یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
هیجان یورو دنیای فوتبال را زیر و رو می کند
«تبلیغی وسیع برای فوتبالی مهیج» قضاوت ویسنته دل بوسکه مربی تیم ملی اسپانیا از یورو ۲۰۰۸ در جمع مربیان حاضر در کنفرانس یوفا در وین بود. مربیان بدون استثنا در مورد یورو اتفاق نظر داشتند؛ چه آنهایی که در تابستان هدایت تیم خود را در سوییس و اتریش عهده دار بودندو چه آنهایی که پس از یورو هدایت تیم را بر عهده گرفتند بر این عقیده بودند که طراوت و تازگی، حمله و بازی تهاجمی و به خصوص هیجان در فوتبال اغلب اوقات مشخصه بارز این رقابت بود. دل بوسکه در ادامه گفت: «کلید فهمیدن واقعیت یورو تأملی در غلبه بازیکنان خوب و فوتبال عالی است. این تورنمنت به عنوان قهرمان، بهترین گروه از بازیکنان را به خود دید که بازی آنها با توپ عالی بوده و دیدگاهشان برای قهرمانی ارائه نمایشی تماشاگرپسند بود اما آنها نمایانگر بازیکنانی با روحیه تهاجمی بودند که شیوه بازی اغلب تیم ها بود.»
● نوآوری استادانه
کارلوس کرش، دیگر مربی حاضر در این کنفرانس که هدایت تیم ملی پرتغال را بر عهده دارد نیز بر این باور بود که یورو ۲۰۰۸ به خاطر فوتبال زیرکانه، ماهرانه و جسورانه اش مشهور است که این شیوه بازی نه تنها هواداران وتماشاچیان را سرگرم کرده و به وجد می آورد بلکه نتیجه بازی را نیز تغییر داده و حتی پیروزی را رقم می زند: «فکر می کنم چیزی که ما در اغلب تیم ها شاهد بودیم، استدلال سریع، مهارت در کنترل توپ، سرعت چرخش توپ و بهره گیری دقیق و استادانه از موقعیت ها بود. تیم اسپانیا بسیار با مهارت است و بازیکنانی دارد که می توانند حریف را دریبل کنند و به این ترتیب نتیجه بازی را در یک لحظه که از مهارت خود استفاده می کنند، برگردانند. علاوه بر این استعداد و قدرت آنها به حدی بود که حتی در موقعیت های بسته هم قادر به انجام این کار بودند.»
● استمرار تاکتیکی
عقاید فابیو کاپلو، مربی تیم ملی انگلیس نیز منعکس کننده نظرات همتای پرتغالی خود است. یورو از دید کاپلو، بازی هجومی، اندیشه و طرز فکر تهاجمی داشتن و محلی برای جبران مهارت ها و جایزه و پاداش دادن به استعدادهاست اما در جهت برنامه های تاکتیکی یا آرایش تیمی نیز نتوانست انقلابی برپا کند: «موضوع در خور تأمل شیوه ای است که بازیکنان سعی کردند به وسیله آن نتیجه بگیرند. همه بازیکنان به سوی خوب بازی کردن گرایش داشتند و به نظر من نه تنها اسپانیا بلکه کرواسی و ترکیه نیز چنین ذهنیتی داشتند. اما نه در سیستم بازی و نه در نحوه کنترل بازی توسط بازیکنان چیز جدیدی ندیدم. فکر کنم به جرأت می توان گفت که تقریبا تمام تیم ها با تک مهاجم و ۹ بازیکن در پشت محوطه جریمه بازی کردند.»
● گرایش آتی
در ذهن آنهایی که هدایت تیم های ملی را بر عهده دارند، تصویری مثبت از این تورنمنت باقی مانده است. مورتن اولسن، مربی تیم ملی دانمارک گفت: «تمام مربیان سعی کردند تا بازیکنانشان را به مثبت بازی کردن فراخوانند و شما از روی واکنش هواداران خواهید فهمید که این خواسته چه اثری داشته است. فکر می کنم یورو ۲۰۰۸ در ۱۵ سال اخیر بهترین رقابت بین المللی بود.» اوتمار هیتسفلد، همتای او در رأس تیم ملی سوییس نیز با این نظر موافقت کرده و گفت: «این تورنمنت برپا کنندگان خوبی داشته و جو آرامی بر آن حاکم بود و از لحاظ فنی نیز سطح این رقابت بسیار بالاتر از جام جهانی در دو سال گذشته بود. به عقیده من در آینده هم تئوری استفاده از تک مهاجم ادامه خواهد داشت.»
منبع:AFEU
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست