شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
۶ چـهـره اضـطـراب
کودکی هستید که در کلاس آرام نشستهاید، معلم اسمتان را صدا میزند و از شما میخواهد برای پاسخ به سوالی از جای خود برخیزید، قلبتان شروع به تپش میکند، احساس گرگرفتگی میکنید، پاها و صدایتان میلرزد و کف دستهایتان عرق میکند.
کارمندی هستید که اگر رییستان در اتاقتان را ناگهان باز میکند، هنوز کلمهای از دهانش خارج نشده، احساس تنگی نفس میکنید. تمام اینها تجربههایی از حمله اضطرابی است که همه از هر سن، جنس و شغلی که باشند، معمولا در طول زندگی بارها آن را تجربه میکنند.
خیلیها گمان میکنند هنرمندان بزرگی که در کشورهای مختلف جهان روی صحنه میروند و برای گروههای بزرگی از مردم برنامه اجرا میکنند، هرگز چنین تجربه تلخی را نداشتهاند اما شاید بد نباشد بدانید بسیاری از این افراد نیز دچار این مشکل هستند.
۱) دانی آزموند، خواننده مشهور راک که در دهه ۷۰ میلادی برای اجرای برنامه بیشتر عمر خود را در مسافرت بود، در زندگینامه خود نوشته است: «زندگی من سرشار از موقعیتهای گیجکننده و استرسزا بوده است.» او گفته پزشک معالجش به این نتیجه رسیده بوده که دچار «اجتماع هراسی» است. «اجتماع هراسی» یا «سوشیال فوبیا» نوعی حمله اضطرابی «پانیک» است که در آن فرد دچار تعریق زیاد و تندشدن ضربان قلب میشود. این حالت همیشه قبل از اجرای برنامه در او ایجاد میشده است.
۲) یکی دیگر از بازیگران بسیار معروف و مشهور که بهدلیل حملههای اضطرابی حتی در بیمارستان بستری شده، نیکول کیدمن است. او میگوید حملههای هراس هر وقت روی فرش قرمز قدم میزند، همراه اوست، دستش میلرزد و شروع به تکان خوردن میکند و تنفس برایش دشوار میشود.
۳) گوینده مشهوری که هر روز گزارش آب و هوا میدهد، اعتراف کرده است از حملههای اضطرابی رنج میبرد. اسکات ویلارد میگوید اولین حمله را وقتی تازه به گروه خبری پیوسته بوده، تجربه کرده؛ زمانی که برای یک گزارش کاملا معمولی آماده میشده ناگهان عرق میکند و نمیتواند نفس بکشد و نقش زمین میشود و همکارانش گمان میکنند مشکل قلبی دارد.
۴) یکی دیگر از مشاهیری که به راحتی در مورد حملههای پانیک خود در رسانهها صحبت کرده، کیم باسینگر است. وی در یکی از مصاحبههای خود گفته بعد از اولین حمله آنچنان ترسیده بوده که برای یک ماه از خانه خارج نشده و تا مدتها فقط برای رفتن نزد درمانگر از خانه خارج میشده است.
۵) پائولارینی، ستاره بزرگ شبکه موادغذایی میگوید اولین حمله هراس را هنگامی که ۲۰ ساله بوده تجربه کرده و هنگام مرگ پدر و مادر و تولد فرزندانش نیز دچار حملههای هراس و اضطراب شده است.
۶) ریکی ویلیامز، فوتبالیست معروف نیز دچار «اجتماعهراسی» است. او با وجود شهرت زیاد، نمیتوانسته در میان جمع حاضر شود. او گفته برای کنترل این حملهها حتی تا آستانه اعتیاد به موادمخدر نیز پیش رفته و مشکلات ناشی از حملههای اضطرابی در او خارج از زمین فوتبال ایجاد میشود.
فاطمه خالقی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست