سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

فعالیت ۱۰۰ نوع ویروس سرماخوردگی


فعالیت ۱۰۰ نوع ویروس سرماخوردگی

با خنک‌تر شدن هوا، بیشتر خانواده‌ها درگیر بیماری سرماخوردگی می‌شوند که با این‌که یک بیماری ساده است، اما اگر برای درمان قطعی آن اقدام نکنند، دردسرساز می‌شود و تا مدت‌ها …

با خنک‌تر شدن هوا، بیشتر خانواده‌ها درگیر بیماری سرماخوردگی می‌شوند که با این‌که یک بیماری ساده است، اما اگر برای درمان قطعی آن اقدام نکنند، دردسرساز می‌شود و تا مدت‌ها آنها را رها نمی‌کند. سرماخوردگی ساده عفونتی ویروسی است که قسمت فوقانی دستگاه تنفسی (بینی و گلو) را درگیر می‌کند. این نوع سرماخوردگی به طور معمول ضرری ندارد و مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد. ولی حالاتی ناراحت‌کننده برای بیمار به وجود می‌آورد. اگر آبریزش بینی، گلودرد و سرفه نباشد، چشم‌های اشک‌آلود و عطسه وجود خواهد داشت، یا شاید هم گاهی همه این حالات باهم پیش بیاید. در حقیقت، چون هریک از ویروس‌های عامل بیماری (بیش از ۱۰۰ نوع ویروس) می‌توانند موجب بیماری شوند، بنابراین ممکن است علائم و نشانه‌های بیماری بسیار متفاوت باشد. اغلب افراد حدود یک یا ۲ هفته پس از بیماری بهبود می‌یابند، ولی اگر علائم ادامه یافت، مراجعه به پزشک را نباید فراموش کرد.

نشانه‌های بیماری

علائم و نشانه‌های سرماخوردگی به طور معمول یک تا ۳ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس عامل بیماری ظاهر می‌شوند. آبریزش یا گرفتگی بینی، خارش یا درد گلو، سرفه، داشتن درد خفیف در اعضای بدن یا سردرد خفیف، عطسه، آبریزش چشم، تب و خستگی خفیف از جمله نشانه‌های بیماری هستند. آنچه سرماخوردگی معمولی را از سایر عفونت‌های ویروسی جدا می‌کند، این است که بیمار به طور معمول در این بیماری تب بالایی ندارد. همچنین بعید است که در این بیماری خستگی شدیدی حس شود.

علل بیماری

ویروس سرماخوردگی از راه دهان یا بینی وارد بدن ما می‌شود. این ویروس می‌تواند در فضایی که فردی بیمار عطسه، سرفه یا صحبت می‌کند پخش شود. بعلاوه در اثر دست دادن و تماس با فرد بیمار یا استفاده از لوازم مشترک مانند ظروف، تلفن و حوله نیز ویروس منتقل خواهد شد. بنابراین اگر شما پس از دست دادن با فرد بیمار دست خود را با چشم‌ها، بینی یا دهان خود تماس دهید، ممکن است شما هم دچار بیماری شوید.

با این‌که ویروس‌ها تقریبا همیشه در فضای اطراف ما حضور دارند، اما عواملی می‌توانند احتمال ابتلا به سرماخوردگی را تشدید کنند. به عنوان نمونه نوزادان و کودکان بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار دارند، اما سیستم ایمنی بدن آنها تنها دلیل ابتلا به بیماری نیست. آنها زمان زیادی را با همسالان خود می‌گذرانند و معمولا هم توجهی به شستن دست‌ها و پوشاندن دهان و بینی خود ندارند. در زمان‌هایی خاص از سال نیز احتمال بروز این بیماری بیشتر می‌شود. هم کودکان و هم بزرگسالان در فصل‌های پاییز و زمستان بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی قرار دارند. شاید یکی از دلایل این باشد که بچه‌ها به مدرسه می‌روند و در کل افراد زمان بیشتری را در محیط‌های بسته و عمومی می‌گذرانند.

توصیه‌ها

هیچ واکسنی برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی ساده وجود ندارد. اما می‌توانیم با رعایت برخی نکات ساده از گسترش بیماری پیشگیری کنیم.

بهداشت را رعایت کنید:

دست‌ها را به طور مرتب و به صورت کامل بشویید. بعلاوه به کودکان خود نیز اهمیت این مطلب را یادآوری کنید.

لوازم و وسایل خود را تمیز نگه دارید:

حمام و آشپزخانه را تمیز نگه دارید؛ بخصوص زمانی که کسی در خانه سرما خورده است. اگر کودکی در خانه دارید بهتر است اسباب‌بازی‌های او را نیز به طور مرتب بشویید.

از دستمال کاغذی استفاده کنید:

هنگام سرفه یا عطسه با دستمال کاغذی جلوی دهان و بینی خود را بگیرید و دستمال‌های استفاده شده را سریع دور بیندازید. سپس دستان خود را کامل بشویید.

از لوازم مشترک استفاده نکنید:

وقتی کسی در خانه بیمار است لیوان آب، قاشق و سایر لوازم را به صورت مشترک استفاده نکنید. در ضمن تماس‌های طولانی‌مدت با فرد بیمار را نیز در طول مدت بیماری کاهش دهید تا از گسترش آن جلوگیری شود.

دوش بگیرید:

استحمام گرم به بهبود سرماخوردگی و خستگی و بی‌حالی ناشی از آن کمک می‌کند.

استراحت کنید:

در طول بیماری بویژه ۳ روز اول آن در منزل استراحت کنید و از رفتن به مکان‌های عمومی خودداری نمایید.

Mayoclinic.com

مترجم: نیلوفر اسعدی بیگی



همچنین مشاهده کنید