چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
شیرینی هوسانگیز
سوهان یکی ازخوشمزهترین شیرینیهایی است که اغلب از آن برای پذیرایی عید استفاده میشود. این شیرینی گذشته از طعم دلپذیر، بوی اشتهابرانگیزی نیز دارد. در واقع خیلی سخت است که با دیدن این شیرینی میل به خوردن را در خود مهار کنیم. بنابراین چون نمیتوانیم از خوردنش صرفنظر کنیم، میتوانیم در زمانهایی که بدن کالری کمی دریافت کرده به حجم کوچکی از آن ناخنک بزنیم.
ارزش تغذیهای سوهان
سوهان به شکلهای مختلفی تولید میشود، اما نسل جدید آن که چند سالی است متولد شده و طعم وسوسهانگیزتری دارد، سوهان با مغز گز است. به طور کلی برای تهیه سوهان از آرد گندم نول، جوانه گندم، روغن حیوانی یا گیاهی، شکر و زرده تخممرغ به همراه برخی مغزها، هل، گلاب و زعفران استفاده میشود. این محصول به دلیل دارابودن جوانه گندم و تخممرغ ارزش تغذیهای چشمگیری دارد، ولی به جهت دارابودن کره و چربیهای حیوانی موجب افزایش کلسترول و تریگلیسیرید خون شده و شکر افزوده شده به آن در مقایسه با سایر شیرینیجات زیاد است. بنابراین سوهان محصولی فوقالعاده شیرین، پرچرب و پرکالری بوده و برای مبتلایان به چربی خون بالا، بیماران دیابتی و چاق منع مصرف دارد.
رنگ،جایگزین زعفران
اما موضوع نگرانکننده، رنگها و طعمهایی است که این روزها برخی تولیدکنندگان غیرمتعهد جایگزین زعفران سوهان میکنند.
گلرنگ، زردچوبه، جوهرهای رنگی، پودر کاکائو، پودر زعفران سنتزی (که این روزها تحت عنوان زعفران مکه در بازار به فروش میرسد) از جمله رنگهای گیاهی یا شیمیایی غیرمجازی هستند که عوارض مخربی برای سلامت مصرفکننده دارند.
متاسفانه رنگهایی که با پایه شیمیایی و به صورت غیرمجاز در این محصول استفاده میشوند، اغلب در صنعت برای رنگ کردن پارچه، الیاف پشمی و... استفاده میشوند و عوارض متعددی را برای کلیه، کبد، دستگاه گوارش، مغز و قلب ایجاد کرده و میتوانند با تاثیر بر چگونگی رشد و تقسیم سلولهای بدن موجب تکثیر بیش از حد سلولها بویژه در کودکان در حال رشد شده و انواع تومورهای خوشخیم و بدخیم را ایجاد کنند. همچنین این رنگها در کودکان بیشفعال موجب تشدید بیماری و افزایش اختلالات رفتاری میشود.
سوهان بینام و نشان نخرید
نظر به اینکه این روزها اکثر سوهانپزیها به صورت غیرمجاز و بدون نظارت وزارت بهداشت به صورت مخفیانه فعالیت میکنند بهتر است این محصول را از اماکن معتبر و در بستهبندیهای بهداشتی خریداری کنید. ظروف فلزی ضدزنگ ایمنترین ظروف بستهبندی سوهان هستند. این ظروف باید در فشاری داشته و کاملا جذب بدنه شوند. ورود اکسیژن به داخل این ظروف میتواند موجب اکسید شدن روغن سوهان و تغییر طعم و در نهایت افت کیفیت و ارزش تغذیهای محصول شود.
نکته مهمتر آنکه مشخصاتی چون نام، آدرس کارخانه، پروانه بهداشت، وزن خالص، ترکیبات و تاریخ مصرف سوهان باید روی بدنه بستهبندی حک شده باشد. الصاق برچسبهای حاوی مشخصات روی بستهبندی سوهان، ریسک تقلبیبودن محصول را بالا خواهد برد.
این محصول را باید در جای خشک و خنک و به دور از نور، حرارت و مواد غذایی بودار نگه دارید.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست