جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

علت بروز ناشنوایی در کهنسالی


علت بروز ناشنوایی در کهنسالی

براساس اعلام نظر دانشمندان و محققان هلندی تغییر در ژنی موسوم به kcnq۴ در سالمندان سبب ابتلا به ناشنوایی می شود.
موسسه سلطنتی ناشنوایان کشور انگلیس که تامین هزینه ها و مخارج این …

براساس اعلام نظر دانشمندان و محققان هلندی تغییر در ژنی موسوم به kcnq۴ در سالمندان سبب ابتلا به ناشنوایی می شود.

موسسه سلطنتی ناشنوایان کشور انگلیس که تامین هزینه ها و مخارج این تحقیق علمی را به عهده دارد، امیدوار است در آینده ای نزدیک بتوان به راه حل مناسبی برای درمان ناشنوایی در سالمندان دست یافت.

دانشمندان بر این باورند که ناشنوایی در سن پیری یک نقص جسمانی است که براثر عوامل ژنتیکی و محیطی ایجاد می شود.

در افرادی که در دوران جوانی و میانسالی در معرض اصوات گوشخراش قرار دارند، احتمال بروز این پدیده به مراتب افزایش می یابد. در سن سالمندی برقراری ارتباط عاطفی میان خانواده و اطرافیان اهمیت بسیاری دارد که ابتلا به ناشنوایی می تواند زمینه ساز ایجاد افسردگی در سالمندان شده و احساس انزوا و گوشه گیری را در فرد تقویت کند.

از سویی دیگر دانشمندان اعلام کرده اند در حال حاضر آزمایشی وجود ندارد که بر اساس آن بتوان افراد مستعد به ناشنوایی را شناسایی کرد و با رعایت اصول ایمنی و حذف عوامل زمینه ساز از بروز این پدیده در سنین بالاتر جلوگیری به عمل آورد.محققان پیش از این تصور می کردند جهش ژنی در kcnq ۴عامل بروز ناشنوایی ارثی است که می تواند در سن جوانی نیز اتفاق افتد و همچنین عوامل محیطی نیز بر آن تاثیری ندارند.ژن kcnq ۴ در افراد سالم بر سلول های بخش حلزونی گوش تاثیر می گذارد و به بازیافت ماده معدنی پتاسیم در مایع درونی گوش کمک می کند که عامل ارسال پیام عصبی به مغز است.

در افرادی که به ناشنوایی ناشی از پیری مبتلا می شوند، سه جهش و دگرگونی در این ژن شناسایی شده است.

افزایش پتاسیم در سلول های مویی بخش حلزونی گوش یا رفع زودهنگام آن از جمله عواملی است که می تواند در بروز این پدیده تاثیرگذار باشد و بر این اساس ، برای شناسایی عواملی که سبب بروز جهش در این ژن می شوند، نیاز است مطالعات گسترده تری صورت گیرد.

بسیاری از مردم ناشنوایی را یک بیماری اجتناب ناپذیر در دوران سالمندی می دانند که در حال حاضر سمعک تنها راه کمک به آنهاست ، اما این در حالی است که این وسیله از پیشرفت ضعف شنوایی در افراد ممانعت به عمل نخواهد آورد. محققان امیدوارند در آینده ای نزدیک به روشی درمانی برای ناشنوایی در سالمندان دست یابند