سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

بررسی کامل Huawei MediaPad ۷ Vogue


بررسی کامل Huawei MediaPad ۷ Vogue

هواوی را تقریبا همه می شناسیم در میان انواع گوشی های هوشمند که البته امکانات خوبی هم دارند, باید به تبلت جدید این کمپانی اشاره کرد این تبلت MediaPad ۷ Vogue نام دارد اما آیا کاربران واقعا به داشتن محصولی با مفهوم «مد» از کشور چین نیاز دارند

هواوی را تقریبا همه می‌شناسیم، یک برند چینی که چند سالی است برای رساندن خود به صدر جدول محبوب‌ترین‌ها و پرفروش‌ها بسیار تلاش می‌کند. در میان انواع گوشی‌های هوشمند که البته مشخصات و امکانات خوبی هم دارند، باید به تبلت جدید این کمپانی اشاره کرد. این تبلت MediaPad ۷ Vogue نام دارد. اما آیا کاربران واقعا به داشتن محصولی با مفهوم «مد» از کشور چین نیاز دارند؟

البته باید بگوییم صرفا برای چینی بودن این برند نباید به آن بدبین بود. گوشی‌هایی که این شرکت تاکنون عرضه کرده است چندان بد نبوده‌اند و ارزش جهانی دارند. هواوی با عرضه تبلت ۷ اینچ MediaPad ۷ Vogue خود سعی کرد تا موقعیت خود را در بازار جهانی ارتقا دهد، اما چندان موفق نشد. MediaPad اصلی حدود یک سال و نیم پیش عرضه شد و به دنبال آن مدل MediaPad ۷ Lite آمد. اکنون، در سال ۲۰۱۳ میلادی نیز شاهد مدل مدیاپد ۷ Vogue هستیم که به خانواده تبلت‌های مدیاپد هواوی پیوسته و پس از ۷ Youth وارد بازار شده است.

گویا سیاست هواوی در عرضه محصولات سریالی خود فقط در جهت توجه به قدرت خرید کاربران جهانی است. رزولوشن تبلت جدید از WXGA (۸۰۰×۱۲۸۰ پیکسل) به WSVGA (۶۰۰×۱۰۲۴ پیکسل) تنزل پیدا کرده است. همه مدیاپدهای هواوی پس از نسخه اصلی، سبک‌تر و جمع‌وجورتر شده‌اند و همه آنها پردازنده چهارهسته‌ای دارند.

مدل مدیاپد ۷ Vogue هواوی دومین تبلت از خانواده تبلت‌های ۷ اینچی مدیاپد است. برای دیده شدن در این بازار شلوغ، مدیاپد ۷ Vogue تعادل و تناسب بسیار خوبی میان قیمت و امکانات خود برقرار کرده است.

دو نسل نکسوس ۷، رقابت تنگاتنگی میان دو برند بسیار مشهور و شناخته شده سامسونگ و ایسر به وجود آورده‌اند و هواوی نیز با اعتماد به نفس کامل، با عرضه تبلت‌های ۷ اینچ، خود را به این رقابت وارد کرده است.

مدیاپد ۷ Vogue تنها تبلتی نیست که به طور مثال از نظر رزولوشن نمایشگر ضعف است و شرکت سازنده آن را برطرف نمی‌کند. برندهای بزرگ هم مشکلات تبلت‌های خود را نادیده می‌گیرند و نیازهای کاربر را همیشه برآورده نمی‌کنند.

تبلت مدیاپد ۷ Vogue هواوی، قابلیت برقراری تماس تصویری دارد و از کارت حافظه میکرو اس‌دی پشتیبانی می‌کند. در ضمن، عمر باتری قابل قبول و کیفیت صدای خوب از دیگر مزیت‌ها و ویژگی‌های خوب این دستگاه هستند. مورد قابل توجهی که باید در مورد Vogue ذکر کرد، طراحی یکپارچه و زیبای این تبلت است که از نسخه اصلی مدیاپد همچنان دست نخورده باقی مانده است.

● طراحی و کیفیت ساخت

طراحی مدیاپد ۷ Vogue هواوی دقیقا همانند نسل های پیش از خود است. یعنی قالب کلی طراحی مدیاپدها را حفظ کرده است. کیفیت ساخت این تبلت بسیار عالی است و دوام و استحکام بالایی دارد. جایگاهی که در کنار این تبلت کار گذاشته شده است برای سیم‌کارت و کارت حافظه است که تعویض و جابه‌جایی آنها را بسیار آسان کرده است.

قاب پشت تبلت همچون مدیاپد اصلی و متشکل از دو قطعه پلاستیک است که روی ورقه آلومینیومی به یکدیگر وصل شده‌اند. مدیاپد اصلی در چند رنگ مختلف عرضه می‌شود، در حالیکه مدیا پد ۷ Vogue فقط در دو رنگ سفید و مشکی تولید می‌شود.

تبلت MediaPad ۷ Vogue از روبه‌رو با دیگر تبلت‌های موجود در بازار تفاوتی ندارد. حاشیه‌های پهنی در اطراف نمایشگر در نظر گرفته شده است تا کاربر بتواند به راحتی با یک دست تبلت را در دست بگیرد و انگشتانش روی صفحه‌نمایش نرود. سیستم‌عامل این تبلت هواوی، نسخه ۴.۱.۲ اندروید (آب‌نبات ژله‌ای) است.

در جلوی این تبلت هیچ نوع کلید سخت‌افزاری وجود ندارد و همه فعالیت‌های دستگاه با کلیدهای نرم‌افزاری و مجازی انجام می‌شوند. تبلت مدیاپد ۷ Vogue، ۹.۵x۱۲۱.۳x۱۹۳.۸میلی‌متر اندازه دارد و خیلی راحت می‌توان با یک دست آن را گرفت و از آن استفاده کرد. کوچک بودن بدنه تبلت این مزیت را دارد که به راحتی در جیب کت یا کیف دستی جا می‌شود و حمل و جابه‌جایی بسیار راحتی دارد. Vogue با داشتن وزن ۳۳۵ گرمی یکی از سبک‌ترین تبلت‌های ۷ اینچ موجود در بازار است.

● کلیدهای کنترلی

در قسمت بالای بدنه تبلت ۷ Vogue هواوی، شبکه گوشی‌ تبلت را می‌بینید – این تبلت تماس صوتی از طریق شبکه‌های مخابراتی را پشتیبانی می‌کند. البته مسلما خود هواوی هم می‌داند کاربران از تبلت برای برقراری تماس تلفنی استفاده نمی‌کنند. در زیر گوشی، دوربینی با کیفیت VGA برای برقراری تماس تصویری و حسگرهای مجاورت و نوری قرار دارند. در زیر صفحه نمایش هیچ کلید سخت‌افزاری وجود ندارد و تنهای چیزی که به چشم می‌خورد، لوگوی هواوی است.

در سمت چپ MediaPad ۷ Vogue نیز هیچ نوع پورت یا کلیدی تعبیه نشده است و همه آنها در سمت راست جمع شده‌اند: کلید قفل و پاور، کلید کنترل صدا در بالا و جایگاه دوگانه سیم‌کارت و کارت حافظه میکرو اس‎دی در پایین قرار دارند.

تبلت در حالت پیش‌فرض برای استفاده افقی طراحی شده است اما نمایشگر قابلیت چرخش دارد و با عمودی و افقی کردن، رابط کاربری با سرعت بالا تغییر حالت می‌دهد. در بالای تبلت هیچ کلید و پورتی قرار ندارد. اما در پایین، پورت میکرو یواس‌بی و سوکت ۳.۵ میل‌متری هدفون قرار دارند. در پشت دستگاه نیز شاهد لنز ۳.۱۵ مگاپیکسل دوربین هستیم. درست در زیر شیشه محافظ، یک برجستگی وجود دارد که مانع از تماس آن با سطح صاف می‌شود. شبکه بلندگوی تبلت درست در زیر لنز و لوگوی هواوی در زیر آنها قرار گرفته‌اند.

● صفحه نمایش

MediaPad ۷ Vogue، صفحه نمایش ۷ اینچ با فناوری IPS ال‌سی‌دی و رزولوشن ۱۰۲۴×۶۰۰ پیکسل دارد. این رزولوشن در خانواده تبلت‌ها بسیار ضعیف به شمار می‌رود. وضوح WVGA برای تبلت ۷ اینچ مناسب نیست. تراکم تصویر این نمایشگر نیز ۱۷۰ پیکسل در هر اینچ است که باز چندان جالب نیست. تبلت‌های مشابه همچون نکسوس ۷ رزولوشن دوبرابر و ۱۹۲۰×۱۲۰۰ پیکسلی دارند. زاویه دید، خلوص رنگ‌ها و کنتراست تصویر این نمایشگر نیز بسیار ضعیف است.

نور نمایشگر از قسمت نوتیفیکیشن‌ها قابل تنظیم است و چهار گزینه اتوماتیک، ۱۰۰ درصد، ۵۰ درصد و صفر درصد دارد. این تبلت در مقایسه با دیگر تبلت‌های اندرویدی هیچ کشوی تنظیم نور ندارد. کلید چرخشی «نور هوشمند» در قسمت تنظیمات صفحه نمایش وجود دارد که فقط فعال و غیرفعال می‌شود و نمی‌توان تشخیص داد بر کیفیت عکس چه تاثیری دارد.

کیفیت نمایشگر چندان هم بد نیست اما زیر نور مستقیم آفتاب به هیچ وجه خوانا نیست و کاملا نور را منعکس می‌کند. استفاده از صفحه نمایش MediaPad ۷ Vogue در بیرون از خانه مصیبت بزرگی برای کاربر به شمار می‌رود.

● باتری

تبلت MediaPad ۷ Vogue، باتری ۴۱۰۰ میلی آمپر ساعتی Li-Po دارد که به طور خودکار و بسیار هوشمندانه می‌تواند میزان مصرف انرژی را در موقعیت‌های مختلف مدیریت کند. هواوی ادعا می‌کند این باتری در حالت استندبای تا ۱۶ روز روشن می‌ماند. عمر باتری هنگام مکالمه تلفنی ۲۰ ساعت و هنگام پخش ویدئو، ۶ تا ۸ ساعت است.

● سیستم‌عامل اندروید (آب‌نبات ژله‌ای)

تبلت هواوی مدیاپد ۷ Vogue سیستم‌عامل نسخه ۴.۱.۲ اندروید و نسخه ۱.۵ رابط کاربری Emotion UI را دارد. نتیجه این امر سادگی رابط کاربری است که هیچ نوع کشو یا منوی بازشونده‌ای برای اپلیکیشن‌ها وجود ندارد. این دقیقا هدف و سیاست هواوی است تا همه چیز کاملا ساده و کاربرپسند باشد و از هر گونه پیچیدگی پرهیز کرده است. صرف‌نظر از نداشتن منوی اپلیکیشن، باقی موارد این سیستم خوب هستند و مورد غریبی در این میان وجود ندارد.

قفل صفحه نمایش تا اندازه‌ای شلوغ است. در مرکز دایره‌ای با چند کلید میان‌بر قرار دارد که همچون چهار جهت جغرافیایی هستند: سمت جنوب قفل صفحه نمایش، دوربین به سمت شمال، پیغام به سمت شرق و شماره‌گیر به سمت غرب هستند.

در قسمت بالای قفل نمایشگر، زمان و تاریخ نمایش داده می‌شوند. اگر موسیقی در حال پخش باشد، منوی موسیقی جایگزین زمان و تاریخ می‌شود.

● بنچ‌مارک

مدیاپد ۷ Vogue با تراشه K۳V۲ خود شرکت هواوی کار می‌کند. پردازنده این تبلت، چهارهسته‌ای و ۱.۵ گیگاهرتز و از نوع Cortex A۹ است. پردازنده گرافیکی نیز ۱۶ هسته‌ای است و یک گیگابایت رم دارد. پردازنده Cortex A۹ عملکرد مناسبی دارد و به خوبی از انجام کارهای دستگاه بر می‌آید. همه تصاویر با کیفیت ۱۰۲۴×۶۰۰ پیکسل نمایش داده می‌شوند و پردازنده تاخیر یا اشکالی در آن ایجاد نمی‌کند. به طور مثال، سامسونگ گلکسی اس ۳ از پردازنده مشابه بهره برده است و همه می‌دانیم که عملکرد آن قابل تحسین است.

تبلت Vogue هواوی را BenchmarkPi و Linpack بررسی و تست کرده‌اند و امتیازات خوبی نیز به این دستگاه داده‌اند. اما با این همه نمی‌توان آن را با تبلت‌های برتر بازار مقایسه کرد. از نظر انجام چند کار هم‌زمان، مدیا پد ۷ Vogue نیز بسیار عالی کار می‌کند و از همه توان پردازنده چهارهسته‌ای و پردازنده گرافیکی ۱۶ هسته‌ای خود بهره می‌گیرد.

● دوربین ناامیدکننده ۲/۳ مگاپیکسل

هواوی مدیاپد ۷ Vogue، دوربین ناامیدکننده ۳.۲ مگاپیکسل با فوکوس ثابت دارد و رزولوشن عکس‌های آن ۲۰۴۸×۱۵۳۶ پیکسل هستند. به هیچ وجه جای تعجب ندارد که هواوی فلاش ال‌ای‌دی برای این دوربین در نظر نگرفته است. البته باید بدانید کمتر کاربری از دوربین تبلت برای عکاسی استفاده می‌کند و خیلی هم عجیب نیست که این شرکت چینی روی دوربین محصول خود مانور نداده است.

رابط کاربری دوربین کاملا استاندارد است و همچون روال همیشگی بیشتر تبلت‌ها، کلید سوئیچ بین عکاسی و فیلم‌برداری، کلید مجازی شاتر و شورت‌کات گالری عکس‌ها را در آن مشاهده می‌کنید. در سمت چپ رابط کاربری، حالت‌های مختلف عکاسی، افکت رنگی و تنظیمات دوربین قرار داده شده‌اند.

در قسمت بالای سمت چپ، فقط یک کلید برای سوئیچ بین دوربین عقب و جلوی تبلت وجود دارد. برای فیلم‌برداری گزینه‌های خاصی وجود ندارد و کاربر می‌تواند نور، کنتراست، اندازه دیافراگم و خلوص رنگ‌ها را تنظیم کند.

در قسمت تنظیمات نیز گزینه‌هایی برای ژئوتگینگ و تعادل نور سفید وجود دارند. کلید زیاد کردن صدای تبلت به عنوان کلید سخت‌افزاری شاتر دوربین نیز قابل استفاده است. همان طور که از اندازه حسگر دوربین مشخص است، کیفیت عکس‌های آن تعریف چندانی ندارد و جزئیات در آنها مشخص نیستند. اما خلوص رنگ‌ها و بالانس نور سفید خوب هستند. تصاویر خیلی نویز ندارند اما کیفیت آنها چنگی هم به دل نمی‌زند. البته در مقایسه با دوربین‌های ۳ مگاپیکسل بسیار خوب کار می‌کند و سیستم کنسل نویز آن قابل تحسین است.

● دوربین فیلم‌برداری

دوربین MediaPad ۷ Vogue هواوی با کیفیت ۷۲۰p و سرعت ۱۵ فریم در ثانیه فیلم‌برداری می‌کند. دوربین جلویی آن نیز با کیفیت ۴۸۰p و ۱۵ فریم در ثانیه فیلم می‌گیرد. رابط کاربری دوربین نیز ساده و کاربرپسند و بسیار شبیه رابط کاربری عکاسی است. فقط در اینجا گزینه فیلتر رنگی وجود ندارد. اما همچنان می‌توانید از افکت‌های صورت استفاده کنید. تصاویر با فرمت MP۴ ضبط می‌شوند و نرخ بیت آنها ۷ مگابلیت در ثانیه برای رزولوشن ۷۲۰p است. صداها ینیز با کیفیت استریو و ۹۶ کیلوبایت در ثانیه ضبط می‌شوند.

● اتصالات تبلت

اتصالات تبلت هواوی مدیاپد ۷ Vogue شامل پشتیبانی از ۲G/GPRS/EDGE چهاربانده و UMTS ۹۰۰/۲۱۰۰MHz می‌شود. به این مفهوم که می‌توانید از آن در همه جای دنیا به راحتی استفاده کنید. اتصال ۳G با HSDPA و HSUPA تا حداکثر ۴۲ مگابایت در هر ثانیه برای دانلود و ۵.۷ مگابایت در ثانیه برای آپلود نیز از دیگر امکانات این تبلت هستند. این دستگاه از اتصال LTE پشتیبانی نمی‌کند.

اتصالات داخلی آن نیز شامل وای‌فای دوبانده b/g/n با DLNA است و کاربر می‌تواند به راحتی انواع رسانه همچون عکس، فیلم یا موسیقی را از طریق دستگاه‌های پشتیبانی کننده از DLNA پخش و اجرا کند.

تبلت هواوی مدیاپد ۷ Vogue بلوتوث نسخه ۳ نیز دارد اما از NFC پشتیبانی نمی‌کند. پورت‌های آن شامل میکرو یو‌اس‌بی و پشتیبانی از فلش‌های یواس‌بی می‌شوند.

● کلام آخر

مدیاپد اصلی وقتی روانه بازار شد می‌توانست با نخستین نکسوس ۷ رقابت کند. اما تبلت MediaPad ۷ Vogue چه حرفی برای گفتن دارد؟ Vogue همچون مادر خود تبلتی از گوگل ندارد که با آن وارد رقابت بشود. در ضمن، تبلت‌های گوگل رزولوشن صفحه نمایش بسیار عالی دارند که این مدیاپد از آن بی نصیب مانده است. در ضمن، آنها جدیدترین پردازنده را دارند و باز Vogue از این نظر حرفی برای گفتن ندارد. نه اینکه پردازنده بدی داشته باشد اما جدید و بهترین هم نیست.

با همه این حرف‌ها، MediaPad ۷ Vogue مسایل دیگری را در نظر گرفته است و قابلیت‌های چشمگیر دیگری همچون پشتیبانی از کارت حافظه دارد. همچنین، از سیم‌کارت نیز پشتیبانی می‌کند و می‌توان با تبلت از طریق مخابرات تماس تلفنی برقرار کرد.

تبلت Galaxy Tab ۳ ۷.۰ سامسونگ از نظر امکانات قابل قیاس با مدیاپد جدید هواوی است. البته فرق این دو در این است که پردازنده Vogue چهارهسته‌ای است در حالی که تبلت سامسونگ پردازنده دوهسته‌ای دارد. با اینکه پردازنده از نوع Cortex A۹ است اما بسیار بهتر و با قدرت بیشتر از تراشه Marvell دوهسته‌ای سامسونگ کار می‌کند. هر دو این پردازنده‌ها یک گیگابایت رم و سیستم‌عامل نسخه ۴.۱.۲ اندروید را دارند.

از دیگر تبلت‌‎های ۷ اینچ هم‌ردیف Vogue می‌توان به Fonepad ایسوس یا IdeaTab A۲۱۰۷ لنوو اشاره کرد. تبلت ایسوس پردازنده اتم و صفحه نمایش WXGA دارد. تبلت لنوو نیز پردازنده تک هسته‌ای دارند و گویا قرار است سیستم‌عاملش به آب‌نبات ژله‌ای ارتقا پیدا کند. هر دو این تبلت‌‎ها قابلیت برقراری تماس تلفنی نیز دارند. تبلت هواوی همه امکانات، طراحی و قیمت را به خوبی در نظر گرفته و میان آنها تعادل برقرار کرده است.