پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

کاهو


● ترکیبات شیمیایی کاهو
آب - پروتئین - مواد قندی - کلسییم - آهن - ید -فسفر -پتاسیم - منیزیم - ویتامینهای ( آ - A ) (ب-B) (ث-C) و E - و K -چربی -ازته
بطور متوسط هر۲۸ گرم کاهو ۳ کالری دارد. هرچه برگهای کاهو سبزتر …

ترکیبات شیمیایی کاهو

آب - پروتئین - مواد قندی - کلسییم - آهن - ید -فسفر -پتاسیم - منیزیم - ویتامینهای ( آ - A ) (ب-B) (ث-C) و E - و K -چربی -ازته

بطور متوسط هر۲۸ گرم کاهو ۳ کالری دارد. هرچه برگهای کاهو سبزتر باشد ویتامین و کلروفیل بیشتر دارد .کاهوی پخته هضمش راحتتر و خاصیت غذایی بیشتری دارد.

خواص دارویی - غذایی

ـ طبیعت کاهو سرد و خنک میباشد

ـ کاهو صد یبوست و خشکی مراج است.

ـ اگر با سرکه خورده شود اشتها را زیاد میکند.

ـ اگر با عصاره هویج خورده شود خاصیت آن ریاد میشود.

ـ برای سر درد - زکام و درد سینه مفید میباشد.

ـ در درمان کم خونی موثر است.

ـ برای تقویت بینایی توصیه شده است.

ـ به دلیل داشتن لاکتوسین خاصیت آرام کنندگی دارد و سستی را از انسان دور میکند.

ـ اگر قبل از خواب کاهو بخورید از خواب آرامتری برخوردار خواهید بود.

ـ در معالجه یرقان - انسداد مجاری طحال و کبد -صفرا موثر میباشد.

ـ کاهو پوست صورت را با طراوت کرده و باعث سرخی گونه ها میگردد.

ـ اگر بصورت ناشتا میل شود موی سر را به رنگ سیاه زیبایی در میآورد .

ـ در زمان رژیم لاغری توصیه میشود قبل از شروع غذا یک ظرف پر سالاد کاهو بخورند . کاهو به دلیل حجم زیادی که در معده اشغال میکند باعث میشود تا میل کمتری به غذا داشته باشند.

تذکر

ـ زیاده روی و افراط در مصرف کاهو برای افراد مبتلا به سل و تنگی نفس مضر میباشد.

ـ زیاده روی و افراط در مصرف آنباعث ایجاد فراموشی - نفخ روده ها - ضعف بینایی و سستی در بدن میشود.(برای درمان این امراض میتوان از نعناع استفاده نمود.)