شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
علائم تنگی نفس و راههای درمان آن
هر گونه احساس ناخوشایند در فرایند تنفس را تنگی نفس می گویند. بیماری های تنفسی و قلبی عروقی در ابتلا به تنگی نفس، نقش عمده ای دارند. هر فرد در شبانه روز به طور متوسط 12 بار در دقیقه به صورت ناخودآگاه دم و بازدم انجام می دهد که از آن مطلع نیست، بنابراین وقتی فرد فرآیند تنفس خود را احساس می کند، یعنی تنفس او از حالت عادی خارج شده است.
تنگی نفس یک بیماری نیست، بلکه علامتی از یک بیماری است. تنگی نفس انواع مختلفی دارد و در افزایش تعداد و عمق تنفس، خمیازه کشیدن، احساس سنگینی روی سینه و یا خستگی زودرس در بالا رفتن از پله و سر بالایی خود را نشان می دهد.
با این حال اگر متوجه شدید که گاهی اوقات مجبورید برای فرآیند ساده نفس کشیدن، به سختی تلاش کنید، شاید علتی برای نگرانی وجود داشته باشد. آیا بعد از صحبت کردن یا در حین آن احساس خفگی می کنید؟ آیا هنگامیکه از چند پله بالا می روید تا به منزل تان در طبقه اول برسید، احساس می کنید که در یک ماراتن دویده اید؟ اگر اینطور است پس به احتمال قوی شما از تنگی نفس رنج می برید و هرچه زودتر به دنبال کمک پزشکی بروید، برایتان بهتر است به این خاطر که تنگس نفس به تنهایی مشکل مهمی نیست اما معمولا نشان دهنده ی یک مشکل سلامتی زمینه ای است.
شما باید بدانید مشکلات سلامتی متعددی وجود دارند که متداول ترین علائم آن ها با تنگی نفس آغاز می شود. این را به عنوان یک علامت هشدار در نظر بگیرید و برای تشخیص علت اصلی تنگی نفس تان فورا به یک مرکز پزشکی مراجعه کنید. همانطور که این ضرب المثل می گوید:"یک بخیه به موقع از نه بخیه دیگر جلوگیری می کند”. بنابراین بعدها برای اینکه به دنبال کمک پزشکی رفتید، خدا را شکر خواهید کرد. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد تنگی نفس، ادامه ی مطلب را بخوانید:
علل تنگی نفس- اگر یک فرد مستعد ابتلا به آلرژی های خاص باشد، این احتمال وجود دارد که از تنگی نفس رنج ببرد.
- اختلالات تنفسی مانند آسم، یک علت بسیار شایع تنگی نفس هستند.
- پرخوری نیزمی تواند منجر به تنگی نفس شود. دلیلش این است هنگامیکه شما پرخوری می کنید، معده باد کرده به دیافراگم فشار وارد می کند و باعث تنگی نفس می شود.
- اگر کسی از برونشیت رنج می برد، آن گاه ممکن است به علت التهاب لوله های نایژه ای دچار تنگی نفس شود.
- اختلالات اضطرابی شدید درحال پیشرفت نیز می توانند باعث تنگی نفس شوند زیرا اضطراب می تواند منجر به سفتی قفسه سینه شود.
- افرادی که از اختلالات مختلف قلبی رنج می برند، ممکن است تنگی نفس را تجربه کنند. در این مورد تنگی نفس می تواند نشانه ی یک حمله قلبی قریب الوقوع باشد.
- بیماری های ریه می توانند باعث زخم بافت ریه شوند. این امر منجر به تنگی نفس می شود.
- عدم تحرک و سایر فعالیت های بدنی می تواند باعث تنگی نفس در هنگام انجام فعالیت های عادی شود.
- افراد چاق به علت وزن بالایی که دارند، به احتمال بیشتری دچار تنگی نفس می شوند.
- اشکال در تنفس
- تنفس بسیار سریع
- اشکال در صحبت کردن
- از عضلات گردن و قفسه سینه برای تنفس استفاده می شود.
- با پیاده روی سریع روزانه، به استقامت و پایداری تان بیفزایید. این کار، تنگی نفس را کاهش می دهد. در هنگام پیاده روی، از طریق بینی نفس بکشید، دهان را بسته نگه دارید، در حالیکه در هنگام دم، عضلات شکم تان را به سمت داخل می کشید و در هنگام بازدم، آن ها را به بیرون فشار می دهید.
- اول دو فنجان چای درست کنید سپس نصف قاشق سوپ خوری فلفل سیاه اضافه کنید. آن را صاف کرده و حداقل 3 تا 5 بار در روز بنوشید. این چای لوله های نایژه ای را باز خواهد کرد.
- در یک لیوان آب لیمو، به مقدار مساوی زنجبیل، عسل و سیر اضافه کنید. این نوشیدنی را برای خلاص شدن از شر احتقان بنوشید. با این کار، تنفس تان ساده و راحت تر می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست