جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
درآمد غول های اینترنتی از کجا می آید
اینترنت دنیایی از سرویسهای رایگان است که ما هرروز از آنها استفاده میکنیم. بسیاری از غولهای اینترنتی نظیر گوگل، فیسبوک، یاهو و ام.اس.ان سرویسهای بسیار زیادی نظیر ایمیل، شبکه اجتماعی، جستجو، اشتراک عکس و فیلم، اخبار، نقشه، چت و امکانات دیگری را به صورت رایگان در اختیار ما قرار میدهند.
ارائه هر یک از این خدمات هزینههای بسیاری را روی دست صاحبان خود میگذارد؛ از هزینههای سرسامآور سرور تا پرداخت حقوق کارکنان و هزینههای جانبی دیگر، اما از سویی دیگر میشنویم غولهای اینترنتی با عرضه خدمات رایگان از پردرآمدترین شرکتهای دنیا محسوب میشوند. مثلا گوگل سال ۲۰۱۲ بیش از ۵۰ میلیارد دلار درآمد داشته و تعداد کارکنان این شرکت در سراسر جهان به بیش از ۳۰ هزار نفر میرسد.
حال براستی این درآمد هنگفت از کجا بهدست میآید؟ میخواهیم این مورد را درباره گوگل بررسی کنیم.
در گوگل پاسخ این پرسش یک کلمه است: «تبلیغات.» تبلیغات حدود ۹۵ درصد درآمد گوگل را تشکیل میدهد، اما تبلیغات گوگل درست مانند خدماتی که این شرکت ارائه میکند بسیار هوشمند، هدفمند و بر پایه اطلاعات دقیقی است که از نیازهای کاربران خود به دست میآورد.
تصور کنید شما چند روز قبل در سرویس جستجوی گوگل دنبال اطلاعاتی از خودروی جدید ساخت یک شرکت خاص بودهاید و امروز که وارد سرویس جیمیل میشوید و موقع خواندن ایمیلها یک تبلیغ از خودروی جدید همان شرکت خودروسازی را میبینید که به شما پیشنهاد میکند این خودرو را از مکانی خاص خریداری کنید. از آنجا که چند روز پیش در پی کسب اطلاعاتی درباره آن خودرو بودهاید، احتمال اینکه روی این تبلیغ کلیک کنید بسیار بالاست؛ بنابراین هر کلیک یعنی سود برای گوگل. شاید نمایش این تبلیغ در سرویس جیمیل را اتفاقی و تصادفی بدانید، اما بد نیست بدانید این پیشنهاد اتفاقی نیست، چراکه گوگل علایق شما را ذخیره و تحلیل میکند.
گوگل شما را زیرنظر دارد
برای بسیاری از غولهای اینترنتی نظیر گوگل، داشتن اطلاعات از کاربران یک موضوع حیاتی محسوب میشود، زیرا هرچقدر اطلاعات بیشتری از کاربران خود در اختیار داشته باشند، میتوانند تبلیغات هدفمندتر و موثرتری انجام دهند. گوگل بهطور مدام در حال جمعآوری اطلاعات از کاربران و تحلیل آنهاست. وقتی کلمهای را جستجو میکنید این کلمه و اطلاعات بسیار دیگری از شما در گوگل ذخیره میشود و در بلندمدت میتواند اطلاعات بسیار خوبی از علایق و دغدغههای شما برای گوگل فراهم شود.
البته جمعآوری اطلاعات فقط محدود به سرویس جستجوی گوگل نیست. ویدئوهایی که در یوتیوب تماشا میکنید، مکانهایی که روی نقشه جستجو میکنید، لینکها و پیغامهایی که روی گوگل پلاس به اشتراک میگذارید و خلاصه عملکردتان در همه سرویسهای گوگل ذخیره میشود و بعدها ممکن است از آن برای تعیین ذائقه و علاقه شما مورد استفاده قرار گیرد.
سیستمهای گوگل حتی متن ایمیلهای شما را بررسی و تحلیل میکنند و ممکن است تبلیغاتی را در جیمیل یا سرویسها و سایتهای دیگر ببینید که نتیجه تحلیل ایمیلهای شما باشد. این تبلیغات فقط در جیمیل یا سرویس جستجو نمایش داده نمیشود، هزاران سایت در دنیا با گوگل قراردادهای تبلیغاتی دارند و آنها را نمایش میدهند.
تبلیغدهندگان نیز از امکانات بسیار خوبی در گوگل برخوردارند. آنها میتوانند یک محدوده خاص جغرافیایی یا یک زبان خاص را انتخاب کنند تا تبلیغ فقط برای آنها نمایش داده شود. برای نمونه فرد آگهیدهنده میتواند گستره جغرافیایی نمایش آگهیهای خود را فقط در استان محل سکونت خود تعیین کند و همچنین میتواند مشخص کند تبلیغ فقط در سایتهایی با موضوع خاص تبلیغ شود؛ مانند سایتهای مرتبط با خودرو.
در دنیای امروز، اطلاعات یکی از اصلیترین منابع درآمدزایی محسوب میشود، اما اطلاعات برای غولهای اینترنتی مهمترین منبع تولید درآمد و سودآوری است. هر چه اطلاعاتی که شرکتهای مهم اینترنتی از کاربران خود دارند دقیقتر و جامعتر باشد، امکان ارائه تبلیغات هدفمند و هوشمندانهتر افزایش مییابد و به این ترتیب میزان سود آنها نیز بیشتر میشود.
ثارالله رحیمزاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست