چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

ریز مغذی ها در محاصره آلودگی‌های شیمیایی


ریز مغذی ها در محاصره آلودگی‌های شیمیایی

انواع پوست میوه حاوی مقدار زیادی فیبر و آنتی‌اکسیدان ضروری در حفظ سلامت بدن است و باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش و جلوگیری از ایجاد انواع بیماری‌های مهلک مانند سرطان خواهد …

انواع پوست میوه حاوی مقدار زیادی فیبر و آنتی‌اکسیدان ضروری در حفظ سلامت بدن است و باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش و جلوگیری از ایجاد انواع بیماری‌های مهلک مانند سرطان خواهد شد و با عواملی مانند سوءتغذیه، استرس، ترکیبات مضر محیطی و... نیز مبارزه خواهد کرد.

ناآگاهی و ناآشنایی افراد از خواص این مواد غذایی و روش‌های درست مصرف کردن دلیل هدر رفتن و دور‌ریختن این مواد غذایی مفید است.

در این ستون علاوه بر ارائه فواید پوست انواع میوه، دستورالعمل‌های غذایی، روش تهیه و پخت انواع دسر، پای، غذای اصلی و... با پوست انواع میوه آموزش داده خواهد شد تا به صورت عملی استفاده از پوست میوه‌ها به شکل مؤثر و بهینه امکانپذیر شود.

پوست کیوی حاوی مقدار زیادی فلاونوئید، فیبر غیرقابل حل و آنتی اکسیدان است.

این مواد دارای فواید خاصی برای بدن است. فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان‌ها بر عملکرد سوخت و ساز بدن مؤثر بوده و فیبر غیر قابل حل بر سیستم گوارش و دستگاه قلبی و عروقی تأثیرگذار است.

اگرچه پوست کیوی خام حاوی این مواد مفید است اما در عین حال بیش از ۹۵/۹۹ درصد آفت‌کش‌ها را نیز در خود نگهداری می‌کند که باعث از بین رفتن خواص فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان‌های موجود در آن خواهد شد.

کندن پوست قهوه‌ای رنگ روی کیوی در مواردی که برای تهیه آن از آفت‌کش استفاده می‌شود، توصیه می شود چون باعث برداشته شدن بقایای ذرات جامد روی آن خواهد شد.

پوست کیوی به طور معمول حداقل یک‌دهم گرم شن، گرد و خاک و... را در خود جای می‌دهد. مصرف طولانی مدت این ذرات با احتمال بروز بیماری‌های گوارشی مانند التهابات، پولیپ روده بزرگ و... همراه است.

این در حالی است که در صورت اطمینان از پاک بودن کیوی از آفت‌کش‌ها (کشت خانگی و...)، خوردن پوست کیوی بر خواص آن خواهد افزود.

البته باید توجه داشت حتی آلودگی هوا نیز باعث تجمع ذرات آلوده و فلزات سنگین روی پوست کیوی خواهد شد.

پوست سالم کیوی حاوی ترکیباتی است که با قارچ‌هایی چون ای کلای و استانیلوکوک مبارزه می‌کند.

استفاده از پوست کیوی در تهیه مارمالاد، پوره کیوی و یا خرد کردن آن در انواع سالاد از جمله راه‌های مصرف و وارد کردن آن در برنامه غذایی است.