شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
«بنا» این بار با چمدانی پر آمده است
محمد بنا هنوز به اصول شخصی خود پایبند است، هنوز هم کمی لجباز است، درست که کمی انعطاف پذیر شده؛ اما انعطاف وی جنبه تاکتیکی دارد. او به شکلی تازه همان استراتژی سابق را برای پیگیری اهداف خود در نظر گرفته است.
این عاشق بیقرار کشتی، اینبار با چمدانی پر به خانه کشتی آمده است؛ اما خیال نکنید که چمدان او پر است از تکنیکها، روشهای آموزشی و تمرینی جدید یا پاسخهای جدی وحساب شده به منقدان سرسختش، خیر. اینبار چمدان او پر است از رویکری به نام احتیاط و تدبیر.
بنا را در دوران جدید بازگشت، باید مرد احتیاط و تدبیر نامید. غیبت طولانی او و خداحافظی وی از کشتی او را
با تجربهتر کرده است، تجربهیی که بسیار به سود او تمام شد. او در این مدت با هجوم انتقادات از سوی کارشناسان کشتی روبهرو شد؛ کارشناسانی که با ارائه شواهد و تحلیلهای حساب شده، او را به مبارزه طلبیدند؛ اما وی هیچگاه به روشنی به منتقدانش پاسخ نداد. او در دوران قهر کاملا متوجه شد که اگرچه در میان مردم محبوبیت زیادی دارد؛ اما منتقدانی سرسخت در میان کارشناسان کشتی دارد و در این مدت فرصت یافت تا به تمام انتقادها و پرسشهایی که به آنها جوابی نداده، فکر کند.
وی از زمان بازگشت، در دو برنامه تلویزیونی حضور پیدا کرده و با چندین رسانه معتبر مصاحبه کرده است، اگر بخواهیم به شیوه تحلیل محتوا صحبتها و رفتارهای مرد ناآرام و محبوب کشتی فرنگی ایران را در روزهای اخیر بررسی کنیم، درمییابیم که او اینبار قصد دارد چهره جدیدی از خود نشان دهد اما به خاطر داشتن روحیه اقتدارطلبانه، سعی میکند صحبتهای خود را غیر مستقیم مطرح کند. او تمایل ندارد مانند گذشته شفاف صحبت کند و رندانه و محتاطانه مواضعی را از خود نشان میدهد که کاملا حکایت از تفاوت دیدگاه او دارد. هرچند او دیگر قصد ندارد خود را مرد همه کاره کشتی معرفی کند، زیرا سیل انتقادها در گذشته آنقدر او را آزرده خاطر کرده که اینبار آمادهتر از گذشته، سلاح احتیاط و تدبیر را به عنوان بهترین تاکتیک مقابله با منتقدان برگزیده است.
به نظر میرسد رویکرهای جدید بنا شامل چند مورد کلی است که ذیل به آنها اشاره میشود:
۱- او در دوران احتیاط و تدبیر یاد گرفته است که نباید از هیچ کس قاطعانه تعریف و تمجید کند و نه آتشین کسی را بکوبد. او پس از المپیک لندن رسول خادم را تا عرش بالا برد و پس از قهر و سکوتی چند ماهه در مصاحبهیی نوروزی با مجله کیهان ورزشی، در چرخشی باورنکردنی با سخنانی تند به خادم حمله کرد؛ اما بنا دیگر آرامتر شده است. او در ابتدای بازگشت سعی میکند مربی منتقدی همچون ناصر نوربخش را حفظ کند و حتی وقتی نوربخش به درخواست او پاسخ منفی میدهد، علیه وی مصاحبهیی آنچنانی میکند و بنا کمترین واکنشی نشان نمیدهد. او اینبار فقط به سرمایههایی که در اختیار دارد توجه دارد و قاطعانه فقط از وضعیت کشتی فرنگی ایران تعریف میکند زیرا هنوز برای کشتیگیران ایرانی بمب روحیه است. وی همه جا با صراحت میگوید که فیلا قانون جدید را از کشتی ما گرفته است. بنا استاد روحیه بخشی به کشتیگیران است و توان روانشناختی عمیقی در این مورد دارد.
۲- بنا در این دوران میانه رو و سازشکار شده است، سازشی که به نفع اوست، او آنقدر از جمع شدن سرمایههای کشتی فرنگی خوشحال است که از همین حالا نوید روزهای خوبی برای این رشته را میدهد؛ اما باز هم سعی میکند گلایههای خود را نرمتر بیان کند و از نبود شرایط و بستر مناسب صحبت میکند، همانطور که در تلویزیون با لحنی خاص گفت که به درخواست رسول خادم آمده است و تا زمان فراهم شدن امکانات لازم جهادی کار میکند.
۳- او همواره با این اتهام روبهرو بوده است که با شیوه سلیقهیی در انتخاب کشتیگیران، انگیزههای کشتیگیران دیگر را از بین برده است و پشتوانههای کشتی فرنگی را با خطر مواجه ساخته؛ خودش نیز خوب میداند که کشتی فرنگی با بحران پشتوانهها روبهرو است اما وی در زمان حال گنجینه نابی از بهترین کشتیگیران تاریخ ایران را در اختیار دارد و در بدترین حالت این بحران احتمالی به صورت جدی تا المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو اتفاق نخواهد افتاد.
این مرد باهوش در دوران احتیاط و تدبیر فضا را طوری آماده کرده که خودش دوست دارد. او نقشی کم رنگتر از آن دارد که بخواهد به این سوال و انتقاد پاسخ بدهد، بنا اینبار تنها یک مربی است، نه یک مدیر و در مسیر فرآیند فدراسیون حرکت خواهد کرد نه در مسیر خودش. آقای بنا دیگر علاقهیی ندارد از صفر تا صد کشتی فرنگی را در اختیار داشته باشد، زیرا با داشتن این همه کشتی گیر با نام و نشان در رده بزرگسالان احساس خوشحالی و سرافرازی میکند. وی اگرچه به صورت تلویحی از انتخاب مربیان تیمهای ملی نوجوانان و جوانان انتقاد میکند، اما به نظر میرسد با این کار فقط قصد دارد توپ را در زمین خادم و بابک پرتاب کند تا این دو در آینده پاسخگوی بحران احتمالی کشتی فرنگی باشند.
۴- بنا غیرمستقیم به منتقدانش میگوید که تمامیتخواه و خودشیفته نیست اما بسیار دوست دارد تا در میان کارشناسان کشتی نیز محبوب باشد. حتی وقتی در تلویزیون میگوید از قهر کردنهای خود نتیجه نگرفته است به منتقدانش این پیام را میدهد که قهر کردنهایش همیشه کار درستی نبوده است اما باز هم خود او بهتر میداند که قهر کردنهایش محبوبیت او را میان مردم بیشتر کرده است. بیخود نبود که چندی پیش برنامه ورزش از نگاه دو در یک نظرسنجی، نظر مردم را درباره اولویتهای کاری سرپرست فدراسیون کشتی جویا شد و اکثریت بینندگان به بازگشت محمد بنا به عنوان اولویت مهم فدراسیون رای دادند.
بله، محمد بنا در دوران جدیدی از مربیگری به سر میبرد، اما واقعا دوست ندارد به او سخت بگذرد و تقریبا مسیری را در پیش گرفته است که حتی سرسختترین منتقدان هم نتوانند او را به چالش بکشند. او نسلی طلایی از کشتیگیران را در اختیار دارد، فقط باید به آنها روحیه بدهد و خوب مدیریت کند؛ کاری که محمد بنا در آن استاد است.
اما دوران احتیاط و تدبیر که تا سال ۲۰۱۶ ادامه خواهد داشت؛ دوران سخت حسن بابک است. او از حالا باید به فکر ترمیم بافت نامتوازن کشتی فرنگی ایران باشد؛ اما در این سو دو نفر به خواستههای خود رسیدند، اولی رسول خادم است که با جذب سرمایههای کشتی فرنگی به هدف خود رسید و در مسیر سیاستهای خود گامهای محکمی برداشت و دومی محمد بناست که با راضی شدن به کم کردن اختیاراتش، دیگر پاسخگوی سوالات و انتقادهای ریشهیی پیشین نخواهد بود.
حسن بازیار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست