چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

فرهنگ و اقتصاد و اختلاف اصولگرایان


فرهنگ و اقتصاد و اختلاف اصولگرایان

روزی رسید که ضرغامی گفت وقتی قیمت هر کیلو گوشت شش هزار تومان است, آیا در تلویزیون و رادیو بگوییم چهار هزار و ۵۰۰ تومان است

دولت آقای احمدی نژاد با توجه به وعده های انتخاباتی رئیس جمهور و ادعاهایی مبنی بر اینکه در دولت های قبلی خصوصی سازی به اختصاصی سازی تبدیل شده و موجب فساد بود، درک دیگری از مفهوم خصوصی سازی را ابداع کردند. به گمان رئیس جمهور، توزیع سهام شرکت های دولتی میان گروه های کم درآمد جامعه و برخی گروه های شغلی خاص همان معنای خصوصی سازی را می دهد.

به همین علت بود که دولت در همه ماه های منتهی به زمستان پارسال بر همین معنی از خصوصی سازی تاکید می کرد و اجرای ابلاغیه مربوط به بند (ج) سیاست های کلی اصل را چندان جدی تلقی نمی کرد. مقام رهبری اما از این تاخیر دولت انتقاد کردند و خواستار شدند که دولت در اجرای این ابلاغیه شتاب بیشتری داشته باشد. پس از آن بود که سازمان خصوصی سازی تصمیم گرفت فروش سهام از طریق بورس را شتاب دهد، اما این کار نیز با انتقاد مواجه شد. اصولگرایان مجلس به ویژه اقتصاددانان آنها که عموما مطالب خود را در سایت الف می نویسند، در ماه های گذشته اختلاف دیدگاه خود را با دولت در این عرصه آشکار کرده و به عرصه رسانه های خبررسانی کشاندند.

اصولگرایان درباره نگاه دولت به خصوصی سازی در ماه های گذشته انتقادهای شدیدی کردند. الیاس نادران در روز ۲۴ اسفند ماه ۱۳۸۴ با صریح ترین عبارات نوشت؛ «متاسفانه دولت به عنوان مجری سیاست های کلی اصل ۴۴ از سوی مقام معظم رهبری اقدام های عملی جدی انجام نداده و یا حداقل نهادهای نظارتی و افکار عمومی از اقدام های انجام شده بی اطلاع بودند و مسئله تا آنجا پیش رفت که مورد اعتراض مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت.»

اصولگرایان حاضر در مجلس به فروش سهام شرکت های صدر اصل ۴۴ قانون اساسی اعتراض کردند.

در مقابل این انتقادها بود که داوود دانش جعفری که به لحاظ تشکیلاتی عضو شورای مرکزی حزبی است که احمد توکلی نیز عضو آن است با صراحت گفت؛ «در مواردی که سیاست های کلی صراحت دارد، نیاز به قانون نداریم.» نادران در نوشته ۲۴ اسفندماه خود از وزیر پرسید «به نظر ایشان کدام اجزاء و کدام احکام از سیاست های کلی صریح است و کدام یک مبهم» آیا وزیر اقتصاد آمادگی دارند بفرمایند در این مدت ۲۰ ماه در حوزه های مختلف چه کرده اند؟

● فرهنگ

آیا اختلاف میان اصولگرایان فقط در اقتصاد خلاصه می شود؟ نگاهی به حرف ها و حدیث های چند ماه گذشته در بخش فرهنگ نیز نشان می دهد اختلاف میان اصولگرایان جدی است. در حالی که سایت بازتاب خود را در طیف اصولگرایان می داند، اما بخشی از دولت اصولگرا چنین چیزی را باور ندارند.

فیلتر شدن سایت بازتاب در دو نوبت که هنوز ادامه دارد، نشان از اختلاف اصولگرایان است.

در ماه های گذشته انتقادهای شدید و عجیب چهره هایی مثل عماد افروغ و ابوطالب که تحت عنوان ائتلاف آبادگران به مجلس رفته و خود را اصولگرا می نامند از اقدام های دولت در عرصه فرهنگ و جهانگردی نیز نشان می دهد اختلاف اصولگرایان در جبهه های گوناگون ادامه دارد. رفتار مشایی به عنوان معاون رئیس جمهور و فردی که گفته می شود امین اوست در ماه های گذشته موجب موجی از انتقاد در میان گروهی از اصولگرایان شد. کار تا جایی پیش رفت که دو عضو شاخص مجلس از اصولگرایان و معاون رئیس جمهور تا مرز شکایت از یکدیگر پیش رفتند.

آیا کار در همین جا خاتمه پیدا کرده است؟ آیا ضرغامی، رئیس صداوسیما یک چهره اصولگرا هست یا نیست؟ در صورتی که بپذیریم او یک سیاستمدار موثر در جبهه اصولگرایان است، اختلاف او با دولت به ویژه با وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی از ماه های گذشته درباره برنامه های رادیو جوان هنوز در یادها مانده و ادامه دارد.

رادیو جوان که برنامه های شادی دارد برای جذب مخاطب بیشتر با مردم و جوانان درباره مسائل گوناگون گفت وگو می کند که انتقاد از دولت در میان این حرف ها زیاد است. اختلاف ها تا جایی پیش رفت که احتمال شکایت از این رادیو توسط بخشی از دولت جدی شده بود. دولت در سال گذشته بارها از صداوسیما انتقاد کرده است که برنامه های دولت را خوب پوشش نمی دهد و انتقادهای مردم درباره گرانی ها را بزرگ می کند.

روزی رسید که ضرغامی گفت وقتی قیمت هر کیلو گوشت شش هزار تومان است، آیا در تلویزیون و رادیو بگوییم چهار هزار و ۵۰۰ تومان است؟ منازعه و مجادله با چهره های فرهنگی اصولگرایان توسط دولت در سال گذشته پرشمار بوده است و می توان گفت عماد افروغ که روزی مشاور احمدی نژاد در شهرداری تهران بود به طور کلی از دولت اصولگرا قطع امید کرده است و یک منتقد سرسخت او در عرصه فرهنگ به حساب می آید.