چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

تمایل جنسی از تولد شروع می شود


تمایل جنسی از تولد شروع می شود

بسیاری بر این باورند که تمایلات جنسی از بدو تولد شروع می‌شود. در برخی کتب ذکر شده است که حتی جنین‌های پسر دارای قابلیت نعوظ هستند.
این مساله به وسیله سونوگرافی و به صورت دوره‌ای …

بسیاری بر این باورند که تمایلات جنسی از بدو تولد شروع می‌شود. در برخی کتب ذکر شده است که حتی جنین‌های پسر دارای قابلیت نعوظ هستند.

این مساله به وسیله سونوگرافی و به صورت دوره‌ای قابل تشخیص است ولی در جنس مونث هنوز شواهدی دقیق برای این مساله پیدا نشده است. در دوران خردسالی تفاوت‌های دو جنس آشکار شده و در بازی‌های کودکان به صورت واضح‌تری مشاهده می‌شود. در این دوران بچه‌ها هم‌زمان با رشد عمومی و آشنایی با میحط پیرامون، به کشف نقاط گوناگون بدن خود می‌پردازند و گاهی به صورت اتفاقی درمی‌یابند که لمس برخی از نقاط بدن برایشان لذت‌بخش است. این مساله می‌تواند خود را به صورت خودارضایی کودکان نشان بدهد و حرکاتی مانند خوابیدن روی شکم و فشردن خود به فرش یا تشک یا عروسک و سایر اشیا انجام ‌شود. البته از نقش عوامل تحریک‌آمیز ناحیه تناسلی در بچه‌ها از جمله عفونت‌ها و سنگ‌های مجاری ادراری پسربچه‌ها نیز نباید غفلت کرد. مشکلات پوستی از جمله عفونت‌های قارچی و کهیر نیز موجب تحریک این نواحی می‌شوند که باید والدین در درمان آنها بکوشند. خودارضایی در کودکان عصبی و گوشه‌گیر نیز مشاهده می‌شود.

ما به‌طور روزانه پاسخگوی سوالات متعدد والدین نسبت به این مساله هستیم ولی به نظر می‌رسد این پدیده فرآیندی زودگذر است و به مرور زمان برطرف می‌شود. اما نکات مهمی در آموزش والدین در این سنین به نظرم می‌رسد که فهرست‌وار بیان می‌کنم، مسایلی مانند:

اجتناب از لمس اندام تناسلی نوزادان و کودکان، به حداقل رسانیدن تماس دست با اندام تناسلی نوزادان و کودکان در زمان تمیز کردن آنها و پرهیز از برقراری تماس زناشویی در حین بیداری نوزاد و شیرخوار. در شرع مقدس اسلام والدین از برقراری رابطه جنسی در اتاقی که نوزاد یا کودک وجود دارد، منع شده‌اند و پوشانیدن صورت نوزادان و شیرخواران هنگام این عمل مورد تاکید قرار گرفته است. همچنین آموزش والدین شامل اطمینان خاطر دادن به آنها درباره اینکه این رفتار (در صورت نبود عوامل ذکر شده قبلی) ناشی از کنجکاوی کودک است دارای اهمیت می‌باشد. شما والدین گرامی نباید از رفتارهای ترساننده و یا برخوردهای خشن برای ترک این رفتار کودک استفاده کنید. کودک باید بفهمد این رفتار موردپسند جامعه و شما نیست و این توضیح را باید در محیطی آرام و بدون ترس و همراه با هم‌دلی به او بدهید. شما باید به کودک مسوولیت بدهید و حواس او را از این رفتار منحرف کنید زیرا این کنجکاوی به مرور زمان حل خواهد شد.