پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
برایان تریسی به شما می گوید چگونه به موفق بودن عادت کنید
عادت، عادت و بازهم عادت. تا حالا به عادتها فکر کردهاید؟ البته فکر میکنم که نسبت به عادت، کمی منفی فکر میکنید اما نکته مهم، اینجاست که همه انرژیهای زندگی ما، خنثی هستند؛ یعنی این انرژیها، خوب و بد ندارندو این ما هستیم که خوب و بدشان را تعیین میکنیم. عادتها هم میتوانند نوعی انرژی باشند که تنها کافی است با آنها، چشم تو چشم شویم و خوب نگاهشان کنیم و بشناسیمشان و بعد، از آنها استفاده کنیم. آدمها، تا وقتی از طبیعت میترسیدند، شکست خورده طبیعت بودند. اما همین که جرات پیدا کردند و با طبیعت، چشم تو چشم شدند و به آن خیره شدند، آن وقت بود که توانستند آن را بشناسند. وقتی هم که توانستند آن را بشناسند، توانستند سوارش شوند. به همین رودخانه و سیل نگاه کنید؛ وقتی انسانها موفق شدند آن را بشناسند، توانستند سد بسازند و از آن، برق بگیرند. حالا وقت آن است که دست به دست هم، به عادتها نگاهی تازه بیندازیم و آنها را بشناسیم. عادتها اگر خوب شناسایی شوند و مورد استفاده قرار بگیرند، میتوانند قطارهای موفقیت ما باشند. عادتها، میتوانند ریلهای ما باشند؛ اما مهم اینجاست که ما، قطاری داریم برای راه انداختن روی آنها، یا اینکه... با من بیایید تا عادتهای خوب را شکار کنیم.
● غول شوید
گروهی از بچهها را تصور کنید که دارند با هم راه میروند. یکی از آنها، قاعدتا کندتر و یواشتر از بقیه راه میرود. این شخص، مشخص میکند که گروه بچهها، در کل دارد کندتر میرود یا تندتر. در نتیجه، شما هم میتوانید کندترین گامهای خودتان و بچههای درون خودتان را شناسایی کنید. در کدام زمینه ضعیف هستید؟ عادت کنید در آن زمینه، رشد یابید و غول شوید. شاید ۵ تا ۷ سال زمان نیاز باشد تا بتوانید در زمینه خودتان غول شوید و به ضعفهای خودتان غلبه کنید اما یادتان باشد که اگر فکر کنید این زمان، خیلی خیلی زیاد است، گول خواهید خورد. ۷ سال بعد، شما چه این کارها را بکنید یا نکنید، خواهد گذشت. پس چه بهتر اینکه، این ۷ سال بگذرد و شما، کارهایی را که باید بکنید، انجام دهید.
● دانشآموزان کلاس زندگی، پایه عادت
یاد بگیرید، یاد بگیرید و باز هم یاد بگیرید و تازه بعد از آن، از یاد گرفتن باز نمانید و دوباره، یاد بگیرید. گاهی وقتها یاد گرفتن یک نکته ساده، میتواند سرعت و روش کاری شما را فوقالعاده افزایش دهد؛ کاری که اگر این نکته کوچک را نمیدانستید، اتفاق نمیافتاد. پس معطل چه هستید؟ هر روز بهتر از دیروز باشید و هر روز بیشتر از دیروز یاد بگیرید. اینجوری، کسل هم نخواهید شد، زیرا مثل دانشآموزها، مدام دارید یاد میگیرید. از کتابها یاد بگیرید، از متخصصها یاد بگیرید، از نوارهای آموزشی یاد بگیرید؛ مدام یاد بگیرید. اگر روزی فقط یک ساعت درباره حوزه کاریتان مطالعه کنید، واقعا بعد از مدتی، غول خواهید شد و دیگران، چارهای جز احترام گذاشتن به شما نخواهند داشت. نگران زمان هم نباشید، به هر حال خواهد گذشت.
● داستان زندگی من
اول، بگذارید کمی از خودم بگویم. متولد کانادا هستم، دور و بر جنگ جهانی دوم و روزهایی که هیتلر داشت شکست میخورد، به دنیا آمدم. پدر و مادر خوبی داشتم اما پولدار نبودند؛ درست مثل پدر و مادر خیلی از شماها. شماها هم احتمالا پدر و مادر خوبی دارید ولی بیشتر وقتها، وسعشان نمیرسد که برای شما، چیزهایی را که میخواهید، تهیه کنند، نه؟ همیشه نگران پول و کسادی بودند. به خانوادههای دور و برم نگاه میکردم و خیلیهایشان را میدیدم که وضعشان به اندازه ما بد نبود. در مدرسه هم دانشآموز سرتق و شلوغی بودم؛ از آن بچه شرهای کلاس بودم. خوب حرف نمیزدم. معلمها به دیگر دانشآموزان مدام گوشزد میکردند که اگر خوب درس نخوانند، مثل من خواهند شد تا اینکه ۱۶ ساله شدم. از شرایطم راضی نبودم. مدام به شرایط خودم فکر میکردم تا آنکه طلاییترین سؤالی که در زندگی لازم داشتم، سراغم آمد: چرا بعضیها، از دیگران موفقتر، خوشبختتر، پولدارتر و خوبتر زندگی میکنند؟ مگر این عده، چه کارهایی انجام میدهد که بقیه انجام نمیدهند؟ کار کردم، برای کار، بهعنوان کارگر یدی، فروشنده و... به خیلی جاها رفتم. گرسنگی و سختیهای زیادی هم کشیدم. اما مدام این سؤال، ذهنم را مشغول کرده بود. تا اینکه شروع کردم به مطالعه کردن. خواندم و رفتم و جستوجو کردم تا اینکه توانستم علت این تفاوت را درک کنم. حالا من، از گرسنگی و کارگری، به جایی رسیدهام که مدیر شرکتهای بزرگ چندصد میلیون دلاری هستم، با چند رئیسجمهور و نخستوزیر کشورهای مختلف، شام خورده و گپ زدهام و زندگی فوقالعادهای دارم و همه جا، از من دعوت میکنند که به آنها، رازهای خودم را آموزش دهم. راستی چرا من اینجوری شدم؟ این قصه را گفتم تا به شما فخر بفروشم یا اینکه...؟ این قصه را برای شما شرح دادم تا بگویم چرا به اینجا رسیدم؛ شاید شما هم بتوانید برسید.
● عادت به نظم آهنین
بعضی وقتها حال آدم خوب است و کارهایش را، خوب و درست انجام میدهد. اما بعضی وقتها هم حالش خوب نیست؛ یا ناراحت است، یا سر حال نیست، یا سرماخورده یا.... بزرگترین عادتی که در خودم پرورش دادم و مرا به اینجا رساند، این بود که خودم را بسیار درگیر انضباط فردی کردم. یعنی کاری را که باید انجام میدادم، به هر قیمتی که بود، انجامش میدادم؛ حتی اگر زمین به آسمان میآمد. آلبرت هیوبارد، نویسنده و ناشر موفق، خیلی بهتر از من انضباط فردی را تعریف میکند. او میگوید: «انضباط فردی، یعنی توان این را در خودتان ایجاد کنید که بتوانید کاری را که باید و لازم است، در زمان تعیین شده انجام دهید. شاید در آن لحظه، دوست داشته باشید این کار را بکنید یا نکنید اما مهم این است که آن کار را انجام دهید؛ چه دوست داشته باشید یا نداشته باشید.» دوست خوبم، وین دایر هم اشاره جالبی به این ماجرا میکند. او میگوید ناشر کتابهایش، از این همه فعالیتی که میکند، متعجب است و در حیرت که چطور یک نفر میتواند هر روز، این همه کار انجام دهد. او میگوید که هر روز، سر ساعت مشخصی، کار بعدیاش را شروع میکند؛ چه حالش خوب باشد یا نباشد. شما هم این کار را بکنید. محدود میشوید؟ عیبی ندارد. ریلهای قطار، درست است که محدودیت ایجاد میکنند اما تنها راه رسیدن به شهر بعدی هستند. درست است که محدود میشوید ولی نیاز است که برای رسیدن به موفقیت، از بعضی خوشیهای کوچک بگذرید.
● چرا برایان تریسی، پولدار و موفق شد؟
راز من، در همین عادتهایی بود که از آنها صحبت کردم. نمیدانم اسمش را میشود عادتهای میلیون دلاری گذاشت یا عادتهای خوشبختی یا عادتهای زندگیساز یا... اصلا مگر اسمش چه فرقی میکند؟ مهم این است که این عادتها، زندگی مرا شکل داده و عوض کردند. عادتهای قبلی من، فقط منجر به تولید فقر و بدبختی میشد اما حالا، عادتهایی دارم که مرا به سرزمینهای خوشبختی رساندهاند. حالا میخواهم در اینجا، این عادتها را با شما در میان بگذارم؛ شمایی که ممکن است در ایران و حتی دیگر کشورهای فارسیزبان، این نوشتهها را بخوانید. از همین فاصله دور و درحالیکه به کشور شما هم سفر کرده و آنجا را از نزدیک دیدهام، میگویم که این عادتها، ارث پدری کسی نیستند. هر کسی میتواند این عادتها را بشناسد، در خودش شکل بدهد و از آنها، نهایت استفاده را ببرد. چطوری؟ با تکرار. دوست خوبم آنتونی رابینز، جمله فوقالعادهای دارد که در همه سمینارهایش تکرار میکند؛ تکرار، مادر مهارت است. هر عادتی، مثل یک نخ میماند که دور شما پیچیده میشود. شاید روزهای اول زیاد به چشمتان نیاید اما این نخها آنقدر دور شما پیچیده میشوند که بعد از مدتی، طنابی سفت و محکم میسازند و چارهای برای فرار از دستشان ندارید. تکرار کنید، هر روز تکرار کنید؛ آنقدر تکرار کنید تا اینکه مثل راه رفتن و نفس کشیدن، برای شما عادی و روزمره شود. در این قسمت از مجله، میخواهم عادتهایی درباره موفق شدن و موفق بودن را با شما در میان بگذارم. عمری اگر باقی بود، در شمارههای بعدی، رازهای خودم را درباره عادتهای دیگر با شما مطرح خواهم کرد. آمادهاید؟ پس دنبالم بیاید، تا انتهای این مقاله.
● خوشبین داتکام؛ همیشه
خوشبین شوید. شاید عدهای شما را دست بیندازند، اشکالی ندارد؛ از آدمهای بدبین سعی کنید دوری کنید. عدهای چون شکست خوردهاند، میخواهند که دیگران هم در فضاهای منفی باشند. از خطر آنها دوری کنید. کسانی که خوشبین هستند، شاد، موفق، بانفوذ و سرشارند. چیز عجیب و غریبی هم نیست. کسانی که خوشبین میشوند، باید مثل خوشبینها فکر کنند. یک عارف هندی، میگوید که زندگی را با زندگی کردن باید یاد گرفت. خوشبینی را هم باید با خوشبین بودن یاد گرفت. این همه آدم بدبین، چطور بدبین میشوند؟ شما هم میتوانید مثل آنها خوشبین شوید. تنها کافی است به چیزی که میخواهید و راههای رسیدن به آن فکر کنید چون بدبینها به چیزهایی که نمیخواهند و راههای نرسیدنش فکر میکنند؛ پس شما باید عکس آنها باشید.
● لطفا عادت کنید به عملکرد بهتر
عادت به این پیدا کنید که همیشه، عملکرد خودتان را بهتر و بهتر کنید. ارزشمندترین چیزی که در این دنیا دارید، توانایی انجام کارهاست. یک قهرمان المپیک، ارزشمندتر از دیگران است چون توانایی رکوردشکنی را دارد. یک کارگردان برجسته، به این علت زندگی خوبی دارد که توانایی ساخت یک فیلم برجسته را دارد. شما هم میتوانید توانایی انجام کارهایی را که دوست دارید، در خودتان پرورش دهید. بعد مدام اندازه بگیرید که عملکردتان، دارد بهتر میشود یا بدتر. راههایی پیدا کنید برای بهتر و بهتر شدن این عملکرد. لطفا به این عادت، عادت کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست