یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

خدمات مربوط به اصلاح و تربیت


اداره امور موسسات كیفری و طرز رفتار با زندانیان بموجب قوانین اصلی و نظامنامه ها از قبیل قانون زندانها مصوب سال ۱۹۰۸ و نظامنامه های اجرائی قانون زندانها آئین نامه مصوب سال ۱۹۰۸ وزارت دادگستری و آئین نامه مخصوص طرز رفتار پیشرفت تدریجی با زندانیان آئین نامه مصوب سال ۱۹۳۳ وزارت دادگستری و خلاصه مقررات مربوط به طبقه بندی زندانیان دستورالعمل مصوب سال ۱۹۴۸ وزیر دادگستری و سایر دستورالعملهای صادره از طرف وزیر دادگستری تنظیم گردیده است

۱-مقدمه

اداره امور موسسات كیفری و طرز رفتار با زندانیان بموجب قوانین اصلی و نظامنامه ها از قبیل قانون زندانها مصوب سال ۱۹۰۸ و نظامنامه های اجرائی قانون زندانها (آئین نامه مصوب سال ۱۹۰۸ وزارت دادگستری ) و آئین نامه مخصوص طرز رفتار پیشرفت تدریجی با زندانیان (آئین نامه مصوب سال ۱۹۳۳ وزارت دادگستری ) و خلاصه مقررات مربوط به طبقه بندی زندانیان (دستورالعمل مصوب سال ۱۹۴۸ وزیر دادگستری ) و سایر دستورالعملهای صادره از طرف وزیر دادگستری تنظیم گردیده است. مطالعات مربوط به اصلاح قانون زندانها مصوب سال ۱۹۰۸ ابتدا در سال ۱۹۲۲ و سپس در سال ۱۹۴۷ بعد از خاتمه جنگ جهانی دوم شروع شد و هنور هم ادامه دارد . امور كانونهای اصلاح و تربیت نوجوانان و مراكز طبقه بندی نوجوانان بر اساس قانون مخصوص نوجوانان مصوب سال ۱۹۴۸ و قانون كانون اصلاح و تربیت نوجوانان مصوب سال ۱۹۴۸ و امور مراكز هدایت زمان كه موسساتی برای حمایت و راهنمایی زندگی فواحش بشمار می روند و آنانرا موفق به بازتوانی می سازند بر اساس قانون مركز هدایت زنان اداره می شوند .

در سراسر ژاپن ۵۵ زندان ۹ زندان مخصوص نوجوانان ۲ زندان مخصوص معالجه و مداوای پزشكی زندانیان ۷ بازداشتگاه ۹ شعبه زندان ۲ شعبه زندان مصوص معالجه و مداوی پزشكی زندانیان و ۱۰۳ شعبه بازداشتگاه وجود دارد و موسسات اصلاحی نوجوانان شامل ۶۰ كانون اصلاح و تربیت نوجوانان ۲ شعبه كانون اصلاح و تربیت نوجوانان ۵۰ مركز طبقه بندی نوجوانان و ۱ شعبه مركز طبقه بندی نوجوانان می باشد . موسسات كیفری و موسسات اصلاحی نوجوانان و موسسا هدایت زنان مذكور در فوق بوسیله هشت اداره كل اصلاح و تربیت منطقه ای كه سازمانهای نظارت واسطه محسوب می گردند كنترل می شوند .

در وزارت دادگستری ژاپن اداره كل اصلاح و تربیت مسئول اداره امور زندانها و اجرای اسلوب اصلاحی نوجوانان كمتر از ۲۰ سال كه در معرض خطر اخلاقی قرار دارند و امور موسسات هدایت فواحش میباشد .

بمنظور تربیت كاركنانی برای اداره اصلاح و تربیت در ژاپن موسسه تعلیم و تربیت واقع در توكیو و ۸ شعبه آن تحت نظر وزیر دادگستری بفعالیت مشغول است . شورای اصلاح و تربیت و بازتوانی كه شامل شواری فرعی اصلاح و تربیت و شواری فرعی بازتوانی و شورای فرعی علوم مخصوص و تربیت و بازتوانی می باشند بعنوان هیئت مشورتی وزیر دادگستری انجام وظیفه می كنند .

از ۳۱ دسامبر ۱۹۶۸ تعداد زندانیان در ژاپن بالغ بر ۵۳۸۴۸ نفر گردید كه از این تعداد ۱۱۸۶ نفر زند بودند . بررسی تفصیلی این تعداد روشن میسازد كه ۴۴۶۸۸ نفر زندانیانی هستند كه به حبس با كار اجباری محكوم شده اند كه این تعداد شامل ۹۸۵ نفر زن ۱۵۵۴ نفر نوجوان ۱۴۲۵ نفر محكومین به حبس باستثنا زنان و ۵۲ نفر نوجوان ۸۲ نفر محكومین به مرگ شامل ۳ نفر زن و نیز ۷۳۹۳ نفر زندانی محاكمه نشده (بازداشتی ) شامل ۱۹۲ نفر زن و ۲۶۰ نفر دیگر می باشد .

زندانیانی كه بمناسبت ارتكاب سرقت محكومیت یافته اند بالغ بر ۱۷۹۶۱ نفر می باشند كه از نظر تعداد از مرتكبین سایر جرائم بیشتر هستند . محكومین به ارتكاب راهزنی قتل اعمال شنیع كلاهبرداری و ایراد ضرب و جرح به ترتیب بعد از محكومین به ارتكاب سرقت قرار گرفته اند .

تعداد زندانیانی كه مرتكب جرائم مندرج در قوانین خاص بغیر از قانون مجازات شده اند بالغ بر ۲۵۴۳ نفر می باشد. در میان زندانیان محكوم به حبس با كار اجباری تعداد ۲۲۸۳۶ نفر برای بار اول مرتكب بزه شده اند و بجز محكومین به حبس دائم ۲۰۷۴۵ نفر محكومان به تكرار بزه می باشند. كثرت تعداد تكرار كنندگان بزه پدیده ای است كه آغاز آن از سال ۱۹۵۲ بوده است .

این امر ظاهرا نتیجه موج بزرگ جرائمی است كه بعد از خاتمه جنگ جهانی دوم بوجود آمد. بهر حال اخیرا از میزان تكرار كنندگان بزه بتدریج كاسته شده و این امر ایجاب میكند كه موضوع از نظر جرم كارشناسی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل بیشتری قرار گیرد.

علت كاهش تعداد زندانیان نوجوان برقراری اسلوب جدید جلوگیری از جرائم نوجوانان و بازتوانی محكومین نوجوان تحت حكومت قانون نوجوانان میباشد. امروزه در مورد اغلب نوجوانان بزهكار از روشهای حمایتی و غیر تنبیهی استفاده می شود .

در سراسر ژاپن تعداد ۶۰ كانون اصلاح تربیت نوجوانان وجود دارد كه در آنها جمعل ۶۴۹۴ نفر مجرمین نوجوان مسكن داده شده اند كه از این عده ۶۵۷ نفر دختر می باشند . در این مورد نیز تعداد محكومین به ارتكاب جرم سرقت كه حمعا ۲۷۷۵ نوجوان میباشد نسبت به مرتكبین سایر جرائم در ردیف مقدم قرار دارد و بعد از آن به ترتیب جرایم اعمال شنیع تهدید ایراد ضرب و جرم و راهزنی قرار گرفته است.

مراكز طبقه بندی نوجوانان موسساتی هستند كه مجرمین نوجوان را بر طبق قانون نوجوانان از دادگاههای خانواده تحویل میگیرند و درباره طبقه بندی آنها بررسی های لازم را انجام می دهد و بطور متوسط در سال ۱۹۶۸ روزانه تعداد ۱۵۲۶ نفر مجرمین نوجوان كه ۱۵۰ نفر از آنها دختر بوده اند در اخیتار پنجاه مركز طبقه بندی نوجوانان و یك شعبه آن قرار داده شده است . مفمولا نوجوانان مزبور از ۲ تا ۴ در این مراكز نگهداری میشوند . در این مدت از طرف مسئولین این مراكز درباره زمینه فكری و خصوصیات خلقی آنان مطالعات لازم صورت می گیرد و بر اساس آن مطالعات گزارشهای تهیه می شود و این گزارشها به دادگاههای خانواده تسلیم میگردد و در اتخاذ تصمیم نسبت بطرز رفتار با آنان مورد استفاده واقع می شودند .

۱-طرز رفتار با زندانیان محكوم در موسسات كیفری

۱-مقدمه

طرز رفتار با زندانیان محكوم مبتنی بر طبقه بندی آنان بوده و به شیوه پیشرفته تدریجی صورت می گیرد. اصولا طرز رفتار با زندانیان محكوم بطریق جمع است باین عبارت كه با هر گروه از آنان رفتار متناسب و یكسانی بعمل می آید مع الوصف رفتار فردی نیز برای اصلاح یكایك از محكومین و برطرف كردن تمایل به ارتكاب جرم در آنان معمول می گردد.

۱-طبقه بندی :

اسلوب طبقه بندی جدیدی كه از سال ۱۹۴۹ بمرحله اجرا درآمده بمنظور تعیین طرز رفتار با افراد محكوم است و طرح ریزی آن مبتنی بر اصول علمی و رویه های صحیح می باشد .

طبقه بندی عموما ظرف ۱۵ روز انجام می شود و شامل تعیین نوع و گروه و محدودیت زندانیان می باشد .

طبقه بندی مزبور در ۱۰ گروه ذیل خلاصه می شود :

طبقه ۱ زندانیان مرد كه به آسانی قابل اصلاح می باشند .

طبقه ۲ زندانیان مرد كه به آسانی قابل اصلاح نبوده و از مجرمین عادی می باشند .

و سایر طبقات تا طبقه دهم كه در آنها زندانیان با در نظر گرفتن مدت محكومیت سن رش وضع روانی و جسمی جنس و عادات مخصوص طبقه بندی م یشوند .

اخیرا طبقه جدیدی نیز در مورد زندانیان محكوم بحبس بدون كار اجباری بسبب ارتكاب جرائم رانندگی بطبقات مذكور در فوق اضافه شده است .

باین ترتیب موسسه ایكه زندانی را تحویل می گیرد میتواند طرز رفتار اختصاصی مربوط به گروه زندانی را اعمال كند ونیز می تواند طبقه بندی تفصیلی بیشتری را كه برای طرز رفتار و تربیت زندانیان لازم بداند عملی سازد. بعلاوه قادر است متناسب با پیشرفت زندانی و تغییراتی كه در وی در طی احرای برنامه اصلاحی مشاهده می شود طرز رفتارهای مقرر را تعدیل كند .

هر موسسه دارای یك كمیته طبقه بندی است كه تحت هدایت و رهبری شورای طبقه بندی اداره كل اصلاح و تربیت منطقه ای انجام وظیفه می كند. تا كنون اسلوب متحد الشكلی برای مركز طبقه بندی ایجاد نشده است لیكن یك مركز طبقه بندی در زندان ناكانو واقع در توكیو تاسیس شده است . در این موسسه از طرف كاركنان رسمی مسامی و كوشش هائی برای بوجود آوردن استاندارد فنی طبقه بندی و طرز رفتار با محكومین انجام می شود .

۱- اسلوب طرز رفتار پیشرفت تدریجی

اسلوب طرز رفتار پیشرفت تدریجی در مورد زندانیان محكوم بحبس با كار اجباری بر طبق دستورالعمل طرز رفتار پیشرفت تدریجی با زندانیان مصوب سال ۱۹۳۳ اجرا می شود . در این اسلوب چهار درجه وجود دارد . پائین ترین آن درجه چهارم برای تازه واردین است و بمرور تا بالاترین درجه ادامه پیدا می كند . اصولا كسانیكه در درجات چهارم و سوم قرار داده می شوند در اطاقهای دسته جمعی زندان می گردند و كسانیكه در درجه دوم و بالاتر هستند هنگام شب در اطاقهای انفرادی زندانی می شوند .

كسانیكه در بالاترین درجه طبقه بندی شده اند از خود مختاری و مزایای بیشتری برخوردار می شوتد.

۲-موسسه باز:

از سپتامبر سال ۱۹۶۹ تعداد ۵۵ اردوی كار برای زندانیان تاسیس شده كه وابسته به زندانها می باشند هیجده واحد آنها از نوع باز هستند . زندانیانی كه در این اردوها كار می كنند با توجه بسابقه و مدت محكومین آنان و باقیمانده محكومیت و سایر عوامل انتخاب می گردند . شكل جدید طرز رفتار با زندانی در موسسه باز از سال ۱۹۶۱ بصورت آزمایشی مورد عمل قرار گرفته است .

۳-كار در زندان :

در كشور ژاپن كار برای زندانیان محكوم بحبس با كار اجباری الزامی است . از ۳۱ دسامبر ۱۹۶۸ تعداد زندانیانی كه بكار در زندان اشتغال یافته اند بالغ بر ۴۰۷۲۴ نفر بوده است كه این رقم ۹۱ درصد كلیه زندانیان محكوم می باشد . سایر محكومین و نیز كسانیكه در توقیفگاههای كیفری بازداشت می باشند و در انتظار محاكمه بسر می برند بر حسب تقاضای شخصی بكار گمارده می شوند . برای كار در زندان انواع برنامه های مختلف وجود دارد و به كسانیكه زندانیان را بكار تشویق می نمایند پاداش نقدی داده می شود . میزان كار در هر روز هشت ساعت است و تعطیل هفتگی نیز مراعات می شود . برای حوادث ضمن كار غرامتی پرداخت می شود ولی این مبلغ آنقدر ناچیز است كه اینك برای افزایش آن كوشش بعمل می آید .


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.