سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

کودک آزاری در ایران


کودک آزاری در ایران

واژه کودک, شادی و نشاط و شیطنت و تحرک را تداعی می کند و دوران کودکی, یاد آور زمان آرامش , تحرک, دوست داشتن وخوشی است دورانی که غم نان و آزادی را نداری در ذهن ما, کودکان, این موجودات کوچک خوش گل دوست داشتنی, پدیده های اجتماعی هستند

واژه کودک، شادی و نشاط و شیطنت و تحرک را تداعی می کند و دوران کودکی، یاد آور زمان آرامش ، تحرک، دوست داشتن وخوشی است.

دورانی که غم نان و آزادی را نداری. در ذهن ما، کودکان، این موجودات کوچک خوش گل دوست داشتنی، پدیده های اجتماعی هستند. کارشان فقط بازی، بدون دغدغه و دور از همه مشکلات بزرگ ترها، زندگی و بزرگ شدن را تجربه کردن است.

اما آمار چیز دیگری می گوید: میلیونها کودک در سراسر جهان به دور از واژه های ذهنی ما زندگی می کنند وبه امکانات اولیه زیستن دسترسی ندارند. امروز فضایی آکنده از خشونت و فرهنگ خشن مرد سالاری حاکم است که از زنان و کودکان قربانی می گیرد. بر اساس آخرین مطالعه وزارت بهداشت ایران در خصوص کودک آزاری که با حمایت یونیسف انجام گرفته ۳۱ در صد کودکان ۱تا ۵ سال، ۲۰ درصد افراد ۶تا ۱۱سال و ۹ درصد افراد ۱۲تا ۱۸ سال مورد آزار جسمی قرار گرفته اند.

از طرفی سازمان دفاع از قربانیان خشونت گزارش می دهد: "عده ای از والدین ، کودک آزاری را فقط در قالب جسمانی می بینند و به اشکال دیگر کودک آزاری توجهی نمی کنند در صورتی که محققان اثبات کرده اند، کودک آزاری روانی ویا غفلت عامل موثر در ابتلا کودکان به اختلالات روانی و نا بهنجاری های اجتماعی است. (کار وکارگر – ۳۰ آبان) گزارش ها نشان گر رشد فشار بر کودکان و دیدگاههای خشونت ستیز طی ماههای گذشته است .

در میان انبوهی از خبرهای تلخ وغم انگیرمربوط به حوادث خشونت خبرهای مربوط به کودکان غم انگیز تر از بقیه است: " زهرای دوساله دچار ضربه مغزی شد و جان سپرد." (اعتماد ملی - ۶ آبان) زهرای ۲ساله با جراحات شدید، توسط پدر و عمویش به بیمارستان منتقل شد. زهرا بعد از یک روز براثر شدت ضربات نامادری جان سپرد.

اکرم ۱۷ ساله نامادری زهرا می گوید: "پدر زهرا در زمان خواستگاری به من گفت که درحال جداشدن از همسرش است. با او ازدواج کردم، ۵ ماه از ازدواج ما می گذرد اواز همسر اولش جدا نشد. این موضوع باعث اختلاف من وهمسرم شد. روز حادثه تعادل روحی ام به هم ریخت، زهرا را از ارتفاع به پایئن پرت کردم." مقصر چه کسی است اکرم ۱۷ ساله که هنوز نوجوان است؟

پدر زهرا که هنوز وضعیت زندگی اول خودرا مشخص نکرده با دختر نوجوانی ازدواج می کند؟ پدر و مادر کبرا که اورا به مرد بلاتکیلف زن وبچه دار شوهر می دهند؟ ویا قانون که اجازه چند همسر ی را به مردان می دهد؟

کدامیک می توانند زندگی بربادرفته را به کودک ۲ ساله باز گردانند؟ چه تصویری از نگاه و قلب این کودک دوساله درهنگام پرتاب شدن از این همه خشونت انسان ها می توان داشت؟ جسد ۲ نوزاد در شرق ومرکز تهران پیدا شد (اعتماد ملی – ۲۰ مهر) اهالی محل جسد نوزادی که درون یک پلاستیک قرار داشت پیدا کردند. هم چنین خبر گزاری ایسنا از کشف جسد نوزاد دیگری گزارش دادکه داخل پلاستیک سیاه گذاشته و در خیابان رها شده بود. چه کسانی درمرگ نوزاد ان دخالت داشته و آیا سقط جنین عمدی ویا غیر عمدی بوده مشخص نیست. امیر حسین بیمارستان را از خانه بیشتر دوست دارد. (اعتمادملی – ۲۷مهر) پسر بچه ۵ ساله ای بر اثر شکنجه های ناپدری در حالت کما به بیمارستان لقمان تحویل داده می شود. سمت چپ بدن امیر حسین به دلیل ضربه هایی که به مغزش واردشده نیمه فلج است. امیر حسین با چثه نحیف بر اثر شکنجه قادر به ایستادن و راه رفتن نیست .

آثار زخم ، سوختگی با فندک و کبریت وسیگار و گاز گرفتگی در بدنش دیده می شود. در معاینات دقیق تر مشخص شد که هردوچشم کودک دچار خونریزی شده است. حالت غیر طبیعی ساعد دست چپ کودک نشان می دهد که هر دو استخوان دچار شکستگی شده وخود به خود جوش خورده است . حدود یک ماه است که این کودک آزار دیده در بیمارستان بستری ا ست. مادر این کودک دوبار برای عیادت آمده ودر این دوبار لوازم وچیزهایی که مردم برای امیر حسین آو رده بودند با خود برده است. مادر جوان امیر حسین به شکنجه کودکش اعتراف کرد و گفت پس از فوت پدر امیر حسین به خاطر مشکلات مالی با مرد دیگری ازدواج کردم، او مخالف حضور پسرم درخانه بود واورا مدام شکنجه می کرد. اگر دخالت می کردم مرا نیز کتک می زد.

مادر امیر حسین باز داشت شد اما ناپدری شکنجه گر فراری است. انجمن حمایت از حقوق کودک وکالت امیر حسین را به عهده گرفت. ضربه مغزی کودک ۴ ساله (اعتماد ملی- ۳۰ مهر ) پزشک بیمارستان امام حسین در تماس با انجمن حمایت از کودکان اعلام کرد: "کودک ۴ساله ای به خاطر اصابت ضربه چوب به سرش دچار ضربه مغزی شده است." پدر مادر کودک می گویند: "پسرشان درحال بازی چوبی به سرش برخورد کرد." با توجه به مشکوک بودن علت ضربه احتمال می رود کودک در اثر شکنجه به خاطر اصابت جسم سخت دچار ضربه مغزی شده باشد.

مسئول بیمارستان می گوید: "چند روز قبل نیز کودک دیگری به بیمارستان منتقل شد که به خاطر فشار بر روی مجاری تنفسی اش دچارمشکل شده بود و مشخص شد پدر این کودک قصد خفه کردن او را داشته است." معاون دادستان تهران گفت: دادستانی تهران به عنوان مدعی العموم در پرونده های کودک آزاری وارد عمل شده و افراد در صورت اطلاع از کودک آزاری به دادسرا اطلاع دهند تا برای کسانی که کودکان را مورد آزار وشکنجه قرار می دهند تقاضای کیفر کن. رئیس پلیس آگاهی ناجا در خصوص انگیزه فرار از خانه گفت: "در ۷ ماه گذشته ۲۴ در صد انگیزه ترک خانه به علت اختلافات خانوادگی و ۷ در صد اغفال بوده است که بخشی از آن پسر بچه ها هستند.

وی از دستگاه های فرهنگی و اجتماعی کشور خواست که به این مسئله بعنوان یک مسئله اجتماعی نگاه کنند زیرا جنبه های فرهنگی، اجتماعی آن بیش از جنبه امنیتی است. مسئولین، پدیده کودک آزاری و فرار از خانه را دیگر نمی توانند پنهان و نادیده بگیرند، تنها با اطلاع دادن موارد کودک آزاری و کیفر مشکل کودک آزاری حل نمی شود. کودک آزاری خشونت است و خشونت مشکل اجتماعی است. خشونت به کودکان، بیش از هر چیز از طریق رواج و گسترش تفکر قلدر پرور و پدرسالارانه با ارائه حقی طبیعی به مردان ناشی می شود.

حقی که می تواند ضرب وشتم، فحاشی ، سوء استفاده جنسی، دگرگونی روانی و ... رابرای مردان امکان پذیر کند. سازمان دفاع از قربانیان خشونت معتقد است که اصلاح این وضعیت مانند دیگر دردهای جامعه انسانی نیازمند است که کشورها به معاهدات جهانی که در راستای حمایت ار حقوق کودکان است بپیوندند وتعهدات مندرج در آنرا به مرحله انجام برسانند. حمایت یک ضرورت جهانی و حق تمام کودکان است. آزار واستثمار وسوءاستفاده که درطول چرخه زندگی کودکان را تهدید می کند باید سریعا متوقف شوند



همچنین مشاهده کنید