جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
سندرم بینایی به دلیل کار با کامپیوتر!
در همین لحظه که مشغول خواندن این مطلب شدهاید، بطور قطع و یقین تعداد قابل توجی از انسانها در سراسر دنیا، به صقخات مانیتور کامپیوترهای خود خیره شدهاند و اغلب ساعتهای عمر خود را در این وضعیت سپری میکنند. بیشتر این افراد اگر اقدامات پیشگیرانه ضروری را انجام ندهند به تدریج در معرض خطر ابتلا به «سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر» قرار خواهند گرفت.
به گفته متخصصان چشم پزشکی، دانشگاه «آلاباما» استفاده طولانی مدت از کامپیوتر و ساعات زیاد خیره شدن به مانیتور آن صدمات جبرانناپذیری به چشم وارد میسازد که سردردها، استرسها و فشارهای وارد شده به سیستم بینایی از آن جمله هستند. متخصصان این مشکلات را «سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر» نامیدهاند و به گفته آنها از هر ۱۰کاربر دائمی کامپیوتر، ۸ نفر به این سندرم مبتلا میشوند. اگر روزانه بیش از ۲ساعت مداوم به مانیتور نگاه کنید بیشتر با خطر ابتلا به این سندرم مواجه خواهید بود.
مهمترین و شایعترین علائم این سندرم شامل درد گردن و شانه، سردردها و کاهش تمرکز دید است. از دیگر علائم این سندرم میتوان به خستگی، سوزش و خارش چشم، خشک شدن و یا ترشح بیش از حد مایعات چشم، دوبینی، نیاز به استفاده از عینک و حساسیت به نور اشاره کرد.
اما آیا راهی وجود دارد که به دلیل ضرورت استفاده از کامپیوتر در زندگی مدرن امروزی هم بتوانیم از این وسیله استفاده کنیم و هم از آسیب زیاد به چشمها و احتمال بروز این سندرم تا حد زیادی بکاهیم؟ در پاسخ به شما باید بگوییم که پایگاه تخصصی «سینوتو منچستر»، در این زمینه چند توصیه بهداشتی را ارائه کرده که به کار بستن آنها در پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به این سندرم تا حد قابل توجهی موثر است. «سینوتو منچستر» توصیه کرده:
- مانیتور را در وضعیتی قرار دهید که فاصله مناسبی با چشمان شما داشته باشد و اگر دید مناسبی ندارید از عینک استفاده کنید.
- از خیره شدن به صحنه مانیتور حتیالمقدور پرهیز کنید.
- دقیقا روبروی کامپیوتر بنشینید.
- صحنه مانیتور را پشت به دیوار نگذارید، بلکه سیستم را طوری جاسازی کنید پشت شما به دیوار باشد و بتوانید فضای اتاق را در پشت مانیتور ببینید.
- حدود ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر از مانیتور فاصله داشته باشید.
- خط دید شما باید مسطح یا بالاتر از مانیتور باشد.
- مچ دستتان را هنگام تایپ کردن، خم نکنید و زانوهای خود را هنگام نشستن پشت کامپیوتر در زاویه ۹۰ درجه قرار دهید.
- هرازگاهی با نگاه کردن به یک شیء در دور دست به عضلات چشمان خود استراحت بدهید. پزشکان توصیه میکنند در ازای هر یک ساعت کار با کامپیوتر ۲ تا ۳ دقیقه این کار را انجام دهید تا از فشار وارده به عضلات چشم کاسته شود.
- نور مانیتور را در حد استاندارد تنظیم کنید.
- صفحه مانیتور را طوری قرار دهید که نور لامپ یا چراغ روی آن نیفتد چون بازتاب آن از مانیتور به سمت چشم خطرناک است.
- یک راهکار ساده اما بسیار موثر دیگر پلک زدن است. با پلک زدن مکرر از خشکی چشم جلوگیری کنید. افرادی که زیاد پلک نمیزنند دچار خشکی، سوزش و قرمزی چشم میشوند.
- همچنین توصیه میشود تمام افرادی که مجبور هستند روزانه بیش از ۲ساعت مقابل مانیتور بنشینند از عینکهای محافظ استفاده کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست