چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

اثر ضد تشنج سرشاخه های لاواندولا افیسینالیس در دو مدل حیوانی تشنج


اثر ضد تشنج سرشاخه های لاواندولا افیسینالیس در دو مدل حیوانی تشنج

در این تحقیق اثرات عصاره های آبی, الکلی, استنی و اسانس سرشاخه های لاواندولا افیسینالیس اسطوخودوس در مدل های تشنج ناشی از پنتیلن تترازول و ماکزیمال الکتروشوک در موش سوری بررسی شده است

در این تحقیق اثرات عصاره های آبی، الکلی، استنی و اسانس سرشاخه های لاواندولا افیسینالیس (اسطوخودوس) در مدل های تشنج ناشی از پنتیلن تترازول و ماکزیمال الکتروشوک در موش سوری بررسی شده است.

● مواد و روش ها:

اسانس اسطوخودوس به روش تقطیر با بخار آب و عصاره های آبی، الکلی، استنی به روش سوکسله یا پرکولاسیون تهیه شدند. زمان شروع و شدت هر تشنج و زمان مرگ، پس از الکتروشوک یا تزریق پنتیلن تترازول در موش ثبت شد.

● نتایج:

اسانس در دوزهای ۴۰۰ mg/kg و ۲۰۰ درصد مرگ، تعداد و شدت حملات ناشی از پنتیلن تترازول (۹۰ mg/kg) را کاهش داد. این اثرات ضدتشنجی قابل مقایسه با اثرات داروی استاندارد اتوسوکسماید بود. عصاره آبی تا دوز ۸۰۰ mg/kg در مدل پنتیلن تترازول موثر نبود. عصاره های استنی و الکلی در دوز ۸۰۰ mg/kg به ترتیب باعث افزایش زمان مرگ و کاهش تعداد کل حملات ناشی از پنتیلن تترازول شدند. در مدل ماکزیمال الکتروشوک فقط دوز ۴۰۰mg/kg اسانس اثر داشت که این اثر در مقایسه با داروی استاندارد فنی تویین کمتر بود.

● نتیجه گیری:

نتایج نشان می دهد که قدرت اثر ضد تشنج اسانس اسطوخودوس نسبت به سایر عصاره های این گیاه بیشتر است و احتمالا بر صرع ابسانس موثر است.

عنوان فایل
اثر ضد تشنج سرشاخه های لاواندولا افیسینالیس در دو مدل حیوانی تشنج application/pdf
asare zede tashanoj.pdf
237 KB
دانلود

حسین شهریاری

عبدالعظیم ارسالی

فائقه بهاالدین بیگی

مریم رحمانی فرد