پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

ضوابط ثبت ازدواج و طلاق


ضوابط ثبت ازدواج و طلاق

● شماره دفاتر ازدواج و طلاق و تفکیک
▪ شماره دفاتر ازدواج و طلاق و تفکیک از یکدیگر: در ابتدای تأسیس هر دفتر ازدواج و طلاق، شماره ای برای آن دفترخانه منظور می شود. این شماره باید …

شماره دفاتر ازدواج و طلاق و تفکیک

شماره دفاتر ازدواج و طلاق و تفکیک از یکدیگر:

در ابتدای تأسیس هر دفتر ازدواج و طلاق، شماره ای برای آن دفترخانه منظور می شود. این شماره باید طوری باشد که در آن شهر یا منطقه تکراری نباشد و به سهولت بتوان به آن دفتر مراجعه کرد. برای سردفتر ازدواجی که دارای ابلاغ سردفتری طلاق نیز هست، یک شماره برای دفتر ازدواج و شماره ای دیگر برای دفتر طلاق منظور می شود و علاوه بر آن دفاتری که در آن ازدواج ثبت می شود از دفتر ثبت طلاق جداست.

دفاتر ثبت ازدواج و طلاق:

در ماده یک نظام نامه دفتر ثبت ازدواج و طلاق، درباره دفاتر یاد شده این گونه آمده است: «دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مجلد بوده و تمام صفحه های آن به امضای مدعی العموم یا نماینده او رسیده باشد و مهمور باشد، هم چنین در پشت صفحه نخست و آخر تعداد تمام صفحات با تمام حروف قید و از طرف مدعی العموم یا نماینده او امضا و مهمور شود.»

مهر و تابلوی دفاتر ازدواج و طلاق:

در بند ۱۴۶ مجموعه بخشنامه ها درباره دفاتر آمده است: مهر و تابلوی دفاتر ازدواج و طلاق باید طبق نمونه تصویبی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور باشد و سردفتران ازدواج و طلاق حق دخل و تصرف در آن را ندارند و باید در تمام اوراق شماره، محل دفترخانه، نام مشخصات کامل سردفتر چاپ شود.

کفالت دفترخانه:

در صورت فوت، سلب صلاحیت، انفصال دایم و موقت، غیبت، تعلیق یا بازنشستگی سردفتران ازدواج و طلاق کفالت آن به سردفتر نزدیک آن محل، محول می شود تا امور مراجعان را انجام دهد.

حقوق ثبت، شناخت دفاتر رسمی

نوشته محمود تفکریان