشود به تدریج پوسیدگی پیشرفت میکند و موجب میشود دندانها از بین بروند حتی دچار درگیری عصب شوند و درد، التهاب و عفونت رخ دهد.
استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مسواک زدن باید مؤثر باشد و تمام قسمتهای دندان تمیز شود، خاطرنشان کرد: به طور متوسط پیشنهاد میکنیم که حداقل این کار پنج دقیقه طول بکشد، استفاده از مسواک و نخ دندان میکروب دهان را کاهش میدهد و سبب میشود دهان نسبت به حالتی که فرد بهداشت را رعایت نمیکند بوی مطبوعی بگیرد. پریسایی در خصوص اینکه مسواک زدن چقدر پوسیدگی را عقب میاندازد، تصریح کرد: کشورهای توسعهیافته که در اروپا، سوئد و ... هستند خیلی پوسیدگی دندان در آنها کاهش یافته و حتی افرادی هستند که اصلا پوسیدگی دندانی ندارند زیرا پوسیدگی بیماریای است که فاکتورهای متعددی در آن دخیل بوده که یک فاکتور آن رعایت بهداشت دهان و دندان است و رعایت اصول تغذیهای، تکرر در خوردن، رژیم غذایی و نوع مواد غذایی مورد استفاده نیز در آن مؤثر هستند.
وی عنوان کرد: اگر فرد بهداشت دهان و دندان را رعایت کند به میزان زیادی موجب کاهش پوسیدگی دهان و دندان میشود، همچنین در رژیم غذایی که افراد مصرف میکنند پوسیدگیزایی کمتری وجود داشته باشد و بعضی از غذاها مانند برنج و ... که حاوی نشاسته هستند و به مقداری زیادی در داخل دهان و روی دندانها قرار میگیرند و اگر تمیز نشود موجب پوسیدگی بیشتری میشود، اما اگر میوههایی مانند انار، شاتوت، سبزیها و مغزهایی مانند گردو و بادام در رژیم غذایی بیشتر باشد موجب میشود پوسیدگی کمتری ایجاد شود و دهان و بافت نگهدارنده دندان سالم باشد.
نینیبان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست