سه شنبه, ۲ مرداد, ۱۴۰۳ / 23 July, 2024
مجله ویستا

غذاهاي فريز شده، سرطان معده را کاهش می دهند


ایسنا: يك فوق تخصص گوارش كودكان عنوان كرد: فريز كردن غذا در از بين رفتن نيتريت داخل غذا و ميكروب اچ. پايلوري موثر است. اگر اين ميكروب از بين نرود، منجر به ايجاد سرطان معده مي‌شود.

دكتر فريد ايمان زاده درباره بيماريهاي شايع گوارشي در كودكان اظهار كرد: بيماري‌هاي گوارشي و دردهاي شكمي در كودكان شايع هستند. ميكروب اچ. پايلوري از جمله علل ايجاد برخي از زخم‌هاي معده و زخم‌هاي اثني عشر و ورم‌هاي معده‌اي است كه به درمان‌هاي معمول ضد اسيد پاسخ نمي‌دهند.

وي اضافه كرد: اين ميكروب در جوامعي كه از نظر اقتصادي پايين‌تر هستند، بيشتر مشاهده مي‌شود و قابل انتقال از فرد به فرد، از راه بوسيدن و غذا خوردن است. شيوع اين ميكروب دركشورهاي در حال توسعه به مراتب بالاتر است.

اين متخصص كودكان، راههاي يافتن علت ايجاد دردهاي شكمي را اينگونه عنوان كرد: آزمايش خون، آندوسكوپي، نمونه گيري از مدفوع و نمونه‌ گيري تنفسي از جمله روش‌هاي تشخيص علل ايجاد دردهاي شكمي در كودكان هستند.

دكتر ايمان زاده گفت: درمان‌هاي مختلفي براي از بين بردن ميكروب اچ. پايلوري وجود دارد. آنتي بيوتيك‌ها چون آزيترومايسين، آموكسي سيلين و كلاترومايسين و داروهاي جديد ضد اسيد در اين موارد تجويز مي‌شوند. دو آنتي بيوتيك و يك ضد اسيد به مدت 10 تا 14 روز مي‌توانند تا 95 درصد ميكروب‌ها را از بين ببرند.

وي همچنين به تورم معده در كودكان اشاره و اظهار كرد: تورم معده شايع‌تر از زخم معده در كودكان است ولي از سن 9 سالگي به بالا ابتلا به زخم اثني عشر هم مشاهده مي‌شود.

دكتر ايمان زاده ادامه داد: در دو سوم موارد، يكي از والدين هم حامل ميكروب هليكوباكترپايلوري است كه در اين موارد درمان والدين هم لازم مي‌شود.

اين فوق تخصص گوارش كودكان مصرف لبنيات و ويتامين سي را در كاهش ميزان اين ميكروب كه از جمله عامل ايجاد كننده سرطان معده است، موثر دانست و پروبيوتيك‌ها كه به مقدار فراواني در ماست وجود دارند را مفيد معرفي كرد.