چهارشنبه, ۶ تیر, ۱۴۰۳ / 26 June, 2024
زعفران
![زعفران](/web/imgs/16/160/2bn031.jpeg)
● کلیات گیاه شناسی
زعفران گیاهی است پایا با ارتفاع تقریبا ۳۰ سانتیمتر که دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است . ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل میشود . این پیازها سخت و مدور و گوشتدار و پوشیده از غشاء های نازک قهو ه ای رنگ می باشد . گلهای زعفران ارغوانی ، منظم و شامل لوله ای دراز است که به سه گلبرگ و کاسبرگ منتهی می شود .
زعفران خیلی مرغوب قسمت کلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل می دهد .
برداشت زعفران بدین ترتیب است که قسمت کلاله هر گل را بر میدارند و بین کاغذ قرار می دهند تا خشک شود و سپس بسته بندی می کنند . استاندارد زعفران که در فرانسه صورت گرفته است اعلام میدارد که باید ۵۰ عدد از الیاف زعفران بیشتر از۰/۲۷۷ گرم وزن داشته باشد و در صد رطوبت آن ۱۳ درصد باشد . همچنین هر میلی گرم آن باید بتواند ۷۰۰سانتیمتر مکعب آب را بطور محسوس رنگی کند .
● ترکیبات شیمیایی:
رنگ زعفران مربوط به ماده ای بنام کروسین است که در آن وجود دارد پیاز زعفران سمی است و مصرف بیش از حد آن برای حیوانات کشنده است .
● خواص داروئی:
زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم الایام از آن استفاده میشده است درمان افسردگی می باشد . این خاصیت مهم حتی در شعر شاعران نیز انعکاس یافته است . شاهد آن شعر خاقانی است که می گوید :
گر کسی را زعفران شاید فزاید گو فزای چون تو با غم خو گرفتی زعفران کس مخور
زعفران دارای بویی قوی و طعم تلخ می باشد :
خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می شود .
اثر مسکن درد دارد.
قاعده آور است .
باعث تحریک اعصاب می شود
زعفران خون سازاست و گردش خون را آسان می سازد
مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می برد .
قوای جنسی را تقویت می کند .
کبد را تصفیه وقوی می سازد .
سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد.
کلیه و مثانه را پاک می کند.
آرام بخش و خواب آور است .
زعفران ضد تشنج است .
گاز معده را برطرف می کند
ادرار آور است .
و اگر بالاخره می خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید .
فرمول قدیمی زعفران برای تنظیم عادت ماهیانه خانم ها و بازکردن قاعدگی سال هاست که بکار می رود و اثر بسیار مفیدی دارد.
تارتارات آهن و پتاسیم ۰/۵ گرم
گرد زعفران ۰/۵ گرم
پودر دارچین ۲ گرم
از این مخلوط چهار بار در روز استفاده کنید .
▪ طرز استفاده:
از زعفران می توان به شکل های مختلف استفاده کرد :دم کرده زعفران یا چای زعفران :۲گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت نیم ساعت روی آتش بسیارملایم بگذارید تا دم بکشد .
▪ گرد زعفران :زعفران را در فر با حرارت ۲۵ درجه سانتیگراد خشک کرده و سپس آسیاب کنید و از الک خیلی ریز رد کنید تا گرد نرمی بدست آید .
▪ مضرات : چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثر دارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز کنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین می شود . خوردن زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است . اشتها را کم می کند و ایجاد سردرد می کند و باعث اختلال حواس می شود . زعفران را باید در شیشه های دربسته و دور از نور نگهدری کرد زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست میدهد .
![](/imgs/no-img-200.png)
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم قالیباف پزشکیان ایران علیرضا زاکانی مناظره انتخاباتی مناظره
سیل هواشناسی قوه قضاییه تهران سوادکوه فضای مجازی قتل شهرداری تهران سازمان هواشناسی آتش سوزی آلودگی هوا وزارت بهداشت
دولت سیزدهم حقوق بازنشستگان بازنشستگان قیمت دلار قیمت طلا نهضت ملی مسکن قیمت خودرو مسکن ایران خودرو بانک مرکزی قیمت سکه خودرو
تلویزیون رسانه ملی دفاع مقدس سینمای ایران سریال سینما فیلم حج تئاتر زنان شهید موسیقی
فناوری دانش بنیان فضا
رژیم صهیونیستی اسرائیل روسیه آمریکا جنگ غزه غزه فلسطین اوکراین ترکیه لبنان اتحادیه اروپا حزب الله لبنان
پرسپولیس فوتبال استقلال یورو 2024 باشگاه پرسپولیس لیگ برتر خوان کارلوس گاریدو جواد نکونام باشگاه استقلال جام ملت های اروپا علیرضا بیرانوند لیگ برتر ایران
هوش مصنوعی عیسی زارع پور نمایشگاه الکامپ سامسونگ ایلان ماسک وزیر ارتباطات ماه اپل ناسا آیفون
کبد چرب رژیم غذایی دیابت زوال عقل سنگ کلیه ریزش مو مغز