یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

اوباما در اروپا


اوباما در اروپا

سفر اخیر باراک اوباما,نامزد حزب دموکرات آمریکا به اروپا از ابعاد مختلفی قابل تامل است

سفر اخیر باراک اوباما،نامزد حزب دموکرات آمریکا به اروپا از ابعاد مختلفی قابل تامل است.سناتور ایالت ایلنویز سعی دارد در مبارزات انتخاباتی آمریکا میزان استقبال نسبی مردم اروپا نسبت به خود و حزب دموکرات را مورد ارزیابی قرار دهد.آنچه مسلم است اینکه مردم اروپا اوباما و سیاستهای وی را بیشتر از مک کین می پسندند.این مسئله ای است که در نظرسنجیها نیز قابل مشاهده است. باراک اوباما دیدگاهها و مواضع جدیدی را مطرح می کند و مردم اروپا امیدوارند این مواضع به هشت سال جنگ و نظامی گری و ویرانی ناشی از سیاست خارجی دولت بوش که به اختلافات شدید میان آمریکا و اروپا منجر شده است پایان دهد و این مسئله یکی ازعلل محبوبیت باراک اوباما در اروپا است.

با توجه به انکه باراک اوباما یک شخصیت جدید و کاندیدایی سیاه پوست است و بر همکاری مشترک اروپا و آمریکا در زمینه هایی مانند مبارزه علیه تروریسم تاکید می کند توجه افکار عمومی اروپا را به‌سوی خود جلب می کند زیرا اروپایی ها پیش از این چنین موردی را از آمریکا شاهد نبوده است. باراک اوباما با سفر به فرانسه خوداگاهی درباره حرکت سیاهپوستان را در فرانسه تقویت کرده است زیرا شمار زیادی از اتباع فرانسه سیاهپوستانی با اصالت افریقایی هستند اما سخن گفتن درباره مسائلی مانند نژاد در فرانسه یک تابو محسوب می شود و بنابر دیدگاه رسمی همگی در فرانسه صرفنظر از نژاد و پیشنیه خانوادگی، باید فرانسوی محسوب شوند اما واقعیت این است که هیچ گاه سیاهپوستان در فرانسه برای پست های مهم دولتی یا حتی پست های مهم محلی انتخاب نمی‌شوند بنابراین سفر اوباما به‌عنوان یک سیاستمدار سیاهپوست برای بسیاری از مردم فرانسه جالب است.

مواضع باراک اوباما درباره جنگ عراق و لزوم توقف این جنگ از عوامل دیگری است که نظر افکار عمومی اروپا را به‌سوی وی جلب می کند.اوباما در حال حاضر وضعیت بهتری نسبت به مک کین،نامزد افراطی حزب جمهوریخواه دارد.نتایج نظرسنجی در چند ایالت آمریکا نشان می دهد نامزد دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آرای بیشتر از رقیب جمهوریخواه را به خود اختصاص خواهد داد. براساس نظر سنجی ای که واشنگتن پست انجام داده است اوباما در ایالت ویسکانسین پنجاه درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد و در مقابل سی و نه درصد در این ایالت به مک کین رای خواهند داد. براساس این نظرسنجی چهل وشش درصد مردم مینه سوتا به اوباما وچهل و چهار درصد به مک کین رای خواهند داد. در ایالت میشیگان چهل وشش درصد به اوباما و چهل ودو درصد به مک کین رای خواهند داد. براساس این نظر سنجی مک کین فقط در ایالت کلرادو جلوتر از اوباما خواهد بود و چهل وشش درصد در این ایالت به مک کین و چهل و چهار درصد به اوباما رای خواهند داد.

این در حالی است که اوباما در ایالاتی مانند “می سی سی پی”و”وایومینگ”نیز راه آسانی را در برابر مک کین پیش رو دارد.از سوی دیگر،در ایالاتی بزرگ و تاثیرگذار مانند کالیفرنیا واشنگتن دی سی و نیویورک نیز آرای مردم بیشتر به سود نامزد حزب دموکرات به گردش در خواهد آمد.البته این در صورتی است که دیگر دموکراتها،مخصوصا هیلاری کلینتون و مادلین آلبرایت حمایتهای خود از اوباما را گسترده تر سازند.البته برخی نظرسنجیها پیروزی قاطعانه اوباما بر مک کین را تائید نمی کند.چنانچه نتایج یک نظرسنجی ملی و سراسری در آمریکا از برتری نه چندان زیاد باراک اوباما بر جان مک کین در رقابت انتخابات ریاست جمهوری این کشور حکایت دارد. نظرسنجی ملی این شبکه نشان می دهد چهل و چهار درصد از رای دهندگان امریکایی سناتور باراک اوباما نامزد دموکراتها را برای سمت ریاست جمهوری ترجیح می دهند.در حالی که چهل و یک درصد از رای دهندگان در آمریکا گفته اند به مک کین نامزد جمهوریخواه رای می دهند. همچنین این نظرسنجی تازه حاکی است حدود پانزده درصد از رای‌دهندگان درآمریکا هنوز تصمیم خود را برای انتخاب نامزد های انتخاباتی نگر‌فته‌اند. این نظرسنجی در روزهای هجده تا بیست و سه ژوئیه اجرا شده است. در نهایت اینکه مک کین و اوباما همچنان به لفاظیهای خود علیه یکدیگر ادامه می دهند .مهم ترین این لفاظیها در خصوص جنگ عراق و اوضاع اقتصادی ایالات متحده آمریکاست.بر همگان مسجل است که رئیس جمهور بعدی آمریکا وضعیت بسیار سخت و دشواری را در کاخ سفید سپری خواهد نمود.

علیرضا صالحی