شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

پیش به سوی کارشناسی ارشد


پیش به سوی کارشناسی ارشد

یک روز کسب مدرک دیپلم آن هم از هر نوعش تنها آرزوی جوونا شده بود, روز بعدش تحصیل در دانشگاه مد شد, فردا روزش رفتن به انواع و اقسام کلاس های کنکور برای رو کم کنی دیگران باب شد

یک روز کسب مدرک دیپلم آن هم از هر نوعش تنها آرزوی جوونا شده بود، روز بعدش تحصیل در دانشگاه مد شد، فردا روزش رفتن به انواع و اقسام کلاس‌های کنکور برای رو کم کنی دیگران باب شد... پس فردای آن روز تحصیل در بهترین دانشگاه ها آن هم از نوع دولتی اش شد تنها آمال و آرزوی بعضی ها...

چند روز بعدش تنها کسب مدرک آن هم از هر نوعش از هر دانشگاهی حتی دانشگاه چلغوزآباد مد شد، دو روز بعدش همه با خود گفتند که ای وای چرا نشسته اند که داشتن مدرک لیسانس به هیچ دردشان که نمی خورد هیچ! تازه باید آن مدرک را به سرشان بکوبند که باید چه کنند؟ پس باز دوباره تصمیم قاطع گرفتند که به سراغ ادامه تحصیل آن هم از نوع کارشناسی ارشد بروند.

مدرکت که فوق لیسانس باشد، می توانی دنیا را در دستت بگیری! باور کن! با مدرک فوق لیسانست هرچه باشد می توانی به بهترین و شریف ترین و مشهورترین شغل عالم دست پیدا کنی! نماینده مجلس بودن هم خودش از آن شغل های مشهور و شریف است؛ فقط اگر آرزو دارید روزی آدم مشهوری شوید آن هم از نوع نماینده مجلس پس سعی کنید هرجور که شده است مدرک ارشد به دست آورید!

همه ما واقفیم که اگر الان مدرک لیسانس از بهترین و معتبرترین دانشگاه دنیا هم داشته باشید، بدون داشتن بند پ دستمان به جایی بند نمی شود و سرمان بی کلاه می ماند! پس اگر از داشتن بند پ محروم هستید، بهترین توصیه ما، کسب مدرک ارشد است! (به به! به به!)

اگر خیلی دوست داری که به حقوقت اضافه شود، اگر از حقوق ناچیزت نالان هستی، اگر هشتت گرو نه است، اگر از غصه گرانی برنج، چای و پسته خون به دل هستی، اگر ... اگر .... بهترین راه برای خلاصی از این همه بیچارگی کسب مدرک فوق لیسانس است!

فک همه را پایین آورده ای که چه؟ می خواهی ارشد قبول شوی! این که این همه اهن و تلپ ندارد. اگر می تونی مثل بچه آدم درس بخوان و قبول شو، بعد که مدرکت را به سلامتی به دست آوردی، همه عالم و آدم را خبردار کن!

نمی دانم که چند وقتی است که این اپیدمی ادامه تحصیل و به دست آوردن مدرک بین جماعت ما نسل سومی ها جا خوش کرده است؟ اما بعضی از ماها، به همان دلایلی که اشاره شد، در پی گرفتن مدرک ارشد هستیم! یادش به خیر زمانی بود که فقط در مملکتمان تعداد اندکی مدرک کارشناسی ارشد داشتند.

خداییش داشتن مدرک ارشد اون موقع چه کلاسی داشته! اما الان چی؟ الان که هر کدام از ماها به هزار و یک دلیل خودمان را به آب و آتش می زنیم تا هر جور شده در کنکور ارشد قبول شویم!

بعضی از دختران تنها به دلیل ادامه تحصیل و یک جورایی عقب نماندن از قافله دوستان تحصیل کرده شان، بعضی ها هم برای این که چشم دیگران را از حدقه بیرون آورند، بعضی ها برای فرار از ازدواج و بعضی ها هم برای ... وارد این میدان رقابت می شوند!

بعضی از پسرها هم برای بهتر شدن آینده شان، به دست آوردن شغل نان و آب دار و ازدواج به سراغ این میدان رقابت پرهیاهو می روند!

اما درس خواندن برای شرکت در کنکور ارشد خودش داستانی بس شگفت و پر ازعلامت تعجب است!!!

... برای کنکور سراسری پولی خرج نکردم، اما هر جور شده برای مدرک ارشد باید خرج کنم و بهترین راه حل هم رفتن به موسسه های آموزشی است.

خودمانیم ها این موسسه های آموزشی یک زمانی راه به راه برای داوطلبان کنکور سراسری هزار و یک خواب دیده بودند الان همه که قربانشان بروم عینهو قارچ های مازندران سر از خاک درآورده اند و ... خدا می داند چه خواب هایی برای من و تو دیده اند؟ البته به گفته بعضی ها که سال گذشته توانستند در این آزمون نفس گیر قبول شوند، تهیه یکی، دو بسته (دقت کنید تنها یک یا دو بسته آموزشی) ضرری ندارد و تازه کلی هم سود و منفعت دارد!! راستش را بخواهید تنها برای تهیه یک بسته کامل آموزشی باید نزدیک ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان هزینه کرد البته این هزینه ها به نرخ سال گذشته است، خدا می داند که الان هزینه ها به چه قیمتی است؟

و اگر واقعا می خواهید امسال در کنکور ارشد قبول شوید لازم است که نکات زیر را رصد کنید!

▪ نکته اول: اگر در دوران دانشگاه الابختکی درس خواندید و دلتان می خواهد همین روند را برای ارشد در پیش بگیرید، بدانید که این راه به ترکستان می رود، دیگر باید جان بکنی و درس بخوانی، منظورم از این جان کندن آن جان کندن های کنکور سراسری نیست. عزیز من باید خط به خط، بند به بند تمام کتاب ها و جزوه های دانشگاهت را از حفظ باشی البته نه این حفظ کردن هایی که هنوز پایت به سرجلسه کنکور نرسیده همه چیز از ذهنت بپرد! و همچنین ... باید کمی دستت را در آن جیب های مبارکت کنی و کتاب ها و منابع درسی رشته ای که می خواهی در آن ادامه تحصیل بدهی، بخری و متاسفانه باید گفت که حتی برای خرید یک کتاب مهم که یکی از اصلی ترین منابع آزمون است باید بار سفر ببندی و بروی به شهرهای دیگر تا لااقل بتوانی آن کتاب را هرچند شده با مشقت به دست آوری!

▪ نکته دوم: کارشناسی ارشد شوخی نیست! در این مقطع تحصیلی چه بخواهی و چه نخواهی باید زبانتان را قوی کنید و اگر شده به ۲ زبان مسلط شوید. اگر حداقل قبل از زمان آزمون به زبان انگلیسی مسلط شوید، برگ برنده ای برای شکست این کنکور خواهید داشت!

▪ نکته سوم: اگر از آن دسته دانشجویانی هستید که هنوز ترم اول دانشگاهشان در مقطع کارشناسی را شروع نکرده اند، به فکر شرکت در آزمون ارشد هستید، بهتان تبریک می گوییم که این قدر آینده نگر هستید، اما یادتان نرود که معدل شما هم در دوران دانشگاه می تواند برگ برنده ای برایتان به حساب بیاید! پس زمان را از دست ندهید و مثل بچه آدم در دوران دانشگاه درس بخوانید!

▪ نکته چهارم: استادان محترم در مقطع کارشناسی ارشد فقط وظیفه راهنمایی شما را بر عهده دارند. تهیه منابع درسی و یادگیری آن ها بر عهده خودتان است.

▪ نکته پنجم: اگر خیلی دلت می خواهد به هر نحو ممکن در مقطع ارشد تحصیل کنی و برایت هم اصلا فرق نمی کند که چه جوری و حوصله آزمون و ... را نداری، پس به سراغ دانشگاه هایی که به صورت مجازی در بعضی از رشته های تحصیلی دانشجو می پذیرد برو؛ مثل: دانشگاه مجازی علم و صنعت که در رشته های فناوری اطلاعات، مدیریت اجرایی و ... به طور مجازی دانشجو می پذیرد! این پذیرش مجازی دانشجو به این شکل است که شما تمام مدارکت را از طریق پست برایشان ارسال می کنی یا از طریق سایت دانشگاه ثبت نام می کنی. از طریق اینترنت از محضر استادان بهره می بری و شرط ورود به ترم اول این است که شهریه پرداخت کنی و برای ماندن در ترم دوم هم معدلت بالای ۱۳ شود.

دانشگاه مجازی علم و صنعت اولین دانشگاه در ایران است که به این شکل در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد و الان دانشگاه علوم قرآن و حدیث و دانشگاه تربیت مدرس تهران هم به این شیوه دانشجو می پذیرند. البته فرصت ثبت نام دانشگاه علوم قرآن و حدیث در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چند وقت پیش به اتمام رسید! اما وقت را از دست ندهید و سری به سایت دانشگاه تربیت مدرس تهران بزنید تا از چگونگی پذیرش دانشجو در رشته های تحصیلی آن باخبر شوید.

▪ نکته ششم: اگر پولت از پارو بالا می رود و به قولی انگ بچه مایه دار بودن را به دوش می کشی، چرا این قدر به خودت زحمت می دهی، حتی می توانی با زحمتی اندک در هر رشته ای که بخواهی ارشد قبول شوی و بعد که مدرکت را گرفتی، می توانی بروی در هر دانشگاه آزاد ناکجاآبادی درخواست برای عضو هیئت علمی شدن بدهی.

بدجوری این اپیدمی مدرک گرایی به جان ما نسل سومی ها افتاده است! به نسل چهارمی ها و پنجمی ها هیچ دقت کرده ای که اصلا عین خیالشان نیست و دیگر نگران این که باید روزی کنکور بدهند، نیستند... اصلا برایشان فرقی نمی کند که در چه رشته ای درس بخوانند...مطمئن هستم همین نسل چهارمی ها و پنجمی ها به سادگی آب خوردن حتی تا مدرک دکترایشان را می گیرند و اصلا هم غمی به دلشان راه نمی دهند!! به هر حال مهم ترین نکته این است که شهریه و مخارج دوره ای کارشناسی ارشد، شوخی نیست! تو اگر بخواهی در دانشگاه دولتی و به طور روزانه در مقطع ارشد تحصیل کنی، باید از همین الان به فکر خرج و مخارج پایان نامه ات باشی! و اگر هم بخواهی در دوره های شبانه یا پیام نور تحصیل کنی باید به فکر هزینه کردن مبلغی بیشتر از ۸۰۰ هزار تومان ناقابل باشی! در مورد دانشگاه آزاد هم که باید به فکر شهریه های یک میلیون به بالا باشی! اما فکرهایت و دو دوتا چهارتایت را بکن و بعد تصمیم بگیر که اصلا برای چه می خواهی ادامه تحصیل بدهی؛ برای خود خودت یا برای خودت و دیگران؟