یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
موفقیت, کسب و کار من است
مترادف است با یک زندگی راحت. چه کسی است که این راحتی را نخواهد؟ مترادف است با شأن اجتماعی داشتن؛ چه کسی است که این شأن را نخواهد؟ مترادف است با تامین مالی؛ چه کسی است که آن را نخواهد؟ از موفقیت شغلی حرف میزنیم؛ موفقیتی که میتواند یکی از پایههای سلامت اجتماعی و سلامت روانیمان باشد. چگونه میتوان به آن دست یافت؟ با عمل به توصیههای این متن میتوانید ۱۰ قدم به موفقیت شغلی نزدیکتر شوید...
۱) هیچگاه مشکلات خودتان را مستقیما به مدیرتان انتقال ندهید. سعی کنید در مورد راهحلها از مدیرتان کمک بخواهید. با استراتژی و روابط از مدیرتان کمک بخواهید. هیچگاه مشکلات را بدون بیان راهحل به مدیرتان انتقال ندهید. برای مثال، نگویید که: «جستجوگری که به تازگی راهاندازی کردهایم قابل کنترل نیست و بخش پشتیبانی تعداد زیادی تلفن از طرف مردم داشته است. چهکار باید بکنیم؟» به جای ارائه چنین گزارشی، بهتر است بگویید: «گروه ما در حال بررسی مشکل است. ما با کاربران مستقیما صحبت کردهایم تا محدوده مشکل را مشخص کنیم. ما به کمک شما برای ارتباط با مدیریت بخش پشتیبانی احتیاج داریم ولی اجازه بدهید ما روی این مشکل کار کنیم و ببینیم آیا میشود سریعا حلاش کنیم؟»
۲) اطلاعات کاریتان را روی دیوار اتاق کارتان نصب کنید. از اطلاعات خام استفاده کنید. این یک راه زیرکانه و کارآمد است تا به وسیله آن با همکارانتان و مدیرتان ارتباط برقرار کنید و نشان بدهید که در پروژههایتان جدی هستید. به این طریق، شما خدمات و برنامههایتان را (برای هر کسی که به اتاقتان بیاید) بدون آنکه از کارهایتان بگویید به نمایش میگذارید.
۳) وقتی اعضای گروهتان اشتباهی مرتکب میشوند، بپرید اول صف و مسوولیت را بر عهده بگیرید. همیشه اشتباهاتی اتفاق میافتد. دنبال فرصتها بگردید و مسوولیتپذیری خودتان را نشان بدهید. مسوولیت اشتباهاتی که در گروهتان افتاده را بر عهده بگیرید؛ حتی اگر آن اشتباه مستقیما به شما ربطی نداشته باشد. مدیرتان را ملاقات کنید و مسوولیت کامل کار را بر عهده بگیرید. ملاقات با مدیرتان را بسیار کوتاه ترتیب دهید. لزومی به معذرتخواهی نیست. به جای آن، میتوانید قاطعانه از کلمات زیر استفاده کنید: «من مسوولیت این افتضاح را بر عهده میگیرم.» «قسمت اصلی این شکست در بخش من اتفاق افتاده است... من باید پیامد آن کار را میفهمیدم... من درستاش خواهم کرد.» یا بهتر است بگویید: «همه انگشتها گروه پشتیبانی را نشانه رفتهاند به خاطر این اشتباه. ولی در اصل اشتباه از من بوده است. من باید این پیامد را پیشبینی میکردم و زودتر با گروه پشتیبانی ارتباط برقرار میکردم.»
۴) همه پروژههایی که پیش نمیروند یا به حاشیه رفتهاند را کنار بگذارید. سعی کنید حرکت رو به جلو و مثبتی در همه پروژههایتان داشته باشید ولی باید صادق باشید. همواره کارتان را ارزیابی کنید. اگر هیچ پیشرفتی حاصل نکردهاید سعی کنید موانع را رد کنید و یک تغییر اساسی در استراتژیتان بدهید. اگر پروژهای را رهبری میکنید که به نتیجهای نمیرسد، شهامت کنار گذاشتناش را داشته باشید. همکاران و مدیرتان بهخاطر صداقت و مسوولیتپذیریتان شما را تحسین خواهند کرد. برای مثال: «باید بگویم که این پروژه من است و به نتیجه نمیرسد. اشتباه از من بوده. بیایید آن را تمام کنیم و سراغ پروژه بهتری برویم.»
۵) از «قدرت چوب شور» برای ایجاد دوستیها و تحتتاثیر قرار دادن همکاران استفاده کنید! یکی از بهترین راههای مورد توجه قرار گرفتن در شرکتهای بزرگ این است که همکارانتان را با غذا یا تنقلات سورپرایز کنید؛ مثلا هر بعدازظهر یک بسته چوب شور را از کمدتان بیرون بیاورید و همکاران و مدیرتان را برای داشتن استراحتی کوتاه و خوردن چوب شور دعوت کنید. قدرت بزرگ این کار کوچک را دستکم نگیرید!
۶) کامپیوترهای مدیران و بالاسریهایتان را درست کنید یا به آنها آموزش دهید. گروه ارشد شما در سازمانتان ممکن است از لحاظ مهارتهای کامپیوتری ضعیف باشند و ممکن است آنها مایل نباشند که همواره از گروه پشتیبانی درخواست کمک بخواهند. راهی پیدا کنید تا گروه پیشتیبانی شخصی رییس و بالادستیهای خود بشوید. مهم نیست که این کار شما نیست ولی با این کار فرصتهای طلایی برای اتصال به بالادستیهای خود خواهید ساخت.
۷) فعالانه و بهطور جدی اعتماد دیگران را جلب و از آنها تشکر کنید. وقتی یک پروژه تمام میشود، به تمامی دستاندرکاران (که شامل مدیران بالایی هم میشود) ایمیل بزنید و اعلام کنید که پروژه کاملا با موفقیت تمام شده و آشکارا از همه آنها تشکر کنید. این یک شیوه مفید است برای اینکه مدیریت به شما به چشم یک رهبر نگاه کند. در آخر سال، وقتی همه در حال گزارش کردن عملکرد گروههایشان هستند به گروههایی که با شما همکاری کردهاند نیز فکر کنید و برای آنها ایمیلی بفرستید و نشان بدهید ارزش کار آنها را میدانید و بگویید که انجام شدن پروژهتان به دلیل همکاری آنها نیز بوده است و دوست دارید که در سال آینده نیز از کمکهای آنها استفاده کنید.
۸) برای انتقال دادن خبرهای بد و جلوگیری از افرادی که سد راه پروژهتان شدهاند، ملاقات حضوری ترتیب دهید یا شخصا با تلفن تماس بگیرید. هیچ وقت برای انتقال دادن نظرات مخالف یا خبرهای بد از ایمیل یا چت استفاده نکنید و حتما یا تلفن کنید یا حضوری آن را بیان کنید. اگر ایمیلی دریافت کردید که حاوی نظر مخالف و منفی بود یا اگر ایمیلی به شما رسید که نظرات مخالفان شما در آن کپی شده بود، هرگز از «پاسخ به همه» استفاده نکنید و این مجادله ایمیلی را تمام کنید. با شخص مورد نظر مستقیما تماس بگیرید. تعجب خواهید کرد که چهقدر سریع با تماس مستقیم میتوانید اشخاص را آرام کنید و به مجادله پایان بدهید. اگر شما همکاری مورد نیازتان را در یک پروژه دریافت نکردید، با شخص کلیدی تماس بگیرید و بگویید: «من میدانم که شما خیلی گرفتار هستید ولی گروه شما از منابع اصلی پروژه است. ما به کمک شما احتیاج داریم.» ایمیل یک کانال مناسب برای انتقال دادن خبرهای خوب است زیرا به راحتی میتوان خبر را به همه ارسال کرد.
۹) از جلسههای طولانی پرهیز کنید. با قوه ابتکارتان ملاقاتهای کوتاهمدت سازماندهی کنید و پاسخهای کوتاه و صریح به ایمیلها و تلفنهایتان بدهید. هیچچیز به اندازه جلسههای طولانی و کنفرانس تلفنی طولانیمدت انرژیتان را از بین نمیبرد. اگر پاسخ سریع به ایمیلها و تلفنهایتان ندهید، مشکلات میتوانند بزرگ شوند و شما به جلسههای طولانیمدت برای بحث در مورد مشکلات احضار خواهید شد. سعی کنید در پاسخ دادن سریع به ایمیلها و تماسهایتان فعال باشید و برای برقراری تماس بیشتر برای حل مشکلات ملاقاتهای مفید و کوتاهمدتی را سازماندهی کنید.
۱۰) یک درجه بالاتر از بقیه همکارانتان لباس بپوشید. این یک پیشنهاد ظریف و زیرکانه است. اصلا قرار نیست غیرمعمولی یا جدا از همکارانتان به نظر برسید، فقط کافی است کمی بهتر از آنها باشید. یک فروشگاه خوب پیدا کنید و به فروشنده بگویید که هر روز سر کار چهجور لباسی میپوشید و از او بخواهید پیشنهادهای بهتری برای خوشلباس بودن به شما ارائه کند. نه خیلی معمولی باشید، نه خیلی غیرمتعارف، فقط بهتر باشید، همین. این هزینه را بپردازید تا ببینید چقدر در پیشرفت شغلیتان موثر است.
● حاصل عمر گابریل گارسیا مارکز
گابریل گارسیا مارکز، نویسنده کلمبیایی، یکی از محبوبترین چهرههای آمریکای لاتین، یکی از پیشگامان سبک رئالیسم جادویی و یکی از موفقترین نویسندگان دنیاست. خواندن حاصل عمر این نویسنده موفق از زبان خودش، خالی از لطف نیست:
در ۱۵ سالگی آموختم که مادران از همه بهتر میدانند و گاهی اوقات پدران هم... در ۲۰ سالگی یاد گرفتم که کار خلاف فایدهای ندارد، حتی اگر با مهارت انجام شود... در ۲۵ سالگی دانستم که یک نوزاد، مادر را از داشتن یک روز هشت ساعته و پدر را از داشتن یک شب هشت ساعته، محروم میکند... در ۳۰ سالگی پی بردم که قدرت، جاذبه مرد است و جاذبه، قدرت زن... در ۳۵ سالگی متوجه شدم که آینده چیزی نیست که انسان به ارث ببرد؛ بلکه چیزی است که خود میسازد... در ۴۰ سالگی آموختم که رمز خوشبخت زیستن، در آن نیست که کاری را که دوست داریم انجام دهیم؛ بلکه در این است که کاری را که انجام میدهیم دوست داشته باشیم... در ۴۵ سالگی یاد گرفتم که ۱۰ درصد از زندگی چیزهایی است که برای انسان اتفاق میافتد و ۹۰ درصد آن است که چگونه نسبت به آن واکنش نشان میدهند... در ۵۰ سالگی پی بردم که کتاب بهترین دوست انسان و پیروی کورکورانه بدترین دشمن وی است... در ۵۵ سالگی پی بردم که تصمیمات کوچک را باید با مغز گرفت و تصمیمات بزرگ را با قلب... در ۶۰ سالگی متوجه شدم که بدون عشق میتوان ایثار کرد اما بدون ایثار هرگز نمیتوان عشق ورزید... در ۶۵ سالگی آموختم که انسان برای لذت بردن از عمری دراز، باید بعد از خوردن آنچه لازم است، آنچه را نیز که میل دارد بخورد... در ۷۰ سالگی یاد گرفتم که زندگی مساله در اختیار داشتن کارتهای خوب نیست؛ بلکه خوب بازی کردن با کارتهای بد است... در ۷۵ سالگی دانستم که انسان تا وقتی فکر میکند نارس است، به رشد و کمال خود ادامه میدهد و به محض آنکه گمان کرد رسیده شده است، دچار آفت میشود... در ۸۰ سالگی پی بردم که دوست داشتن و مورد محبت قرار گرفتن بزرگترین لذت دنیا است... در ۸۵ سالگی دریافتم که همانا زندگی زیباست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست