چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
زندگی را, کلیک باید کرد
وقتی میشود دنیای الکترونیک و اینترنت را به همه زندگی تعمیم داد، روزمرگیهای آدم طور دیگری میشود.
آقا ما اینطوری خیالمان راحتتر است، اصلا دوست داریم بایستیم آخر صفِ آن سرش ناپیدا، ولی مطمئن باشیم که جای پولهایمان امن است؛ بانک صحیح و سالم از ما تحویلشان میگیرد و همانطور تحویلش میدهد دست آن کسی که میخواهیم.
حالا بیاییم بنشینیم پشت کامپیوتر و فکر کنیم که الان پولهایمان از این حساب رفت توی آن یکی؟ یا یک اساماس بزنیم و بخواهیم برایمان دسته چک جدید صادر کنند؟ یا همینطوری با یک شماره راه بیفتیم برویم بگوییم من بلیت اینترنتی خریدهام؟
بله، برای اینکه کارهایمان را به همان شیوه اجدادمان انجام دهیم، بهانه به اندازه کافی هست. اما همین حالا هم بعضی کارها مثل گرفتن گذرنامه را فقط باید به شیوه لم دادن و حرکت موس و فشار چند دگمه انجام داد. موج زندگی الکترونیک دارد از راه میرسد و همه ما را با خودش خواهد برد. بهتر نیست به جای اینکه داخل آن دست و پا بزنیم، سوارش شویم و لذت ببریم؟
● به بانک زدن با اینترنت
هنوز هیچکداممان عادت ایستادن در صفهای دور و دراز باجهها را از دست ندادهایم. برای فرار از این صفها، پناه می بریم به خودپردازها، اینطوری، صف این روبات های با جیب جادویی هم از صف باجهها ی سنتی بانک طولانیتر میشود. اینها، راه حل هایی برای این مشکل بزرگ بشری است. کی مدعی است که کارهای بانکی را بدون اسکناس، بدون متصدی بانک و بدون صفهای طولانی نمی شود انجام داد؟
خدماتی که با موبایل ارائه میشوند، برای اساماسبازهای قهار، راحت و همیشه در دسترس است. اما فعلا خدماتی که با اساماس ارائه میشوند، فقط از نوع اطلاعرسانی هستند.
کارهایی مثل انتقال وجه را نمیتوانید با اساماس انجام دهید. برای اینکه مشخص کنید چه اطلاعاتی لازم دارید، باید یک اساماس با یک قالب مشخص و به شمارههایی که بانک اعلام میکند بفرستید. قالبها شامل شماره حساب یا شماره مشتری و چند تا عدد و حروف دیگر هستند.
مشتریان بانک پارسیان و ملی اگر بخواهند از این سرویس استفاده کنند، بعد از هر تراکنش روی حساب، با اساماس از آن باخبر میشوند. البته هنوز همه شعب بانک ملی به این سیستم مجهز نشدهاند.
کسانی که در بانک اقتصاد نوین یا سامان حساب دارند، میتوانند از میزان موجودی یا چند گردش آخر، به صورت آنلاین، روزانه، هفتگی یا ماهانه باخبر شوند یا درخواست مسدود کردن یک کارت یا چک خاص را بدهند. اقتصاد نوینیها علاوه بر این میتوانند از فهرست تسهیلات اعتباری و فهرست کارتهایشان باخبر شوند و سامانیها میتوانند درباره سود سپردهها و کارمزد تسهیلات، مشاوره هوشمند بگیرند و از وصول یا برگشت یک چک خاص هم باخبر شوند. جلالخالق!
اگر مشتری بانک رفاه هستید، با اساماس میتوانید درخواست آخرین موجودی حساب، ۳ گردش آخر حساب، وضعیت یک چک خاص، تغییر رمز، اعلام خودکار تغییر در مانده حساب همراه و درخواست ارسال صورتحساب به فاکس یا ایمیل را بکنید.
بانک تجارتیها سیستم پیام کوتاه پیشرفتهتری دارند و به جز استعلام مانده حساب و ۳ گردش آخر، میتوانند در فرم ثبتنامشان چند حساب معرفی کنند و با اساماس بین آنها انتقال وجه انجام دهند و قبضهایشان را هم بپردازند.
سپه پیام، سیستمی است که بر اساس آن مشتریان بانک میتوانند گردش عملیات بانکی و مانده حسابهای خود را روی تلفن همراه دریافت کنند.
استفاده از خدمات تلفنی بانکها اغلب ساده و راحت است. در بعضی بانکها، برای استفاده از این خدمات باید اول ثبتنام کنید. اما بعضی بانکها حتی ثبتنام هم لازم ندارند؛ شمارهای که بانک به عنوان تلفنبانک اعلام کرده را میگیرید و بعد از آن با توجه به دستورالعملی که تلفن گویا اعلام میکند، عمل میکنید. معمولا اولین دستوری که میشنوید این است؛ «گوشی را در حالت تن قرار دهید».
خدماتی که همه تلفنبانکها ارائه میدهند، این سه تا هستند؛ استعلام موجودی، استعلام ۳ گردش آخر حساب و دریافت صورتحساب از طریق نمابر.
اگر حسابی که از آن استفاده میکنید کارت داشته باشد - مثل کارت مهر کشاورزی، سیبای ملی و سپهر صادرات یا کارتهای بانک سامان - میتوانید مفقودی کارت را با تلفنبانک اعلام کنید.
اگر حسابی که استفاده میکنید، حساب جاری است، میتوانید از گردش یک چک خاص هم مطلع شوید؛ مثل حسابهای جاری تجارت، مسکن، اقتصاد نوین، رفاه و سپه.
اگر مشتری یکی از بانکهای تجارت یا اقتصاد نوین هستید، میتوانید انتقال وجه را هم با استفاده از تلفن انجام دهید. تلفنبانک تجارت، پرداخت قبوض را هم برای شما انجام میدهد. مشتریهای بانک مسکن، به جز انتقال وجه و قبوض، اقساط تسهیلات دریافتی را هم میتوانند با تلفن بپردازند.
با تلفنبانک اقتصاد نوین، میتوانید مبلغ چکهای صادره را قبل از وصول به بانک اعلام کنید یا یکی از چکها را مسدود کنید.
بانک رفاهیها، میزان سود واریزی به حساب را هم میتوانند از خانم منشیهای تلفن گویا بشنوند.
راه افتادن بانک های خصوصی، شعبه های اینترنتی را در ایران هم مد کرد. منتها این موج به همه بانک ها رسیده، کافی است به یکی از آنها سری بزنید و احوال بپرسید. صبر کنید! کجا؟ اول به وب سایت اینها سر بزنید بعد شعبه های خیابانی آنها. شما یک شهروند تمام الکترونیک هستید.
بانکهای سامان و اقتصاد نوین، یک شعبه اینترنتی کامل برای شما باز میکنند. در بانک سامان میتوانید با شماره مشتری و رمز ورودی که بانک به شما میدهد، به حسابتان دسترسی کامل داشته باشید و اگر خیلی کارتان درست است و چند تا حساب مختلف دارید، میتوانید همزمان همه را با هم مدیریت کنید و از این حسابها به هم یا حسابهای دیگران پول واریز کنید.
شعبه اینترنتی بانک سپه برای حسابهای جاری طلایی و قرضالحسنه طلایی فعال است. اگر یکی از این حسابها را دارید، میتوانید مانده حساب و صورتحساب را از طریق اینترنت بگیرید و پول جابهجا کنید؛ البته فقط بین همین حسابها. افتتاح حساب اینترنتی هم یکی از قابلیتهای سایت بانک سپه است که البته فعلا کار نمیکند.
اگر مشتری بانک ملت هستید ـ حساب جاری متمرکز، قرضالحسنه متمرکز یا سپرده کوتاهمدت داشته باشید ـ میتوانید از خدمات اینترنتی بانک یعنی مشاهده گردش حساب، گرفتن فایل صورتحساب، پرداختن قبضها و گرفتن گزارش قبضهای پرداختی استفاده کنید.
اگر چند حساب در بانک تجارت دارید، میتوانید پولهایتان را از همان پشت کامپیوتر بین آنها جابهجا کنید. آنهایی که کارشان درست است و حساب جاری متمرکز دارند، میتوانند مبلغ چکهایشان را از طریق اینترنت تایید کنند. صاحبان ملتکارت هم میتوانند با اینترنت، مانده حسابشان را چک کنند، گردش حسابشان را مشاهده کنند، حواله اینترنتی بفرستند یا کارتشان را غیرفعال کنند.
اگر در بانک صادرات حساب متمرکز سپهر دارید، کافی است وارد سایت بانک شوید و فرم عضویت را پر کنید تا از این به بعد به حسابتان دسترسی اینترنتی هم داشته باشید و بتوانید از وضعیت حسابتان مطلع شوید و به حسابهای متمرکز سپهر دیگر وجه واریز کنید. مبلغ چکها را هم میتوانید تایید کنید.
برای عضویت در سیستم اینترنتی بانک ملی میتوانید «فرم کاربر جدید» را از سایت بانک بگیرید. البته برای تأیید هویت باید فرم تایید شده را ببرید بانک. اما میتوانید یکراست بروید بانک و فرم «درخواست انجام عملیات بانکی از طریق اینترنت» را پر کنید تا قبضهایتان را بپردازید، خرید اینترنتی انجام دهید و پولها را از یک حساب به حساب دیگر بریزید.
سیستم اینترنتی بانک پارسیان هم، هر تراکنشی روی حساب شمارا با ایمیل گزارش میدهد. اما برای خرید اینترنتی و باقی قضایا، باید به سایت شرکت تجارت الکترونیک پارسیان به این نشانی مراجعه کنید: www.Pec.ir
▪ این هم شعبه اینترنتی بانکها
ـ بانک ملی www.bmi.ir
ـ بانک ملت www.bankmellat.ir
ـ بانک تجارت www.tejaratbank.ir
ـ بانک صادرات www.saderbank.ir
ـ بانک پارسیان www.parsianbank.com
ـ بانک اقتصاد نوین www.enbank.net
ـ بانک سامان www.sb۲۴.com
ـ بانک رفاه www.bankrefah.ir
ـ بانک سپه www.banksepah.ir
ـ بانک مسکن www.bank-maskan.org
ـ بانک کشاورزی www.agri-bank.com
● همه شهروندان الکترونیک
برای بیشتر ما، تجربه انجام دادن کارها با اینترنت ـ اگر چنین تجربهای داشته باشیم ـ چندان خوشایند نبوده است؛ از خرید بلیت کنسرت شجریان بگیر تا ثبتنامهای اینترنتی دانشگاهها که بیشترشان به جای اینکه کارها را راحت کنند، همه را به دردسر انداختهاند؛ هم خود سیستمها به اندازه کافی کند و ناامن هستند، هم خیلیها هنوز بلد نیستند چطور با آنها کار کنند.
اما باور کنید شبکه جهانی در همین شرایط هم میتواند خیلی کار راهانداز باشد و وقت گرانبهای شما را از هدر رفتن نجات دهد. به اندازه یک بار که کارت اینترنت میخرید و شب تا صبح مینشینید پای مسنجر، هزینه کنید و یکی از بانکها یا فروشگاههای اینترنتی را امتحان کنید. مطمئن باشید لذت صرفهجویی در زمان و کالری، به مراتب از چت کردن بیشتر است.
● وقتی حوصله کاغذبازی ندارید
قبض آب و برق مانده و صف صندوق بانک هم اینقدر کش آمده که سر و تهاش پیدا نیست. پرینت خلافی ماشین هم برای معامله فردا لازم است. همین موقع بهتان زنگ میزنند که سفر خارجه ok است. پس باید سراغ تعویض گذرنامه هم بروید. توی همین گیرودار شارژ موبایل اعتباریتان هم تمام میشود. تازه عصر، سالگرد خانعمو است ولی شما اصلا یادتان نیست کدام قطعه بهشت زهرا خاکش کردهاند.
از همه اینها بدتر سهمیه بنزین ماه آینده را پیشخور کردهاید. در یک چنین شرایطی میتوانید آژانس بگیرید و کلی جیب مبارکتان را نوازش کنید یا اینکه پیاده سر تا ته شهر را دنبال هر کار کوچکی متر کنید. اما راه دیگری هم هست؛ میتوانید این بخش سبک زندگی را با دقت بخوانید و آویزه گوشتان کنید.
پلیس به علاوه ۱۰ (police.com) فعلا فقط پلیس به علاوه ۳ است و همین ۳ کار را انجام میدهد؛ صدور و تعویض گذرنامه، صدور المثنی و تعویض گواهینامه و صدور برگه وضعیت تخلفات خودرو. البته اینها کار کمی نیست و هرکدامشان چند هفتهای کاغذبازی دارد.
اگر هنوز در مرحله ماقبل از تاریخ بهسر میبرید و کارت سوخت نگرفتهاید، میتوانید وضعیت کارت سوختتان را با شماره پلاک در سایت epolice.com پیگیری کنید. اگر آدرستان هم عوض شده، در همین سایت میتوانید اصلاح کنید.
با داشتن «کد مرسوله پیشتاز» از طریق شرکت پست (Post.ir)، کارت سوختتان را از بیصاحبی نجات دهید. علاوه بر این میتوانید از حال و روز هر بستهای که از طریق پست پیشتاز فرستادهاید، سر دربیاورید.
سایت شهرداری تهران (Tehran.ir) از آن سایتهای پرملات است و برای ما که مجبوریم سر سال نشده جل و پلاسمان را جمع کنیم برویم یک محله دیگر، حسابی کار راهبینداز. با این سایت میشود وارد قسمت شهرداری منطقه خودتان بشوید و از مدرسه، اداره دولتی، بانک، درمانگاه و... نزدیکتان باخبر شوید. حتی میتوانید در قسمت جستوجوی اموات، مرده موردنظر را با ذکر قطعهای که در آن به خاک سپرده شده، پیدا کنید!
با سایت bill.esp.ir صف عریض و طویل بانک را بپیچانید و قبضتان را در کسری از ثانیه پرداخت کنید.
تالیادارها با داشتن کارت بانک سامان میتوانند با استفاده از سایت taliya.sep.ir در موبایلشان جانی تازه بدمند.
برای ثبتنام تلفن ثابت و همراه، سری به سایت mci.ir بزنید و مراحل جوانافکناش را دور بزنید.
میتوانید شماره پلاک ماشینتان را به شماره ۳۰۰۰۵۱۵۰ اساماس کنید و ببینید کارتسوختتان در چه حال و هوایی است. البته واردکردن شماره پلاک کاری بس پیچیده است که در سایت epolice.ir نوشته است.
شماره بسته پستیتان را به شماره ۲۰۰۰۴۴۱ اساماس کنید و با خبر شوید کادوی تولد دوستتان به دستش رسیده یا سر از بورکینافاسو در آورده است!
اگر شماره VIN کارت ماشینتان (همان شماره عمودی کنار کارت ماشین که تلفیقی از عدد و حروف لاتین است) را به شماره ۳۰۰۰۵۱۵۱ اساماس کنید، آمار خلافیهایتان دستتان میآید.
به اندازه همه آدمها راه هست تا شما دنبال این کارت سوخت نگونبختتان بگردید. تلفن گویای ۸۸۲۸۸۸۸۸، هم آخرین آمار این کارت دلسوخته را میدهد، هم تعداد و مبلغ خلافی را و هم اطلاعاتی درباره ترافیک شهری.
تلفن ۱۳۷ که گویا نیست و یک اپراتور دارد، مشکلات شهرداری محلهتان را رسیدگی میکند.
● وقتی اهل هنر میشوید
دیگر خیلی وقت است که پارک رفتن و زیر سایه درخت چند ساعتی لمدادن و احیانا گلکوچیک بازیکردن، تفریح زیر ۱۵سالههاست. حالا شما که آدم بزرگ شدهاید و تریپ روشنفکری یقهتان را چسبیده و حاضر نیستید هیچ فیلم و تئاتری را از دست بدهید، بهتر است لابهلای چتهای شبانه (هی! مجلس بیریاست.
بههرحال شما هرچقدر هم که روشنفکر باشید، چت را نمیتوانید بیخ یال شوید!) بلیت فیلم، سریال یا کنسرت آخر هفتهتان را رزرو کنید. اینطوری میتوانید روزهای شلوغی مثل شنبهها که بلیت سینما نصف قیمت است و صفهای گیشه شلوغ، با گفتن رمز عبور (خرید اینترنتی) مثل مهمانهای ویژه وارد سالن شوید.
بعضی سینماها خودشان سایت دارند که هم میتوانید با مراجعه به آن برنامه روی پرده را بفهمید، هم بلیت بخرید.
سایت gozar.ir ، سایت درست و درمانی است که یک کارت خفن به اسم «کارت سینما» به شما میدهد که علاوه بر امکان رزرو بلیت کلیه سینماهای طرف قرارداد بهصورت اینترنتی، در موارد حیاتیای مثل روزهای جشنواره فجر، درست کار «نشان میتی کمان» را انجام میدهد.
سایت gishe.com خوراک تئاترروهاست که تا همین چند وقت پیش، فروش اینترنتی بلیت هم داشت اما چندان دوام نیاورد و فعلا بخش فروشاش تعطیل است ولی برنامه تئاترهای روی صحنه و برنامه سینماها را به روز میکند.
خانه موسیقی ایران (iranmusic.ocm) هم برنامه کنسرتهای درحال اجرا را میزند توی سایتاش، هم با اعلام قیمت بلیتهایشان آنها را اینترنتی میفروشد.
البته این سایت جدا از سایت متولیان کنسرتهاست. معمولا آنها خودشان سایت جداگانهای را اعلام میکنند مثل کنسرت آخر استاد شجریان. ولی از ما میشنوید مطمئن شوید این سایتها چقدر ظرفیت تعداد زیاد مراجعهکننده را دارند و دستآخر این بلیت مجازی چقدر حقیقی از آب درمیآید.
اکثر سینماها تلفن گویا دارند که مسلسلوار برنامههای روی پرده را اعلام میکنند اما برای رزرو بلیت باید صبر کنید تا به اپراتور وصل شوید.
سینما فرهنگ امکان خرید بلیت از طریق تلفن را هم دارد ولی قبلش باید با پرداخت مبلغی، یک کارت عضویت و رمز بگیرید.
تلفن گویای تئاتر شهر، تئاترهای روی صحنه و قیمتهایشان را اعلام میکند که شما میتوانید نسبت به موجودی جیب مبارکتان یک بعدازظهر متفاوت را تجربه کنید.
● وقتی دلتان سفر میخواهد
این دوره و زمانه، شرط اول مارکوپولوبازی، داشتن یک بلیت ناقابل و جایی است که شب را تا صبح آنجا سر کنید. حالا این به خودتان بستگی دارد که بخواهید به روش کاملا سنتی توی صفهای عجیب و غریب بلیت بایستید تا زیر پایتان علف سبز شود یا به روش نیمهسنتی، فاصله این آژانس تا آن آژانس را پیاده دنبال بلیت گز کنید.
اما گزینه مدرن میگوید توی خانهات بنشین، پایت را روی پایت بینداز، بلیتات را بخر و جای خوابت را رزرو کن.
همین اول کار بگوییم که سهمیه بلیتهای اینترنتی با سهمیه آژانسها فرق میکند که البته در روزهای شلوغ، حسابی کار راه بینداز است. اما برای خرید اینترنتی بلیت قطار و هواپیما، باید یک حساب پر از پول در بانک سامان داشته باشید.
برای خرید بلیت قطار باید سراغ سایت raja.ir یا rajatrains.com بروید. اینطوری، هم راحت بلیت میخرید، هم در مواقع شلوغ درحالی که روی صندلی کامپیوتر لم دادهاید، میتوانید منتظر بلیتهای برگشتی هم باشید و به راحتی صاحب یک بلیت رفت و برگشت ناقابل شوید.
برای رزرو بلیت اتوبوس باید عضو سایت ssit.ir شوید که عضویتاش ۲۴ ساعت بعد فعال میشود. سایت به شما یک شماره ۱۲رقمی میدهد که حکم بلیتتان را دارد و باید قبل از سوارشدن آن را به مسئول باجه بلیتها بدهید. نکته جالب این است که این سایت موقع انتخاب شماره صندلی، خانم و آقا را کنار هم قبول نمیکند.
برای خرید بلیت اینترنتی هواپیما، هیچ سایت کلیای وجود ندارد و بعضی شرکتهای هوایی، این امتیاز را در سایت خودشان گذاشتهاند. در اینجا هم مثل قطار و اتوبوس یک شماره به شما میدهند که با داشتن این شماره میتوانید بپرید.
معمولا هر استان، سایت گردشگری مخصوص به خودش را دارد که با یک سرچ دمدستی پیدا میشود مثل isfahan.ir. برای آنهایی هم که زبان غیرمادریشان درست کار میکند، سایتهایی مثل yazdturism.com اطلاعات خوبی دارد.
اگر اهل مسافرت با تور هستید، سایت kadussan.com سایت جامع رزرو این تورهاست.
اگر جیبتان حسابی پر است، سری به سایت ihb.ir بزنید و با ثبتنام در آن، هر هتل پرستارهای را که میخواهید رزرو کنید.
بعضی از تعاونیهای اتوبوسرانی با پرداخت یک مبلغ ناچیز یک شماره اشتراک میدهند. در مزایای این شماره همین بس که بلیت رزرویتان دستکمی از بلیت خریدهشده ندارد.
اگر اهل سفر با طیاره هستید، میتوانید عبارت flight-code را به شماره ۲۰۰۰۴۴۴، اساماس کنید تا از شماره پرواز پرندهتان باخبر شوید.
حالا که حسابی مارکوپولو شدهاید، میتوانید با فرستادن اساماس به شماره ۱۰۰۰۳۰۵، اخبار آب و هوای شهری که میخواهید به آن سفر کنید را در سه سوت دریافت کنید. البته باید پیششماره همان شهر را بدون صفر به این شماره اضافه کنید.
● وقتی خریدتان مانده
مهمانهای شب جمعه تمام خرید آخر هفتهتان را بلعیدهاند و حالا حتی یک دانه جو هم در یخچال پیدا نمیشود. غروب یک روز تعطیل است و نوه عمهتان هوس کرده سری بهتان بزند. خب، جلوی مهمانی که سالی یکبار در خانه آدم را میزند که نمیشود سوپ کلم گذاشت. در یک چنین شرایط تراژیکی، خرید از راه دور حسابی کارساز است و میتوانید از شیر مرغ گرفته تا عرق زبلخان را امر کنید و دم در خانهتان تحویل بگیرید.
shahrvand.ir سایت فروشگاه شهروند است. میتوانید نزدیکترین فروشگاه به منزلتان را انتخاب کنید و سفارش خرید بدهید. البته خریدتان کمی محدود به مارک محصولات طرف قرارداد با شهروند میشود.
درست است که از چنین سایتهایی به غیر از مرغ و تخممرغ میشود چیزهای دیگری هم خرید ولی منطقی باشید و قبول کنید الان اصلا زمان مناسبی برای سورپرایزکردن همسرتان با یک یخچالفریزر سایدبایساید نیست.
اگر میخواهید خواهرشوهرتان را که اتفاقا در شهر دیگری هم زندگی میکند با یک سینمای خانوادگی سورپرایز کنید، میتوانید سری به سایت post.ir بزنید، به فروشگاه استان مربوطه وصل شوید و سفارش کالا بدهید. اصلا نگران هزینهاش هم نباشید چون پولش پای صاحب کالاست.
برای خرید از شهروند لازم نیست کارت اعتباری داشته باشید چون فاکتور را دم در خانهتان میآورند و همانجا باید جیرینگی حساب کنید.
سایت amozonfa.com وبسایت فارسی همان آمازون معروف است و بیشتر چیزهایی که یک نفر ممکن است لازم داشته باشد را میفروشد. مثلا موقع خرید گوشت گوسفند میتوانید دیویدی سکوت برهها را هم سفارش بدهید.
شهر کتاب bookcityonline.com که در هر محلهای پیدا میشود هم فروش اینترنتی دارد.
بیشتر انتشاراتیها در سایتهای خودشان فروش اینترنتی دارند که پولش را موقع تحویل کتاب میگیرند.
بعضی سوپرمارکتها هم تلفنی برای سفارش دارند. هرچند کم پیش میآید از خرید تلفنی راضی باشیم ولی مواقع ضروری به دردبخور است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست