شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
سازمانهای بین المللی مرتبط با حق غذا
● بند اول - سازمان های ملی:
در پیمان های بین المللی مخصوصا به حقوق بشر برای غذا و آب اشاره شده و در سطح وسیعی مورد تصویب قرار گرفته است .ولی بعضی از دولتها این حقوق را در قانون اساسی خود نیز تعریف می کنند.
بنا براین ، این احساس پیش می آید که این حقوق باید در یک قانون اساسی جدید نوشته شوند.( مانند جنوب افریقا که در سال ۱۹۹۶ این کار را انجام داد).
بیشتر کشورها از نظر قانونی و برنامه های ملی در ارتباط با غذا قوانینی را بوجود آورده اند ولی تعدادی دیگر قوانین روشن کمتری برای حق غذای کافی دارند . در کشور ایران حقوق متقنی برای تامین حق غذا از سوی دولت برای اقشار مختلف جامعه و گروه های سنی مختلف مطرح نشده است . در قوانین کشورهای مختلف ، دولتها به عنوان نماینده منافع مردم مسئولیت غذای استاندارد لازم و کنترل کیفی را به عهده گرفته اند. برای مثال در ایالات متحده مردم به یک گزارش سالانه نیاز دارند که آنها را از منابع آبی مطلع کند و همراه با حفظ محیط زندگی برای سلامتی مصرف کنندگان اقدام کنند. دولتها تعهداتشان را از طریق سازمانهای تامین اجتماعی و برنامه های تغذیه ای مانند foodstaps و کمک های غذایی اضطراری و طرح های مر بوط به تغذیه در مدارس و تغذیه سالم برای سلامتی کودکان انجام می دهند.
. در بعضی موارد فدر سطح دولتی یا اجتماعی ، با مراجعه به نمایندگیهای مشخص و سازمانهای عمومی و غیر انتفاعی و سازمانهای اجتماعی که در گیر مسائل مبارزه با گرسنگی هستند ، اقدامات شایستهای برای خانواده های کم در آمد در جهت تامین حقوق قانونی آنها انجام می شود. برای رسیدن به این اهداف ، این نمایندگیها باید نظرات اقوام واجتماعات مختلف را مورد توجه قرار داده وبا مشارکت آنها برنامه های موفقیت آمیز را اعمال کنند.
● بند دوم - سازمان FLAN :
سازمان FLAN یک سازمان غیر دولتی ست که از نزدیک با کمیسیون عالی ملل متحد همکاری می کند. FLAN شکایات مختلف در مورد حق غذا را دریافت و روی آنها تحقیق می کند. FLAN با مداخله در امور مربوطه به تخلفات حق غذا رسیدگی می کند. با انجام اینکار FLAN دولتها را مجبور به اصلاح تخلفات می نماید.
FLAN تر تیبی داده که با همکاری سازمان ملل متحد یک دستورلعمل راهنمایی برای حق غذا تعیین شده است.
● بند سوم - نمایندگی های کمک رسانی بین المللی
قسمت بعدی در مورد سازمانهایی است که مخصوصا در باره حق دسترسی به آب و غذا
در رابطه با حقوق بشر فعالیت می نمایند .
● بند چهارم - ساز مان بهداشت جهانی
سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۴۸ ایجاد شد و بعنوان شعبه ای از سازمان ملل متحد برای بهینه سازی بهداشت در جهان فعالیت می کند. دولت هایی که طبق قانون اساسی خودشان با بهداشت جهانی هماهنگ شده اندو نمایندگان خارجی آنها برای نیل به این اهداف تمام نیروی خودرا برای بهبود وضع بهداشت در کشور بکارمی گیرند.
۱۹۲ کشور در اداره امور بهداشت جهانی دخالت دارند. مجمع بهداشت جهانی هم در این مورد اقدام می کند. بنا براین تغذیه خوب باعث حصول بهداشت خوب می شود.رفع گرسنگی وتامین آب و تغذیه مناسب ازوظایف سازمان بهداشت جهانی است.
● بند پنجم - ساز مان غذا و کشاورزی ملل متحد:FAO[۱]
سازمان غذا و کشاورزی در سال ۱۹۴۵ پایه ریزی شد تا استانداردها ی زندگی رادر سطح قاره ای بوجود آورد. ۱۸۳ کشور عضو FAO هستند و در ارایه پروژه های خدمات کمکی تکنیکی در بخش های تغذیه وکشاورزی و جنگلداری و ماهیگیری اطلاعات لازم را ارایه می دهند وطرح های توسعه فنی وکشاورزی را تهیه می کنند . کمیته تامین غذا (CFS)[۲] مسئول راهنمایی دولتهای عضواست و طبق مفاد قرار داد ۱۹۹۶ کلیه کارهای مربوط به طرح ریزی برای تامین غذای جهانی را انجام می دهد.
● بند ششم - صندوق کودکان ملل متحد
صندوق کودکان ملل متحد یونیسف[۳]- از نمایندگان سازمان ملل متحد است که کارش حفاظت ازمنافع کودکان جهان میباشد .یونیسف بر نامه های وسیع و مشخصی برای بهبود و تغذیه کودکان از نظر کیفیت آب و محیط و بهداشت ارایه داده است. یونیسف سعی بر آن دارد تا تغذیه را به صورت استاندارد برای کودکان تامین نموده و با برنامه ریزی های اجتماعی در عرضه اطلاعات و آموزش مراقبت های اضطراری را برای زنها و کودکان تامین نماید.
● بند هفتم - سازمان برنامه غذای جهانی
برنامه های غذای جهانی WFP[۴] در سال ۱۹۶۳ بوجود آمد . WFP نماینده سازمان ملل متحد است که وسایل غذا را آماده کرده و از بلاهایی که بدست بشر ایجاد می شود جلو گیری می کنند.
● بند هشتم - صندوق بین المللی برای توسعه کشاورزی
صندوق بین المللی برای توسعه کشاورزی ( IFAD[۵]) ، در نتیجه اقدامات سال ۱۹۷۴ در کنفرانس غذای جهانی به عنوان شاخه ای از UN در سال ۱۹۷۷ ایجاد شد.
صندوق بین المللی برای توسعه کشاورزی به این منظور ایجاد شد تا وسایل لازم را برای توسعه پروژه های کشاورزی روستایی ارایه دهد.
این صندوق وام ها و ضمانت های لازم را برای کمک های کوچک در کشاورزی می پردازد.
● بند نهم - کمیته صلیب سرخ در زمان جنگ
کمیته صلیب سرخ بطور مستقل وبا وجود بیطرفی موسسه ای است که به قربانیان جنگ کمک می کند. این سازمان وسایل مراقبت پزشکی را به قربانیان ارایه می دهدو پیام های خانواده ها را منتقل می کند وظیفه حفاظت و کمک به شهر وندان و ملاقات بستگان تحت مراقبت پزشکی را بعهده دارد و ذخیره سازی غذا را برای افرادی که بواسطه جنگ از خانواده جدا شده اندانجام می دهد.
[۱] = Food and Agriculture Organization=FAO
[۲] =Commetee Of Food Supply
[۳] .UNICEF
[۴] World food Program
[۵] =International Fund For Agriculture Development=IFAD
[۶] = commitee Of Food Supply
[۷] = International Fund For Agriculture Develpment
[۸] World Food Program
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست