دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

این من نیستم


این من نیستم

بعضی وقت ها فكر می كنیم همه اوضاع در محل كارمان مرتب است و جای هیچ حرفی نیست ما به وظایف روزانه مان عمل می كنیم, با همكارها همیشه بگو و بخند داریم, آخر برج هم حقوق ماهانه مان را می گیریم و اگر روزی هم زمان ارزیابی برسد همواره در ردیف بهترین كارمندها هستیم

بعضی وقت‌ها فكر می‌كنیم همه اوضاع در محل كارمان مرتب است و جای هیچ حرفی نیست.

ما به وظایف روزانه‌مان عمل می‌كنیم، با همكارها همیشه بگو و بخند داریم، آخر برج هم حقوق ماهانه‌مان را می‌گیریم و اگر روزی هم زمان ارزیابی برسد همواره در ردیف بهترین كارمندها هستیم!

در چنین افكار و خیالاتی گاهی خوب است نگاهی به اطراف‌مان داشته باشیم و با چشم باز محیط پیرامون‌ خود را جست‌وجو كنیم. حالا آرام‌آرام متوجه می‌شویم كه همه چیز آن طور كه ما فكر می‌كردیم نبوده و اگر همین‌طور ادامه پیدا كند، شرایط و موقعیت شغلی‌مان به خطر می‌افتد.

پس خیلی زود باید همه چیز را جمع‌وجور كرد و به‌شدت مراقب افكار و نظرات دیگران در محیط كار بود. این جمله بدان معناست كه همواره باید صادق و راسخ كار كرد و با رعایت‌كردن چند نكته ظریف، نظر دیگران را به خود مثبت نگه داشت چرا كه كارمندان و رئیس شما سهم بسیار زیادی در پیشرفت شغلی‌تان دارند.

با یك سوال آغاز كنید؛ می‌توانید از همكار یا دوستی كه صددرصد به او اطمینان و اعتقاد دارید بپرسید كه «شما از نظر دیگران در محیط كار، چگونه فردی هستید و انعكاس رفتارهایتان چگونه است؟».

این شروع خوبی است. تنها به خاطر داشته باشید كه نباید از انتقاد دیگران آزرده‌خاطر شوید بلكه باید از آن به عنوان یك راهكار استفاده كنید، چرا كه شاید شما ناخواسته از همان روز اول خشت نخست را كج گذاشته‌اید و نمی‌دانستید كه «برخورد و حركات شما در اولین ملاقات و در همان ثانیه‌های ابتدایی، نظر اصلی دیگران را جلب می‌كند»! نگران نباشید؛ خیلی زود اوضاع را می‌توان تغییر داد.

از همین حالا شروع كنید و ببینید نظر دیگران درباره شما جزو كدامیك از گزینه‌های زیر است. بعد از آن، راه‌حل‌های موجود را به كار بگیرید و منتظر معجزه باشید.

● فكر می‌كنند كه شما دل به كاركردن نمی‌دهید.

▪ قدم پیش بگذارید:

خودتان پیش‌قدم شوید تا مسئولیت‌های بیشتری را به شما واگذار كنند. خودتان را سخت‌كوش نشان دهید و همواره با كاركردن مشغول باشید، نه انجام كارهای متفرقه!

▪ خودی نشان دهید:

به جای اینكه در بحث‌های مختلف، مدام از خودتان تعریف كنید، سكوت پیشه كرده و توانایی‌هایتان را نشان دهید. از خلاقیت‌تان كمك بگیرید، نظر و ایده بدهید و در كارها شریك شوید.

▪ مراقب طرز نشستن‌تان باشید:

یعنی قوز نكنید، لم ندهید و همواره در فیگوری بنشینید كه شما را خموده و سست نشان ندهد و منعكس‌كننده شادابی، نشاط و انرژی شما باشد.

● فكر می‌كنند شما در كار بی‌تجربه هستید.

▪ با ادب و احترام بیشتری برخورد كنید:

وقتی شما به دیگران احترام می‌گذارید، كار را برایشان سخت می‌كنید و آنها نمی‌توانند هرطور كه دلشان خواست روی شما قضاوت كنند.

▪ انتقاد را بدزدید:

یعنی از شنیدن‌اش خوشحال باشید چرا كه می‌تواند پله پرتاب شما باشد.

▪ به حرف‌هایتان دقت كنید:

هر حرفی را كه می‌خواهید به زبان آورید، كمی مزمزه كنید. زبان، رسواكننده معروفی است!

▪ به جزئیات دقت كنید:

همواره تمیز و مرتب لباس بپوشید، محل كارتان را منظم نگه دارید و همواره در خط نظم حركت كنید.

● فكر می‌كنند شما لوده‌اید.

▪ ساكت باشید:

گل‌كردن در میان یك جمع و خنداندن آنها خوب است اما نه در محیط كار. اگر بخواهید روی این عادت پافشاری كنید و آن را به حد تعادل نرسانید، سقوط كاری‌تان خیلی زود فرامی‌رسد.

▪ مرزبندی كنید:

تعریف كردن جوك‌های خارج از ادب را به محیط كارتان نیاورید و از ارسال آنها به صورت پیغام‌های كوتاه با تلفن همراه به‌شدت پرهیز كنید. شاید در آن لحظه، همه همكاران‌تان با شنیدن این جوك لحظه‌ای بخندند اما قطعا شما در دیدشان نزول خواهید كرد و این را جایی دیگر خواهید فهمید.

● فكر می‌كنند همیشه تأخیر دارید.

▪ وقت‌شناس باشید:

كار سختی نیست. تنها یك عادت است. بنابراین صبح زودتر از خواب بیدار شوید تا سر وقت به محل كارتان برسید.

▪ از برنامه جلو باشید:

كل مسئولیت‌تان را مرور كنید. شما باید از لحاظ زمانی برای انجام دادن‌شان حداقل ۴-۳ ساعت جلوتر باشید.

● تصور می‌كنند شما به اخلاق پایبند نیستید.

▪ خوش‌قول باشید:

به قولی كه می‌دهید عمل كنید.

▪ خودتان را ثابت كنید:

اموال‌ محیط كارتان را همواره اموال شخصی‌تان بدانید؛ بنابراین تماس‌های راه دور و تلفن همراه را كه بی‌حساب و كتاب می‌گیرید، كنار بگذارید.

▪ درست تصمیم بگیرید:

همواره روی خط صداقت و درستكاری راه بروید و سعی كنید در مقابل وسوسه كارهای منفی حتی از سوی همكاران، مقاومت كنید.

● اگر نظر دیگران نسبت به شما خارج از موارد گفته شده است. كار سختی پیش رو ندارید؛ تنها كافی‌است مورد مشخص را شناسایی كنید و راهكارهایی مانند آنچه گفته شد را برایش بیابید.

علی یاوری