چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

خواص روغن زیتون برای پوست چیست؟


ما اغلب از روغن زیتون برای پخت‌وپز یا به‌عنوان چاشنی سالادها استفاده می‌کنیم اما ممکن است به بقیه‌ی خواص آن آشنا نباشیم. با وجود تمام مضراتی که از روغن‌ها می‌شناسیم و برخلاف اینکه همیشه فکر می‌کنیم برای قلب‌مان ضرر دارند، روغن زیتون درواقع ضرری برای قلب‌مان ندارد بلکه چربی‌های منحصر به فردی هم دارد که برای تقویت قلب و عروق مفید هستند. استفاده از روغن زیتون در رژیم غذایی روزانه، منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود و چربی بد و فشارخون را پایین می‌آورد. همچنین، فواید دیگری نیز برای زیبایی شما خواهد داشت. در این مقاله، خواص روغن زیتون برای پوست را معرفی می‌کنیم. بیایید ابتدا درباره‌ی وجوه مشترک روغن زیتون و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی صحبت کنیم.

مقاله‌های مرتبط:

۵. وجه اشتراک روغن زیتون و ایبوپروفن

ایبوپروفن داروی مسکنی است که در دسترس عموم قرار دارد. اگر می‌پرسید که وجه اشتراک این دارو با روغن زیتون چیست؟ باید بگوییم تأثیرات ضدالتهابی. برخی التهابات پوستی که به کمک روغن زیتون درمان می‌شوند شامل پسوریازیس و شکل‌هایی از التهاب همراه با آتوپی (نوعی اگزمای مزمن)، حساسیت تماسی (یک واکنش آلرژی) و درماتیت سبوره‌ای (که اغلب به عنوان شوره‌ سر می‌شناسید) هستند. روغن زیتون دارای ترکیبی است که با نام اولوکانتال شناخته می‌شود و برای توقف فعالیت دو آنزیمِ ویژه با نام‌های (Cox-1 و Cox-2) در بطن قسمتی که بدن دچار التهاب شده عملکردی مشابه ایبوپروفن و دیگر داروهای ضدالتهابی دارد. حدود ۵۰ گرم روغن زیتون در رژیم غذایی روزانه‌ی شما، تقریبا برابر با ۱۰٪ دُز توصیه شده‌ی ایبوپروفن برای بزرگسالان است.

خواص روغن زیتون برای پوست چیست؟

۴. محافظت از پوست شما در برابر اشعه‌ی فرابنفش

روغن زیتون تنها برای قلب شما مفید نیست و نیز فقط استفاده‌ی خوراکی مثلا در پاستا ندارد! بلکه در پیشگیری از پیشرفت سرطان پوست، به‌ویژه نوع مرگبار آن که ملانوما نامیده می‌شود، بسیار سودمند است.

زیتون و روغن زیتون سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. آنتی‌اکسیدان، سیستم دفاعی داخلی بدن علیه رادیکال‌های آزاد یا همان مولکول‌هایی است که بر اثر نور خورشید و دیگر خطرات زیست‌محیطی آسیب می‌بینند. رادیکال‌های آزاد به سلول‌های سالم آسیب می‌زنند و منجر به شکل‌گیری تومورهای سرطانی می‌شوند. آنها همچنین باعث از دست رفتن کلاژن و الاستین -دو ماده‌ای که باعث جوان ماندن پوست هستند- می‌شوند. بنابراین، روغن زیتون گزینه‌ی مناسبی در مبارزه با سرطان و تأثیرات بالا رفتن سن است.

مقاله مرتبط: راههای پیشگیری از سرطان چیست؟

در پژوهش‌های آزمایشگاهی، موش‌هایی که پس از قرار گرفتن در معرض اشعه‌ی فرابنفش، درمان موضعی با روغن زیتون دریافت کرده‌ بودند در مقایسه با موش‌هایی که پیش از قرار گرفتن در معرض اشعه، درمان روغن زیتون دریافت کرده بودند، کمتر به تومورهای مرتبط با سرطان پوست دچار شدند.

۳. مرهمی برای لب‌های ترک‌خورده

خواص روغن زیتون برای پوست چیست؟

لب‌ها دارای پوست نازکی هستند و همیشه مستعد خشکی یا ترک خوردن هستند؛ به‌ویژه در هوای سرد، شرایط آب و هوایی خشک، باد و حتی اعمالی که ممکن است به آنها بی‌توجه باشید مانند تنفس از دهان. زمانی که نرم‌کننده‌ی لب محبوب‌تان تمام می‌شود یک راه حل ساده و سریع این است که چند نوبت در روز، کمی از روغن زیتون را بر لب‌های خود بمالید تا آسیب‌ها را بهبود ببخشد و لب‌هایی نرم داشته باشید. روغن زیتون را همچنین می‌توان در ترکیب با کمی شکر به عنوان یک لایه‌بردار ملایم برای پوست صورت استفاده کرد.

مقاله مرتبط: علت خشکی لب و ۱۰ روش درمان خانگی آن

نکته‌ی حایز اهمیت برای کسانی که پوست خشکی دارند این است که اگرچه روغن زیتون مرطوب کننده‌ی خوبی است اما از آنجا که از خانواده‌ی روغن‌ها محسوب می‌شود ممکن است موجب ایجاد حساسیت و تحریک پوست اطراف دهان شود.

۲. خواص ضدمیکروبی

اگر در استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها به دلیل احتمال افزایش ریسک مقاومت باکتری‌های نسبت به درمان، محتاط هستید روغن زیتون بکر می‌تواند به عنوان یک داروی خانگی ضدمیکروب و ضدباکتری عمل کند. این روغن می‌تواند در درمان عفونت‌های پوستی میکروبی مفید باشد. در واقع، ترکیبی از روغن زیتون، عسل و موم عسل درمان موفقی برای بیماری‌های مختلف پوستی از جمله اگزما، پسوریازیس و عرق‌سوز شدن کودکان است. این ترکیب همچنین در مبارزه با باکتری استافیلوکوک اورئوس و احتمالا کاندیدا آلبیکن که باعث عفونت مخمری می‌شوند، نیز مؤثر است. روغن زیتون به‌تنهایی نشان داده است که در مقابل باکتری‌هایی ازجمله استافیلوکوک گرفته تا اشریشیا کلی، لیستریا و دیگر باکتریهای مولد بیماری که در مواد غذایی موجودند خواص ضدباکتریایی دارد.

مقاله مرتبط: ۱۰ کاری که به سیستم ایمنی شما آسیب می‌رساند

آیا روغن زیتون زخم‌ها را التیام می‌دهد؟

روغن زیتون فوق بکر سرشار از پلی‌فنول‌هاست، گونه‌ای از آنتی‌اکسیدان که در درمان زخم معده و سرطان دستگاه گوارش مؤثر هستند. محققان در اسپانیا دریافتند که روغن زیتون به عنوان یک آنتی‌باکتری علیه هشت گونه‌ی هلیکوباکتر پیلوری (شامل سه گونه‌ی مقاوم به درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها) عمل می‌کند.

۱. آبرسانی به پوست‌های خیلی خشک

خواص روغن زیتون برای پوست چیست؟

اگر برای پوست‌ خشک و ترک‌خورده‌ی خود در زمستان از یک لایه‌ی ضخیم کرم نرم‌کننده استفاده می‌کنید مصرف خوراکی یا موضعی روغن زیتون فوق بکر هم می‌تواند تأثیر مشابهی داشته باشد.

روغن فراوری نشده، غنی از آنتی‌اکسیدان‌های کنترل التهاب است. بدین معنا که می‌تواند پوست را از شرایطی مانند اگزما نجات دهد. در میان این آنتی‌اکسیدان‌ها، یک آنتی‌اکسیدان به نام اسکوآلن وجود دارد که به خاطر فوایدش برای پوست و نیز ترکیبات ضدسرطانی‌اش شناخته می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در روغن زیتون آسیب‌های پوستی را درمان می‌کنند، ترک‌های پوستی، خشکی و خارش آن را التیام می‌بخشند و رطوبت را به پوست برمی‌گردانند و پوست را مرطوب نگه می‌دارند. همچنین به عنوان یک امتیاز دیگر، این آنتی‌اکسیدان‌ها آسیب‌هایی را که منجر به چروک و تغییر رنگ پوست می‌شوند کاهش می‌دهند.

برگرفته از: howstuffworks.com