پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

روش هایی برای مطالعه مفیدتر


روش هایی برای مطالعه مفیدتر

برخی افراد از زمان تولد حافظه خوبی دارند و در به خاطر سپردن مسائل مشکلی ندارند و برخی دیگر حافظه معمولی داشته و مسائل را به طور نسبی به ذهن می سپارند. شما شامل هر یک از این دو گروه …

برخی افراد از زمان تولد حافظه خوبی دارند و در به خاطر سپردن مسائل مشکلی ندارند و برخی دیگر حافظه معمولی داشته و مسائل را به طور نسبی به ذهن می سپارند. شما شامل هر یک از این دو گروه که باشید باید مواردی را رعایت کنید تا از آنچه مطالعه می کنید، حداکثر استفاده را بکنید زیرا شرط لازم برای داشتن حافظه خوب ، مطالعه صحیح و رعایت موارد لازم است که ما نظر شما را به برخی از این موارد جلب می کنیم:

۱) به آنچه می خوانید دقت و تمرکز کنید و از خواندن مطلب مورد نظر هدف داشته باشید.

۲) در یک مکان آرام مطالعه کنید تا موارد مزاحم که تمرکز شما را برهم می زنند، وجود نداشته باشند.

۳) فهرستی از نکات مهم و عبارات کلیدی مفید که مفهوم اصلی درس را بیان کنند تهیه نمایید.

هر نکته را ۲ تا ۳بار بخوانید و مطمئن شوید که مفهوم آن را متوجه شده اید.

۴) نکات یادداشت شده را شماره گذاری کنید؛ اما هر یک از آنها در برگیرنده یک موضوع بیشتر نباشد.

۵) دروسی مانند ریاضی فقط از طریق تمرین کردن و عدد گذاری در فرمول های مشخص یاد گرفته می شوند، پس تمرینات منظم را فراموش نکنید.

۶) یادداشت های خود را در ذهن مرور کنید. سعی کنید در پایان هفته بدون نگاه کردن به آنها، نکات خوانده شده را دوباره بنویسید تا مطمئن شوید که هنوز مطالب مرور شده را به یاد دارید.

۷) نکات مهم یا جالب توجه دروس را برای خواهر و برادر یا دوستان خود تعریف کنید و ارتباط آنها را به موضوعات دیگر شرح دهید.

۸) یکی از نکات بسیار مهم این است که به طور مداوم و بی وقفه بیشتر از یک ساعت درس نخوانید؛ یعنی در پایان هر ساعت یک وقفه ۱۰دقیقه ای بدهید.

۹) به طور طولانی مدت یک موضوع یا یک درس را نخوانید و موضوع را عوض کنید. تحقیقات نشان داده اند که مغز مطالب مشابه را پس از مدتی به ذهن نمی سپارد.

۱۰) سعی کنید در کنار درس خواندن ، برنامه ریزی منظمی برای غذا خوردن ، خوابیدن و ورزش کردن داشته باشید. زیرا توانایی تمرکز، به خواب مناسب ، تغذیه صحیح و آرامش فکری بستگی دارد.

۱۱) در نهایت این که سعی کنید جمله کوتاهی را در آغاز و پایان مطالعات روزانه با خود تکرار کنید که این جمله می تواند دعا برای موفقیت شما بوده و پس از چند بار تکرار نقش ودیتیشن داشته باشد. اکثر این نکات ساده است و براحتی می توان آنها را به کار برد.

مطمئن باشید که با رعایت این موارد، به بهره گیری بهتر از حافظه خود کمک می کنید و در مطالعات ، نتیجه بهتری خواهید گرفت.