سه شنبه, ۲۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 11 June, 2024
مجله ویستا

فولاد اصفهان اولین تولیدکننده خصوصی انواع نبشی در ایران


فولاد اصفهان اولین تولیدکننده خصوصی انواع نبشی در ایران

فولاد اصفهان به عنوان اولین تولیدکننده نبشی به ویژه نبشی سنگین در کشور مطرح است به دلیل اینکه تولیدکنندگان این محصول در کشور محدود هستند , تولیدات فولاد اصفهان جز برندهای شناخته شده و مطرح کشور محسوب می شود

فولاد اصفهان به عنوان اولین تولیدکننده نبشی به ویژه نبشی سنگین در کشور مطرح است. به دلیل اینکه تولیدکنندگان این محصول در کشور محدود هستند ، تولیدات فولاد اصفهان جز برندهای شناخته شده و مطرح کشور محسوب می‌شود.

از آنجا که اغلب شرکت‌های فولادی در کشور نوپا هستند اما فولاد اصفهان یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های تولیدکننده محصولات فولادی در کشور به شمار می‌رود به طوری که هم اکنون توانسته با مدیریت صحیح خود برای ۱۲۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کند.

فولاد اصفهان هم اکنون اجرای چند طرح توسعه فولادی را در برنامه خود دارد از این رو با توجه به اجرای هدفمند شدن یارانه‌ها و دغدغه‌ فولادسازان برای اجرای این طرح‌ها به منظور مدیریت زمان و انرژی مورد مصرف واحدهای خود با آقای محمدعلی رفیعیان مدیرعامل این شرکت به گفت‌وگو نشسته‌ایم که درپی می‌خوانید.

تاریخچه‌ای از احداث فولاد اصفهان را توضیح بفرمایید:

شرکت تولیدی فولاد اصفهان در سال ۱۳۷۳ به مدیریت آقای مهندس محمدعلی رفیعیان تاسیس و در سال ۱۳۷۵ به عنوان اولین تولیدکننده انواع نبشی خصوصا نیمه سنگین در سایز (۱۴۰-۱۳۰-۱۲۰-۱۰۰-۹۰-۸۰-۷۰) به بهره‌برداری رسید.

● میزان ظرفیت اسمی تولید سالانه فولاد اصفهان چقدر است؟

ظرفیت اسمی تولید سالانه یکصد هزار تن می‌باشد میزان تولید این کارخانه را توضیح بفرمایید و اینکه با چند درصد ظرفیت مشغول تولید می‌باشید؟

شرکت فولاد اصفهان به عنوان یکی از مدعیان تولیدکننده نبشی‌های استاندارد و با کیفیت در کشور مطرح می‌باشد که علاوه بر کسب مهر استاندارد ملی موفق به اخذ گواهینامه ISO ۹۰۰۱:۲۰۰۸ از شرکت معتبر DNV هلند گردید.

در چند شیفت کارخانه فولاد اصفهان مشغول به فعالیت است و تعداد میزان اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم این کارخانه به چه میزان است؟ توضیح بفرمایید.

این شرکت در‌حال‌حاضر با سه شیفت کاری با تعداد یکصد و بیست نفر به طور مستقیم و ۳۶۰ نفر به طور غیرمستقیم شرایط اشتغالزایی را در منطقه خود ایجاد نموده است.

درباره طرح‌های توسعه فولاد اصفهان یا میزان ظرفیت تولید آنها توضیح بفرمایید.

طرح‌های توسعه شرکت در سه فاز اجرا خواهد شد. فاز اول تکمیل خط نورد فعلی از یکصد هزار تن به دویست هزار تن (۰۰۰/ ۲۰۰ تن) در جهت تکمیل تولید محصولات از قبیل انواع ناودانی و تیرآهن خواهد بود. فاز دوم اجرای طرح ذوب (بیلت ریزی) به ظرفیت دویست و پنجاه هزار تن (۰۰۰/ ۲۵۰ تن) و فاز سوم نصب و راه‌اندازی خط مداوم میلگرد به ظرفیت دویست هزار تن (۰۰۰/ ۲۰۰ تن) انجام خواهد شد. مدت زمان تکمیل مراحل توسعه تا پایان ۸۹ تعیین شده است.

● پیش‌بینی شما از وضعیت آینده بازار آهن چیست؟

بازار آهن پس از یک دوره رکود که منبعث از بازار جهانی به داخلی کشور سرایت نموده بود پیش‌بینی می‌شود از رونق خوبی برخوردار گردد و در سال آینده با بستن بودجه کشور از طرف مجلس شورای اسلامی شاهد فعالیت عمرانی در تمام زمینه‌ها خصوصا در زمینه مسکن خواهیم بود.

نظر جنابعالی در خصوص طرح هدفمندکردن یارانه‌ها در صنعت فولاد کشور چیست؟ لطفا مختصری توضیح بفرمایید.

این طرح می‌بایستی با دقت و کارشناسی کامل از صاحبنظران بخش صنعت فولاد خصوصا (انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران) که هفته گذشته (۵ /۱۱/ ۸۸) در یک همایش عالی یک روزه به راهکارها و چالش‌های یارانه‌ای در صنعت فولاد با حضور جمعی از مقامات کشوری و صاحبان صنایع، اساتید دانشگاهی و کارشناسان به موضوع یارانه‌ها پرداختند، می‌بایستی استفاده گردد. جا دارد از این فرصت استفاده نمایم و از برگزارکنندگان این همایش خصوصا اسپانسرهای آن که انجمن را در چنین هدف بزرگی حمایت نمودند تشکر و قدردانی نمایم.

به نظر بنده در اجرای هدفمندکردن یارانه‌ها هیچ تولیدکننده و صنعتگری معترض نیست، ولی وقتی کشور ترکیه یا چین از منابع انرژی خدادادی محروم هستند چگونه می‌توان تصور نمود که از آن طرف دنیا محصول خود را در بنادر ما ارزان‌تر از تولیدکننده داخلی عرضه می‌کنند آن وقت تولیدکننده داخلی چگونه می‌تواند پس از اجرای یارانه‌ها با آنها رقابت نماید. از طرفی تعرفه فولاد در مجلس مصوب شده، ولی چرا اجرا نمی‌شود؟ سود بانکی ۲۵ تا ۳۰ درصد در مقابل ۲ تا ۳ درصد خارج، اصلاح قانون کار، بهینه‌سازی ماشین‌آلات و ... تمام اینها حداقل به یک فرصت ۱۰ ساله نیاز دارد تا تولیدکننده بتواند با عشقی که شروع کرده از آن حفاظت و برای پیوستن به WTO رقابت را سرلوحه کار خود قرار نماید.