جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
۹ فیلم جنجالی دنیای سینما
«درخت زندگی»، «آینده» و «کمک» سه فیلمی هستند که تابستان امسال اکران و با واکنش متفاوت تماشاگران و منتقدان روبرو شدند. روزنامه نیویورک تایمز به این بهانه ۹ فیلم بحثانگیز دنیای سینما را انتخاب کرده است.
«تولد یک ملت» The Birth of a Nation (دیوید دبلیو. گریفیث، ۱۹۱۵)
این فیلم درباره جنگ داخلی آمریکا و پیامدهای آن است. هرچند اکنون بسیاری از منتقدان «تولد یک ملت» را یک شاهکار میدانند، اما فیلم زمان خودش با واکنش رنگینپوستان روبرو شد و حتی در برخی شهرهای آمریکا نمایش آن با شورش همراه بود.
«سال گذشته در مارینباد» Last Year at Marienbad (آلن رنه، ۱۹۶۱)
فیلمی با یک خط داستانی سوررئالیستی و گیجکننده که هرچند بسیاری از منتقدان آن را یک شاهکار میدانند، اما خیلی از تماشاگران در گذر سالها آن را غیر قابل رمزگشایی و متظاهرانه یافتهاند.
«ماجرا» L۰۳۹;Avventura (میکلآنجلو آنتونیونی، ۱۹۶۰)
داستان چند دوست در یک سفر تفریحی با قایق. وقتی یکی از آنها ناپدید میشود، فیلم مسیری را پی میگیرد که هیچ کس انتظارش را ندارد. «ماجرا» اولین بار در جشنواره کن روی پرده رفت و خیلیها آن را هو کردند، اما در نهایت برنده جایزه هیئت داوران شد.
«بانی و کلاید» Bonnie & Clyde (آرتور پن، ۱۹۶۷)
این فیلم با بازی وارن بیتی و فی داناوی مورد توجه بیشتر منتقدان و تماشاگران قرار گرفت، اما در عین حال خشونت فیلم جنجالی شد و گروهی این بحث را مطرح کردند که از قاتلان تجلیل میکند.
«آخرین تانگو در پاریس» Last Tango in Paris (برناردو برتولوچی، ۱۹۷۳)
این فیلم با بازی مارلون براندو و ماریا اشنایدر تماشاگران را شوکه کرد. انجمن سینمای آمریکا MPAA به فیلم درجه X داد.
«میسیسیپی میسوزد» Mississippi Burning (آلن پارکر، ۱۹۸۸)
این فیلم با بازی جین هکمن و ویلیام دافو درباره تحقیقات پلیس فدرال آمریکا، افبیآی درمورد قتل چند فعال حقوق بشر در سال ۱۹۶۴ است. «میسیسیپی میسوزد» به خاطر اشتباهات تاریخی مورد انتقاد قرار گرفت.
«بچهها» Kids (لری کلارک، ۱۹۹۵)
یک روز از زندگی چند نوجوان که به خاطر تصویر خود از نوجوان جنجالی شد. «بچهها» ابتدا درجه NC-۱۷ دریافت کرد، اما در نهایت بدون درجه به نمایش درآمد.
«چشمان کاملا بسته» (استنلی کوبریک، ۱۹۹۹)
آخرین فیلم کوبریک درباره ماجراهای یک روانپزشک (تام کروز) است که متوجه میشود همسرش (نیکول کیدمن) به او خیانت میکند. «چشمان کاملا بسته» مورد توجه منتقدان قرار گرفت، اما بعضی تماشاگران از کندی و سنگین بودن فیلم شکایت کردند.
«مصائب مسیح» The Passion of the Christ (مل گیبسن، ۲۰۰۴)
این فیلم که ۱۲ ساعت آخر زندگی حضرت مسیح (ع) را به تصویر میکشد در میان استقبال گسترده تماشاگران روی پرده سینماهای آمریکا رفت، هرچند بیشتر منتقدان خشونت فیلم را تقبیح کردند. خیلیها به «مصائب مسیح» معترض بودند، اما بعضی سینماروهای مسیحی از آن استقبال کردند. فیلم در ایالات متحده ۳۷۰ میلیون دلار فروخت.
منبع: خبرآنلاین
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست