یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

قرص شادیِ خرید


قرص شادیِ خرید

گاهی این سرگرمی می تواند ساعت های متوالی, اوقات فراغت شما را پر كند و به یك تفریح دلچسب تبدیل شود, البته به شرط اینكه در جیبتان به اندازه كافی پول داشته باشید اما گاهی پیش می آید كه حال و روز شما چندان خوش نیست و به بهانه های كوچكی نیاز دارید تا كمی خوشحال شوید

شاید شما هم با این جمله موافق باشید: «خرید كردن یك نوع سرگرمی است».

گاهی این سرگرمی می‌تواند ساعت‌های متوالی، اوقات فراغت شما را پر‌كند و به یك تفریح دلچسب تبدیل شود، البته به شرط اینكه در جیبتان به اندازه كافی پول داشته باشید اما گاهی پیش می‌آید كه حال و روز شما چندان خوش نیست و به بهانه‌های كوچكی نیاز دارید تا كمی خوشحال شوید. در چنین شرایطی خرید كردن درست مثل یك قرص شادی عمل می‌كند و اگر از خریدتان به اندازه كافی رضایت داشته باشید، به‌طور قطع خوشحال خواهید شد، مهم نیست كه خرید شما بزرگ و گرانقیمت باشد، بلكه گاهی خرید مقداری مواد غذایی هم می‌تواند احساس خوبی را در شما ایجاد كند. وقتی هم كه مشغول خوردن آنها هستید، از خودتان بیشتر راضی خواهید بود.

فقط به یاد داشته باشید كه اگر تمایل به خرید در شما رشد فزاینده‌ای داشته باشد، نشان دهنده نوعی بیماری روانی است اما در حد متعادل، از هیجانات و ناراحتی‌های شما می‌كاهد و اعتماد به نفستان را افزایش می‌دهد. فروشگاه‌های بزرگ مواد غذایی از جمله جاهایی است كه با انواع و اقسام كالاهای رنگارنگ ساعت‌ها شما را سرگرم می‌كند ضمن اینكه توجه به قیمت اجناس و مقایسه آنها با یكدیگر هم نكته سرگرم‌كننده دیگری است.

كافی است به خرید كردن از این جنبه نگاه كنید تا در این روزهای گرم تابستان خرید روزانه مواد غذایی برایتان دلپذیرتر باشد.

در فروشگاه‌های بزرگ مواد غذایی وسوسه خرید خوراكی‌های مختلف تقریبا برای همه افراد جذابیت دارد، اما به هر حال خرید كردن باید كنترل شده باشد. در غیر این صورت چشمتان می‌بیند، دلتان می‌خواهد و در نهایت جیبتان خالی می‌شود. مدیران فروشگاه‌های مواد غذایی و خوار و بار فروشی‌ها هم معمولا محصولاتشان را طوری می‌چینند كه اجناس گرانقیمت‌تر جلوی چشم شما باشند در این جور مواقع كمی هوش و ذكاوت به خرج دهید و فریب ظاهر اجناس و زرق و برق فروشگاه‌ها را نخورید. به هر حال خرید از فروشگاه‌ها و مغازه‌های مختلف شهر در پاره‌ای موارد دشوار است چون این احتمال وجود دارد كه در مناطق مختلف با تفاوت قیمت‌ها رو به رو شوید.

با همه این حرف‌ها برای اینكه خرید بهتری داشته باشید توصیه‌هایی وجود دارد. قبل از اینكه این بار برای خرید از منزل خارج شوید آنها را بخوانید.

۱ ) اجناسی را بخرید كه به آنها نیاز دارید. بدین منظور قبل از خرید لیستی از كالاهای مورد نیاز خود را تهیه كنید و سپس مطابق‌ همان لیست خرید كنید. حواستان باشد هر چیز تازه‌ای را كه می‌‌بینید به لیست خود نیفزایید.

۲ ) بودجه مشخصی را برای خودتان در نظر بگیرید و درست طبق آن به خرید بروید در نتیجه می‌دانید كه توان مالی شما هنگام خرید چقدر است.

۳ ) قبل از خرید به این موضوع فكر كنید كه كالای موردنظر شما باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد، در این صورت انتخاب برایتان ساده‌تر است و مجبور نیستید برای خرید جنس دلخواهتان چندین بار در مغازه‌های مختلف دور بزنید.

۴ ) اگر می‌خواهید در كمال آرامش و با صبر و حوصله خرید كنید حتما ساعت اولیه صبح یا ساعات پایانی شب را انتخاب كنید. در غیر این صورت دیدن خیابان‌های شلوغ و پرازدحام در مراكز خرید پدیده تازه‌ای نیست.

۵ ) سعی كنید به تنهایی به خرید نروید. همراه بودن یك دوست باعث می‌شود هنگامی كه برای خرید كالایی دو دل هستید، از مشورت با او استفاده كنید و در نتیجه خرید مناسب‌تری داشته باشید.

۶ ) مواظب سارقان و جیب‌برها باشید و به ویژه در مناطق شلوغ و فروشگاه‌های پرتردد این هشدار را جدی بگیرید.

۷ ) اگر فردی هستید كه زمان كمی برای خرید دارید وقتتان را تنظیم كنید. در عین حال كه باید حساب كار و نحوه خریدتان را مشخص كنید، زمان را هم در نظر داشته باشید تا كمبود وقت باعث انتخاب عجولانه شما نشود.

۸ ) هنگام پرداخت پول به فروشنده دقت كنید تا به اندازه كافی پول بپردازید، برای دریافت پول هم حواستان خوب جمع باشد تا فروشنده بقیه پول شما را درست بپردازد. ممكن است محاسبات آنها آنقدر كه شما فكر می‌كنید دقیق نباشد. پس به ذهن خودتان تكیه كنید.

۹ ) فقط به خاطر ارزان بودن یك جنس آن را نخرید و همیشه این جمله معروف را در ذهن‌تان داشته باشید: «هیچ ارزانی‌ای بی علت نیست». چه بسا اجناسی را كه به علت ارزان بودن می‌خرید اصلا به كارتان نیاید.

۱۰ ) به حراجی‌ها اعتماد نكنید. قبل از آنكه اجناسی را انتخاب كنید، مطمئن شوید كه این حراجی واقعی است و تحقیق كنید كه آیا قیمت‌ها در عمل تفاوتی با سایر فروشگاه‌های مشابه دارند یا خیر.

۱۱ ) قبل از خرید برخی كالاها حتما درباره حسن شهرت و اعتبار مغازه هم اطلاعاتی كسب كنید. خرید از فروشگاه‌هایی كه نظم و ترتیب و اعتبار خوبی ندارند اثرات نامطلوب و دردسرهایی را به همراه دارد.

۱۲ ) قیمت اجناسی را كه قبلا خریداری كرده‌اید، به خاطر بسپارید، در نتیجه اگر به یك حراجی برخورد كردید، می‌فهمید كه واقعی است یا خیر. اگر هم كاهش قابل ملاحظه‌ای را در مورد قیمت‌ها دیدید، بیشتر خرید كنید. البته هنگام خرید كالاهای فاسد شدنی حتما به تاریخ تولید و انقضای آنها توجه كنید.

۱۳ ) سعی كنید در روزهای قبل از تعطیلات یا روزهای پایانی هفته به خرید نروید چون در این مواقع مغازه‌ها و فروشگاه‌ها به شدت شلوغ هستند و همهمه و ازدحام جمعیت باعث می‌شود كه خریدتان مطلوب نباشد.