جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
نسل جدید لوازم آشپزخانه
اگر اهل خرید باشید و خرید لوازم آشپزخانه، مخصوصا آنهایی که به پختوپز ربط دارند را به سایر خریدها ترجیح دهید، حتما هر بار که به بازار میروید با انواع جدید و متنوعی از این وسایل روبهرو میشوید؛ از تخممرغپز گرفته تا ماهیتابه گریل، فلیور ویو، پاستاپز، ساندویچساز و حتی پیتزاپز. اما آیا تا حالا پیش خودتان فکر کردهاید که هدف تولیدکنندگان این وسایل جدید پخت غذا چیست؟ آیا آنها تنها به فکر جذب بازار خرید هستند یا ارتقای سلامت نیز مدنظرشان هست؟ در «سفره سالم» این هفته به بررسی همین مساله میپردازیم.....
۱) فلیور ویو
یا هواپزشاید بتوان گفت که هواپز با فلیور ویو، جدیدترین دستگاه برای پخت غذاها باشد که در بازار وجود دارد. شکل ظاهری این دستگاه تقریبا شبیه بخارپز است. وجود یک لامپ هالوژنی و فنی برای گردش هوای داغ در این وسیله باعث میشود که غذا به مراتب سریعتر و بیدردسرتر پخته شود. اما نه آنقدر سریع که فروشندگان یا بروشورهای این دستگاه ادعا میکنند. آنها در تبلیغات خود میگویند که شما میتوانید یک مرغ یا بوقلمون درسته را تنها ظرف مدت ۲۵ دقیقه بپزید اما واقعا اینطور نیست. مرغ، ماهی و گوشت اگر به صورت تکهشده باشند، حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه برای پختشان کافی است اما برای یک مرغ درسته، حداقل یک ساعت باید زمان بگذارید تا کاملا بپزد.
یکی از مزایای مهم هواپز این است که شما برای درست کردن غذایتان لازم نیست به هیچ عنوان آب یا روغن به ماده غذایی اضافه کنید و این امر علاوه بر خوشمزهتر شدن غذا به سالمتر و کمکالریتر شدن آن نیز کمک میکند. درون این وسیله، ۲ سینی جدا از هم در ۲ طبقه وجود دارد که به شما این امکان را میدهد که دو غذا را به صورت همزمان طبخ کنید یا مقداری سبزیجات مثل کلم بروکلی و هویج و قارچ را در طبقه زیرین گوشت و مرغتان قرار دهید تا هم پخته شوند و در کنار غذا از آنها استفاده کنید؛ هم با چکیدن عصاره گوشت و مرغ روی آنها غذایتان را خوشطعمتر کنید. نکته دیگر اینکه سینی فلزی هواپز باید قبل از قرار گرفتن ماده غذایی روی آن کمی چرب شود تا غذا به آن نچسبد. استفاده از این دستگاه برای کسانی که رژیم میگیرند یا دوست دارند کالری دریافتیشان را کم کنند، بسیار مناسب است.
چون وقتی مواد پروتئینی در طبقه بالایی آن قرار میگیرند، روغن آنها روی سینی پایین چکیده میشود و به این ترتیب، یک غذای سبک و کمکالری در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد. اگر تجربه پخت غذا در فر گازی معمولی را داشته باشید حتما میدانید که گوشت مرغ و ماهی پختهشده در فر کمی سفت و خشک میشود اما در هواپز چون جریان هوای داغ به صورت یکنواخت در کل ماده غذایی پخش میشود، سطح غذای شما کاملا برشته و سوخاری و بخش درونیاش نرم و مرطوب باقی میماند. ناگفته نماند که این دستگاه با انرژی برق کار میکند و استفاده مداوم و طولانیمدت از آن چندان مقرون به صرفه نیست.
برای تمیز کردن هواپز هم شما میتوانید کاسه شیشهای و سینی آن را زیر شیر آب بشویید و آلودگی روی بدنه و درب دستگاه را که موتور روی آن نصب شده، با یک دستمال مرطوب از بین ببرید. شما میتوانید از این وسیله برای بخارپز کردن و خشک کردن مواد غذایی هم استفاده کنید؛ درون آن کیک و شیرینی بپزید؛ نانتان را تست کرده یا غذاهای فریزشدهتان را یخزدایی کنید.
۲) ماهیتابه گریل
از این نوع ماهیتابهها هم میتوان برای سرخ کردن یا کباب کردن انواع مواد غذایی استفاده کرد. ماهیتابه گریل هم مانند هواپز، برقی است و پوشش نچسب سینی آن باعث میشود که شما با خیال راحت غذایتان را بدون استفاده از روغن برای سرخ یا کباب شدن روی صفحه آن بگذارید. این محصولها در دو نوع رومیزی و پایهدار در بازار موجود هستند که شما میتوانید بنابر نیازتان یکی از آنها را انتخاب کنید.
در قسمت پایین صفحه بیشتر این ماهیتابهها معمولا یک سینی فلزی وجود دارد که روغن موادی مانند مرغ یا گوشتهای چرب درون آن ریخته میشود و به این ترتیب، غذای کمکالریتری در نهایت نصیبتان میشود. استفاده از این وسیله برای طبخ غذاهایی مثل بادمجان که هنگام سرخ شدن روغن زیادی را به خود جذب میکند، میتواند باعث کاهش چربیهای دریافتی شود.
۳) ساندویچساز
در بیشتر مراکز خرید، مکانی برای فروش خوراکیهایی مثل اسنک وجود دارد که طرفداران زیادی را به خودشان اختصاص میدهند. اسنکهایی که پر از سوسیس و کالباس هستند و خطری جدی برای سلامت ما و فرزندانمان به شمار میروند. حالا اگر شما یا کودکتان علاقه زیادی به این نوع غذاها دارید، میتوانید یک ساندویچساز بخرید و لابهلای نان تستتان موادی مثل گوشت چرخکرده یا مرغ تکهشده همراه کمی قارچ و فلفل دلمهای و یک برگ پنیر پیتزا قرار دهید و آن را بهعنوان شام یا حتی یک ناهار سبک میل کنید. شما حتی میتوانید از این ساندویچهای کوچک در گردشهای آخر هفته یا مسافرت هم استفاده کنید و با این کار وقتی از منزل خارج میشوید دیگر نگران هزینه بالای رستورانها و سالم بودن یا نبودن غذاهایتان نباشید.
۴) پیتزاپز
بیشتر بچهها و حتی ما بزرگترها عاشق پیتزا هستیم اما این را هم از زبان بسیاری از متخصصان تغذیه شنیدهایم که خوردن پیتزاهایی که حاوی سوسیس و کالباس زیادی هستند برایمان ضرر دارد اما اگر ما بتوانیم در رستورانهای فستفود جلوی خودمان را بگیریم، معمولا نمیتوانیم در برابر التماس فرزندمان برای خرید یک پیتزای مخلوط مقاومت کنیم! پس چاره چیست وقتی که نان پیتزاهایی که در فر خانهمان میپزیم خشک و بدمزه میشود و بازهم مجبوریم به پیتزاهای پرکالری بیرون متوسل شویم؟ چاره شاید خرید یک پیتزاپز باشد که ظاهری شبیه ساندویچساز دارد و تفاوتاش با آن در این نکته است که به جای مستطیلی بودن، دایرهایشکل است.
شما میتوانید یک پیتزای سالم و خوشمزه خانگی را ظرف مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به وسیله این دستگاه آماده کنید و با این کار، گامی موثر برای سلامت خانوادهتان بردارید. فقط حواستان باشد که اگر میخواهید در پیتزای خودتان از گوشت یا مرغ استفاده کنید، حتما از قبل، آن را بپزید و بعد روی نانتان پیتزا قرار دهید چون مسلما گوشت و مرغ طی ۵ تا ۱۰ دقیقه پخته نخواهند شد.
ندا احمدلو
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات عراق احمد وحیدی حسن روحانی حجاب مجلس شورای اسلامی دولت نیکا شاکرمی مجلس رهبر انقلاب شهید مطهری رسانه
ایران هواشناسی سیل آتش سوزی یسنا تهران روز معلم قوه قضاییه پلیس معلم شهرداری تهران آموزش و پرورش
قیمت خودرو سهام عدالت قیمت طلا دولت سیزدهم مالیات طلا بازار خودرو قیمت دلار خودرو بانک مرکزی حقوق بازنشستگان ایران خودرو
مهران غفوریان موسیقی تلویزیون سریال عمو پورنگ ساواک سینمای ایران عفاف و حجاب تبلیغات مسعود اسکویی سینما دفاع مقدس
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه جنگ غزه آمریکا روسیه ترکیه حماس نوار غزه انگلیس اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر تراکتور جواد نکونام لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا
ناسا هوش مصنوعی فناوری اپل گوگل اینستاگرام تلفن همراه کولر
طب سنتی خواب فشار خون کبد چرب دیابت