چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

فواید نوشیدن آب


فواید نوشیدن آب

رعایت دستورات بهداشتی اسلام در خوردن و آشامیدن، یکی از مهم‌ترین عوامل سلامت، شادابی و طول عمر است. اگر مردم بدانند که چه باید بخورند، چه اندازه بخورند و چگونه بخورند و نیز …

رعایت دستورات بهداشتی اسلام در خوردن و آشامیدن، یکی از مهم‌ترین عوامل سلامت، شادابی و طول عمر است. اگر مردم بدانند که چه باید بخورند، چه اندازه بخورند و چگونه بخورند و نیز دانسته خود را به کار ببندند، بی‌تردید، بیشتر بیماری‌ها از جامعه بشری دور خواهند شد و انسان لذت و طراوت زندگی را خواهد چشید.

خداوند در آیه ۳۰ سوره انبیاء می‌فرماید: " و جَعَلنا مِن الماء کُلَ شَیء حیّ۱" این آیه اهمیت و ارزش این ماده و نعمت الهی را می‌رساند از سوی دیگر بیشترین ماده‌ای که در بدن موجود است آب می‌باشد و یک لیوان آب گوارا چون اکسیری نجات بخش برای فرد تشنه است.

در روایات بزرگان دین هم به این مساله توجه و به نوشیدن این مایه حیاتی سفارش شده است.

در روایتی به نقل از ابوطیفور طبیب آمده است که: بر امام کاظم علیه‏‌السلام وارد شدم و او را از نوشیدن آب، باز داشتم. ایشان فرمود: "نوشیدن آب، اشکالی ندارد. آب، غذا را در معده می‏‌چرخانَد، خشم را فرو می‏‌نشاند، بر هوش می‏‌افزاید و تلخه را خاموش می‏‌کند۲".

امام صادق(ع) نیز فرمودند: "پیامبر خدا، به هنگام روزه گشودن، با حلوا افطار می‏‌کرد. اگر حلوا نبود، با شکرین‌ه‏ای دیگر یا چند دانه خرما، و اگر آن نیز نبود، با آبِ خالی. می‏‌فرمود: "آب، معده و کَبِد را تمیز می‏‌کند، دهان را خوش‏بو می‏‌کند، دندان‏‌ها را محکم می‏‌سازد، چشم را قدرت می‏‌دهد و دیده را جلا می‏‌بخشد، گناهان را از انسان می‏‌شوید، رگ‏‌های برآشفته و تلخه تحریک شده را فرو می‏‌نشانَد، بلغم را از میان می‏‌بَرَد، حرارت را از معده برمی‏‌دارد، و سردرد را نیز از میان می‏‌بَرَد۳".

امام رضا(ع) نیز فرمودند: " درباره آب سرد، روایت می‏‌کنم که حرارت بدن را فرو می‏‌نشانَد، صفرا را آرام می‏‌سازد، غذا را هضم می‏‌کند، پس‏مانده‏ایی را که در سرِ معده هست، ذوب می‏‌سازد و تب را از میان می‏‌بَرَد۴".

منبع:

۱- قرآن کریم، سوره انبیاء، آیه ۳۰

۲- الکافی، جلد۶ ، صفحه ۳۸۱ ، حدیث ۲، المحاسن، جلد ۲ ، صفحه ۳۹۸ ، حدیث ۲۳۹۱ ، مکارم‌الأخلاق ، جلد ۱ ، صفحه ۳۳۶ ، حدیث ۱۰۸۳ کلاهما نحوه، بحارالأنوار، جلد ۶۶ ، صفحه ۴۵۶ ، حدیث ۴۲ دانش نامه احادیث پزشکی: ۱ / ۴۵۴

۳- الکافی، ج۴، ص۱۵۳، ح۴، المقنعهٔ، ص۳۱۷ نحوه وکلاهماعن‏ عبداللّه‏ بن‏ مسکان، المصباح للکفعمی، ص۸۳۵ دانش نامه احادیث پزشکی:۱ / ۴۵۴

۴- الفقه المنسوب للإمام الرضا علیه‏‌السلام، صفحه ۳۴۶ ، مکارم‌الأخلاق، جلد ۱ ، صفحه ۳۳۹ ، حدیث ۱۰۹۳ عن الإمام الصادق علیه‏‌السلام نحوه، بحارالأنوار، جلد ۶۶ ، صفحه ۴۵۰ ، حدیث ۱۶ دانش نامه احادیث پزشکی: ۱ / ۴۵۴